network time is totally offSupport


Last Updated:

  1. joemonkey

    joemonkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    385
    Likes Received:
    12
    i have the xperia 10 for over a week now. i have t-mobile in seattle, washington. when i set the time to pickup the network value, the time is off by about 10-15 min.
    i call tmobile and they told me their network time is correct. anyone having issue with the network time?
     

    Advertisement
  2. aodmisery

    aodmisery Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    226
    Likes Received:
    14
    i have the same problem its not all the time but every so often its like 20 minutes off. both the top right clock and my widget clock. everytime i have posted about this problem (even though i even state i have NO app killer installed) i get some douche bag claiming that its my app killer causing the glitch
     
  3. Madmax56

    Madmax56 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    15
    I noticed the same problem and do not have an app killer on my phone. I read this issue on 2-3 other forums/posts. What I did about 2 weeks ago was change it to NOT get the time from the network. I manually set the date and time. It has kept perfect time since, no adjustments needed.

    Not sure what the original problem is/was but setting the time manually once has worked for me.

    Cheers
     
  4. joemonkey

    joemonkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    385
    Likes Received:
    12
    thank you for both of your input on this. at least i am not the only one noticing this issue. of course t-mobile told me the issue is the x10 which i refuse to believe.

    i set the time manually now just to get around that problem. i can't belive the phone is picking up the wrong network time.

    anyone else has a work around beside setting the time manually?

    ** updated july 5, 4:15pm...
    this is very strange. i just installed the 'uninstaller pro' and out of curiosity, i went back to time and select 'network value', the time now shows the correct time (NOT OFF BY 20 min anymore).
    i can't explain why nor i doubted the 'unistaller pro' app is responsible for this.
     
  5. Koyanishi

    Koyanishi Well-Known Member

    Joined:
    Apr 17, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    7
    I think its an X10 problem as this never happened to my G1 and as far as I know, no one else is reporting lag time from other phones on TMobile.

    I used to have this problem, but since ota update to R1BA020 haven't had it since.

    What build number have you guys got?
     
  6. Madmax56

    Madmax56 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    15
    I am on R1BA020 but have not done the automatic update since I upgraded to this firmware. Maybe I will try it again and see if it keeps time.

    Thanks
     
  7. joemonkey

    joemonkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    385
    Likes Received:
    12
    i just check the time, now it's 10 minutes off since my last updated entry on 3:30pm. i was under the impression it syncs with the network time constantly.

    how do i find the build on the phone?
     
  8. Madmax56

    Madmax56 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    15
    go to Settings > About Phone ... scroll to the bottom and look at Build Number.

    Mine now says R2BA020. It was R2BA014. I went to the Sony Ericsson site, downloaded SEUS (Sony Ericsson Update Service) and updated my phone to the new firmware.

    Last night I switched back to the network time and the time is still accurate after about 12 hours.

    I will monitor to see if it stays accurate.

    Cheers
     
  9. joemonkey

    joemonkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    385
    Likes Received:
    12
    i switched back to network time last night around 10:30pm, then this morning it was off again...gee

    i have R1FA014. should i upgrade to R2BA014? if so, is it safe to do this from SE site?
     
  10. Madmax56

    Madmax56 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    15
    It is safe to update from the SE site. Just follow the instructions. I did not lose any data or apps. However, I am in Canada and my phone is branded to Rogers. Rogers has released the R2BA020 update which is the current firmware that is rolling out worldwide. You may wish to wait until it is available in your market. You can go to the website and check to see what is the current version available to you.

    Hope it helps.

    Cheers
     
  11. joemonkey

    joemonkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    385
    Likes Received:
    12
    is your network time ok so far?

    i am in seattle, neither tmobile or at&t carry this phone nor i want a branded or locked phone from them. do you have sign a two yrs contract and did you get a good deal for the phone?
     
  12. Madmax56

    Madmax56 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    15
    While I have a Rogers phone, I unlocked it and use it on Telus. I did not debrand it however so when I did my software update it found the Rogers update.

    My time has been solid for 24 hours now that I have gone back to the network time.

    Cheers
     
  13. joemonkey

    joemonkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    385
    Likes Received:
    12
    keep me posted if your network time is off again.
     
  14. joemonkey

    joemonkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    385
    Likes Received:
    12
    hey, is your network time still ok?

    i upgraded firmware today to R2BA023, then set to network time for 3 hours now and so far it seems to be fine.

    will check and post update in the morning.
     
  15. Madmax56

    Madmax56 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    15
    Network time is still ok after 3 days.:D
     
  16. joemonkey

    joemonkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    385
    Likes Received:
    12
    it's ok for me too. i think the latest firmware resolved that issue finally.
     

Share This Page

Loading...