1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

Need to Clear Phone for Re-sale


Last Updated:

  1. RomeWashington

    RomeWashington Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    So since I just got the galaxy s3 its time so say bye bye to my Ascend.

    I have it rooted with CM7 but I want to clear out anything unnecessary for re-sale.

    What is the easiest way to do this?
     

    Advertisement
  2. Mexjoker

    Mexjoker I'm Not Real, Doris!

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    3,078
    Likes Received:
    1,008
    You can return it to stock and upgrade it to stock 2.2 if you want.
     
  3. RomeWashington

    RomeWashington Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    wouldn't it be better to keep it rooted? It was such a bvitch to get it this way lol
     
  4. Johnny Crapple

    Johnny Crapple Well-Known Member

    Joined:
    Jul 9, 2011
    Messages:
    1,017
    Likes Received:
    254
    You need it to be stock so whoever buys it can activate it.

    Sent from my typewriter.
     
  5. Mexjoker

    Mexjoker I'm Not Real, Doris!

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    3,078
    Likes Received:
    1,008
    How about have them activate then you can root it for them?
     
  6. Johnny Crapple

    Johnny Crapple Well-Known Member

    Joined:
    Jul 9, 2011
    Messages:
    1,017
    Likes Received:
    254
    Or he can make a backup of cm7, flash pg's stock rom (he should be able to activate it with that) then go back to cm7 :p

    Sent from my typewriter.
     
  7. RomeWashington

    RomeWashington Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Ok I obviously know little about this lol..

    It really can't be activated if its rooted? Why not?
     
  8. Johnny Crapple

    Johnny Crapple Well-Known Member

    Joined:
    Jul 9, 2011
    Messages:
    1,017
    Likes Received:
    254
    It can be rooted just not on cm i forgot why but it doesn't have what is needed to activate it

    Sent from my typewriter.
     
  9. Mexjoker

    Mexjoker I'm Not Real, Doris!

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    3,078
    Likes Received:
    1,008
    Well if he's with metro he can call *228 and have it activated from there or on the website. Transfer his service from the old phone to the new one. While its on cm7 :p
     
  10. Johnny Crapple

    Johnny Crapple Well-Known Member

    Joined:
    Jul 9, 2011
    Messages:
    1,017
    Likes Received:
    254
    I tried *228 on cm7 didn't work

    Sent from my typewriter.
     
  11. Mexjoker

    Mexjoker I'm Not Real, Doris!

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    3,078
    Likes Received:
    1,008
    What about on the computer?
     
  12. Johnny Crapple

    Johnny Crapple Well-Known Member

    Joined:
    Jul 9, 2011
    Messages:
    1,017
    Likes Received:
    254
    Never tried i lost my backup ascend lol

    Sent from my typewriter.
     
  13. RomeWashington

    RomeWashington Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 25, 2012
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Ok thanks for having patience with a newbie lol... I am a little lost....

    If I were to sell this phone to someone else as it is now... rooted with CM7... They can not have it work with MetroPCS just by signing up for a phone number?
     
  14. Mexjoker

    Mexjoker I'm Not Real, Doris!

    Joined:
    Aug 1, 2011
    Messages:
    3,078
    Likes Received:
    1,008
    Well I'm not sure. You can ask metro :eek:
     
  15. BlastGT1

    BlastGT1 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    732
    Likes Received:
    335
    Custom ROMs can break functionality built into the dialer for activation. I had the same problem trying to activate my HTC Droid Incredible with Metro, everything was in order but the phone would not work. I had to flash to a complete stock ROM, then when I called Metro for the 4th time, as soon as I got off the phone to put the HTC on my account, a bunch of activation notices popped up, then the phone rebooted, and suddenly, SERVICE!

    Take a chance if you want, but you should flash back to stock to avoid problems. Oh, and you CAN activate while running PlayfulMod, proven by my mother in law taking my old Ascend with PM on it, and getting her own service started.
     

Share This Page

Loading...