need help with camera buttonSupport


Last Updated:

  1. touv

    touv Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    hi guys, I cant figure out why my camera button is tiggering the volume and not the camera. Every time I press it to use my camera it keeps lowering my ringer volume and when im in the camera mode(from app) it wont snap any pics, it just takes me back to my main page and lower the volume. Can anyone help me out? thx

    ps - did I config the button to something else by accident? please help
     

    Advertisement
  2. bigbadwulff

    bigbadwulff Well-Known Member

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    2,442
    Likes Received:
    200
    You said "from app". Maybe that app is screwing things up???
     
  3. YooserNaem

    YooserNaem Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    I think he means the factory camera app.
     
  4. touv

    touv Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 20, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    I dont know, all i know is that when i press the red button it just lower my ringer volume. I cant take pictures or use my cam at all. when I the factory app and snap a picture, the button will kick me out of the app and lower my volume :(. as of now its a volume button. I tried factory reset.... still the same.
     
  5. Hrethgir

    Hrethgir Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    1,684
    Likes Received:
    225
    Might want to take it back to the store, there might be a hardware problem. Especially since you did a factory reset, that should eliminate any problems an app may have caused.
     
  6. Hyrui1116

    Hyrui1116 Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    My friend is also having this problem and I've been searching all droid forums to figure out the problem.
     
  7. buddiec

    buddiec Active Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    36
    Likes Received:
    1
    I have a simular issue except mine activates a text box if I hit the red button and I am not in the camera mode I can use it to take pics I just have to enter the camera mode first with the icon then I can take pic's, it has been like this since it was delivered and I would love to fix it but I dont know how a factory reset is not in the pic unless I have to since I can still take pic's any help would be great
     
  8. Hyrui1116

    Hyrui1116 Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Buddiec, check your messaging app to see if you can find a setting within it that enables your camera button as a texting shortcut. I know you said it came like that out of the box but it is worth a shot. I know Handcent SMS has that setting you could enable.
     
  9. mahers

    mahers Well-Known Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    164
    What he said :)
     

Share This Page

Loading...