Need some help with default icon


Last Updated:

  1. bugger

    bugger Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    133
    Likes Received:
    2
    I have handcent and when i click on my message icon, it asked me what I wanted to set as a default. I don't believe i clicked anything and went about my business.
    I read that if I set my handcent as my defualt, when I click my message icon, it will bring up handcent.

    I tried uninstalling and reinstalling to get that box to pop up, but it won't. What do I need to do so that i can access my handcent through my message icon?

    I appreciate your help.
     

    Advertisement
  2. graff_king

    graff_king Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    109
    Likes Received:
    18
    simply put, you cant. Unless there is a setting I have missed
     
  3. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum Moderator

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    30,706
    Likes Received:
    23,313
    I think you misunderstood. If you set Handcent as your default messaging app, when you click on the message notification it should launch Handcent. The messaging icon on the home screen is just a shortcut. Delete it and put a Handcent shortcut in its place.


    [​IMG]
     
    bugger likes this.
  4. bugger

    bugger Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    133
    Likes Received:
    2
    I did create shortcut to Handcent but when I get a sms it doesn't display on the icon, only on the information bar. It does display on the icon if I create a widget. My only problem with that is that the widget isn't in the grey box like all the other homescreen icons. I know it's being picky but I like everything to look the same.
    Do you have a suggestion on how to fix that?
     
  5. lunatic59

    lunatic59 Moderati ergo sum Moderator

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    30,706
    Likes Received:
    23,313
    Yeah, get an iPhone (sorry, couldn't resist)

    Unless Handcent offers a 1x1 widget, i don't think there is a solution.
     
  6. bugger

    bugger Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    133
    Likes Received:
    2
    lol no worries!!! You couldn't pay to have an iphone!!!
     
  7. graff_king

    graff_king Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    109
    Likes Received:
    18
    Do you mean gray box as in notification bar or on the icon itself?
     
  8. bugger

    bugger Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 19, 2010
    Messages:
    133
    Likes Received:
    2
    When you create a shortcut, it gives you an icon that looks to be in a gray box. It's the icon you can place anywhere on your homescreen. Not the notifcation bar.
     

Share This Page

Loading...