Navigation Icon


Last Updated:

  1. chris.harris34

    chris.harris34 Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    17
    I would like to have a navigation icon on my home page. I don't like having to go to car home and then navigation. Of course I am using it when I'm driving, so simpler and bigger is better. Is there a way to install an icon or shortcut that will directly bring up navigation?
     
    Advertisements
  2. drowe

    drowe Well-Known Member

    Joined:
    Dec 18, 2009
    Messages:
    185
    Gender:
    Male
    Location:
    North Carolina
    Try using Car Dock v2. It puts 6 LARGE icons of your choice on each of 3 screens. I have a direct dial to my wife, direct nav to home, Slacker, and the maps app. Excellent product! Here is the code:

    [​IMG]
     
    (G) and chris.harris34 like this.
  3. chris.harris34

    chris.harris34 Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    17
    Thanks alot! I installed that and it seems to be what I might be looking for. Big icons, direct to navigation. I like it.

    Chris
     
  4. (G)

    (G) Well-Known Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    746
    Location:
    Minnetonka, MN
    Great app! Thanks!
     
  5. icecold

    icecold Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    667
    Location:
    WI
    If you have CarDock installed, there is a Google Navigation shortcut available to be placed directly on your home screen as well.

    I still personally like doing the "Navigate to...." under the voice search, but it is still nice to have the option available when you want to enter in an address of your destination.
     
  6. confused one

    confused one Active Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    25
    I don't want to steal the thread but I have a question about the Navigation itself. Is there an additional charge for using this? Is this a GPS type navigation?
     
  7. (G)

    (G) Well-Known Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    746
    Location:
    Minnetonka, MN
    I think the only "charge" is the fact that you're using data (and thus, your data plan) for downloading the maps. GPS reception is free, since the satellites are constantly broadcasting information whether you (or your phone) is listening or not.

    MapDroyd lets you download maps into your device so you can use it without using data. But I don't believe you can "navigate" in MapDroyd -- it only shows your location on an internal map.
     
  8. jindogae

    jindogae Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    17
    Once you download the maps from mapdroid does google nav use this by default or do you need to set that up somehow?
     
  9. icecold

    icecold Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    667
    Location:
    WI
    The maps you download are for use with mapdroyd only. Google maps doesn't store anything, hence the need for a signal. The benefit of mapdroyd is knowing your location when you are in an area poor or zero signal.
     
  10. (G)

    (G) Well-Known Member

    Joined:
    Dec 16, 2009
    Messages:
    746
    Location:
    Minnetonka, MN
    Correction: the latest version of this kick-butt app lets you have 5 screens!
     
  11. Clementine_3

    Clementine_3 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    4,220
    Location:
    Down in the park with a friend called five
    Is there a way to add the power widget (or just a BT and GPS on/off widget) to Car Dock?
    I sometimes (OK, most times) forget to turn BT (or GPS) on before docking and then have to go to home, turn BT on then back to Car Dock. I don't see a way to add the power widget though...or am I missing something very obvious?
     
  12. icecold

    icecold Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    667
    Location:
    WI
    You can add a shortcut for either one. Shortcut-Settings-Bluetooth Settings (or Location & Security Settings for GPS). I haven't figured out how to add a widget, except for on screen saver widget.
     
    Clementine_3 likes this.
  13. Clementine_3

    Clementine_3 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    4,220
    Location:
    Down in the park with a friend called five
    I set those up, they work well. I knew I was missing the obvious. It would be fantastic to be able to have the power widget though!
     
  14. icecold

    icecold Well-Known Member

    Joined:
    Dec 31, 2009
    Messages:
    667
    Location:
    WI
    CarDock v.2 now supports widgets! I just got the update, and you are able to put it 1x1 widgets...FINALLY!
     

Share This Page

Loading...