Need help with phone reception please


Last Updated:

  1. javid

    javid New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi All, I got the Droid about a month ago and love it. I do have a problem though: My house is in the same town as a non-verizon CDMA tower (US Cellular) and very far away from the nearest Verizon tower. With my other Verizon phones (older handsets), they just connect to the close tower and have full signal all the time without any issues. My Droid, on the other hand, will always try to stay connected to the distant Verizon tower - it can be very difficult and frustrating to make calls with the Droid because there is often no signal and the phone is unable to place a call. I don't need the 3G at home, as the Droid can use my wireless for browsing, etc. How can I get the Droid to stop trying to connect to the distant Verizon tower and connect to the nearby partner tower instead (so that I have high-quality phone signal at home)? I have called Verizon and Motorola and nothing seems to help. Please help! Thanks, Jason
     

    Advertisement
  2. square

    square Well-Known Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    506
    Likes Received:
    24
    *228 option 2 ?
     
  3. javid

    javid New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    *228 is what Verizon recommended. I have done it many times with no noticeable difference made in my home reception. I am willing to give up all 3g functionality (not that I have any to speak of) at home if it would just connect to the strong CDMA signal from the local tower...
     
  4. messenger13

    messenger13 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    3,133
    Likes Received:
    381
    I'm not sure if this will help, but...

    Settings > Wireless & networks > Mobile networks > System select > "Automatic"
     
  5. javid

    javid New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks for the replies - already set to "automatic" Doesn't anyone else have this problem? Any solutions out there?? The phone signal from the Verizon tower is so bad that calls usually won't even work, so I don't think an amplifier is a good idea... Thanks, Jason
     
  6. square

    square Well-Known Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    506
    Likes Received:
    24
    this may sound drastic....but have you considered cutting down that vzw tower?
     
  7. bigbee

    bigbee Well-Known Member

    Joined:
    Dec 28, 2009
    Messages:
    68
    Likes Received:
    5
    Since your Preferred Roaming List (PRL) is most likely up to date, you might want to try the two options under Settings...Wireless & network settings...Mobile networks. You will most likely not get hit with data roaming charges if your phone happens to hop off your WLAN and onto the U.S. Cellular 3G system, but you should double-check this with Verizon.
     

Share This Page

Loading...