1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

Need help with sega emulater (gensoid)


Last Updated:

  1. FLYSTER

    FLYSTER New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Downloaded a sega emulater for my htc wildfire. Whenever i press on it it goes straight to a sd card screen. What am i doing wrong.
     

    Advertisement
  2. RedToasty

    RedToasty Active Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    1
    Is it waiting for you to point it to a game ROM on your SD card?
     
  3. FLYSTER

    FLYSTER New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Yeah i click on the gensoid icon and it goes to a screen with various names of what seem like different save points, at the top of the screen is an sd card icon and an arrow with a type screen saying ''/sdcard'' clicking on any of them will come up with ''no appropriate files in this folder''.
     
  4. j0hnh0lmes

    j0hnh0lmes Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    320
    Likes Received:
    36
    you need roms to play any games. Just google "sega genesis roms"
     
  5. FLYSTER

    FLYSTER New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Are you sure?
     
  6. Bang Bang Boom

    Bang Bang Boom Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    206
    Likes Received:
    10
    where did u get the emulator from?

    games, where u get them from?
     
  7. j0hnh0lmes

    j0hnh0lmes Well-Known Member

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    320
    Likes Received:
    36
    Very sure. I play it all the time. Posting links is against the rules here (Posting links to roms). Just google it and you'll find what you're looking for.
     
  8. TLDspectre

    TLDspectre Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    140
    Likes Received:
    19
    I can confirm this - you need game roms loaded on your sdcard. The games should show up on the initial list you see when you start Gensoid (unless you store them in a separate folder, in which case you can navigate to that folder to see the game roms). Once you select a rom from the list the game should start up fine.
     
  9. Bang Bang Boom

    Bang Bang Boom Well-Known Member

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Messages:
    206
    Likes Received:
    10
    I just did it with sonic 3... amazing... playing these.on my wildfire will help me kill.some time
     
  10. akshayrajsingh

    akshayrajsingh Active Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Guys need help..i have the Gensiod (lite) on my Galaxy S..i downloaded Sonic and Road Rash roms from coolrom..but everytime i open the rom using gensiod..i see a big balck screen with buttons..tats it..no game..nothing..am i doing something wrong??
     
  11. dudleesmuk

    dudleesmuk Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    @akshayrajsingh I get the same thing. screen shows up but quickly closes. notification bar says it is running but its just the rom selection screen. i am tryin to run it on a lg apex. do i need to be rooted or something? im running eclair. any more info need let me know
     
  12. GAMESHARQ

    GAMESHARQ Well-Known Member

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Messages:
    337
    Likes Received:
    5
    If anyone is looking for roms, just get Rom Gripper from the market.
     
  13. dudleesmuk

    dudleesmuk Well-Known Member

    Joined:
    Jan 1, 2011
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    i am useing gensoid. when i start a game it is very sketchy. the sound is sketchy and the grafics. i am using a lg apex with 2.1 is this problem because i need to root and speed up the device or what? pls help. these games r from back in duh day when i played alot. i want to relive my childhood. ty android!

    i have changed the settings for audio and video. the game plays beter but is still a little laggy. any1 know what settings i should b on? ty!
     

Share This Page

Loading...