New Droid X - Launcher pro website?


Last Updated:

  1. jkmasi

    jkmasi Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    372
    Likes Received:
    27
    I just got my Droid X today. Coming over from the Incredible and I'm trying to get things set up the way I like.... so far I'm a little frustrated.

    I installed Launcher Pro... but my X chose it as Home, without asking me to select it as default. I finally had to uninstall it just to go back to stock home for a minute. I tried going into Manage applications and clear defaults, but that option was grayed out.

    So, I tried to go to the Launcher Pro website to get some help, and I keep getting a "Forbidden" error. Anyone else having that trouble.

    Also, my first impressions of the X??? Right now I miss my Incredible - its colorful menus and lack of lag. Everything on my Inc snaps open immediately. I have some lag on my new X, mostly when adding shortcuts, and a little bit on scrolling. But I'm going to give it a try to see if it's really a better phone (call and signal quality)
     

    Advertisement
  2. dmiller2007

    dmiller2007 Well-Known Member

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    1,000
    Likes Received:
    242
    You can use home switcher. It's in the market for free. I suggest rooting and installing a theme to make it snappier and more colorful.
     
  3. PhilD

    PhilD Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    133
    Likes Received:
    21
    You cannot set the default home app as "default" if you have any third party home app installed on the Droid X (worked great on the pre-Blur Droid 1). you can temporarily switch to the default home app using home switcher, but next time you hit the home button, you will be back in whatever third party home app you installed. if you install multiple third party home apps, you can use home switcher to set one of those as default.

    LauncherPro web site appears to be having technical difficulties at the moment.
     
    jkmasi likes this.
  4. jkmasi

    jkmasi Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 24, 2010
    Messages:
    372
    Likes Received:
    27
    I discovered launcherpro/forum which is working fine. Lots of good info there.
     
  5. Outlaw71

    Outlaw71 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    2,482
    Likes Received:
    468
    I wish you good luck in you DX experience. If it's not the phone for you then at least you tried. Not a whole lot of HTC users even venture over into Motorola waters, what with the HTC phones being less locked down and all.

    Enjoy.
     
  6. wysilverado

    wysilverado Active Member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    3
    The Incredible is a battery eating toy compared to the DroidX
     
  7. Stealthman

    Stealthman Well-Known Member

    Joined:
    Jul 2, 2010
    Messages:
    491
    Likes Received:
    38
    I had too many problems with Launcher Pro, it looks nice but was not functional for me, my phone was lagging terribly, back to stock launcher and life has been good.
     
  8. BCox

    BCox Well-Known Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    8
    I also experienced lag when I first tried Launcher Pro. I recently tried it a second time, and have loved it since. So don't give up! Try fooling around with the memory settings in the preferences file.

    Also, the developer is completely revamping the coding for it, so give it a shot maybe after he makes his changes. Its supposed to make the whole app snappier
     
  9. binary visions

    binary visions Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    3,334
    Likes Received:
    1,443
    To those experiencing lag with LP, you MUST clear off the Blur desktop before installing or switching to Launcher Pro.

    Remember: LP runs over the top of the default launcher. It doesn't replace it, or uninstall it, or anything. The default launcher is still running in the background. Thus, if you have widgets or whatever, they're going to be running and updating and consuming memory and CPU cycles.
     
    akjr58, colchiro, raqball and 2 others like this.
  10. ekyle

    ekyle Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,773
    Likes Received:
    108
    lol forgot about that. thanks for the reminder
     
  11. Jack Tripper

    Jack Tripper Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    i didn't know you had to unistall all the widgets...after i installed launcher pro all the screens were blank. i figured that lp uninstalled them for me. do i have to uninstall lp, remove all widgets, reinstall lp, and then add the widgets i want to use?
     
  12. cygnusloop

    cygnusloop Well-Known Member

    Joined:
    Aug 10, 2010
    Messages:
    93
    Likes Received:
    19
    No. Download a free app called "Home Switcher". It will allow you to switch between LP and the stock launcher (don't worry that the app says it's not compatable w/2.2- it works.

    Switch to the stock launcher, and drag everything into the trash can. Reboot, and LP will then run much snappier.
     
    Jack Tripper likes this.
  13. TLDspectre

    TLDspectre Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2010
    Messages:
    140
    Likes Received:
    19

    No - if you install the free Home Switcher app, you can temporarily switch back to the default Home, uninstall all the shortcuts/widgets, then just press the Home button and LP will fire back up! I just did this myself yesterday after reading about the need to remove all the widgets from default Home.

    EDIT: Damn, cygnusloop beat me to it. :) Although not necessary to reboot to get back LP, it's probably a good idea as it will flush any widgets from default Home that are currently in memory.
     
    Jack Tripper likes this.
  14. Jack Tripper

    Jack Tripper Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    thanks! worked like a charm.
     
  15. sean76

    sean76 Well-Known Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    4,460
    Likes Received:
    779
    I just got the x this morning, and I have Launcher pro running along with 2.2, no lag so far. I also miss the vibrante colors of say the incredible or the fascinate, but i'll sacrifice for a good battery and good signal strength.
     
  16. ekyle

    ekyle Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,773
    Likes Received:
    108
    Might be a little off topic but; What is the nest way to upgrade to Launcher Pro Plus?
     
  17. mhrc4

    mhrc4 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 29, 2010
    Messages:
    81
    Likes Received:
    2
    head over to the LP website. You do the purchase through PayPal. The reciept that gets sent to you will have your activation code.
     
  18. ekyle

    ekyle Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,773
    Likes Received:
    108
    Ok. Just making sure. I read that doing it one way was easier to update than the other.
     
  19. raqball

    raqball Well-Known Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    523
    Likes Received:
    155
    Just picked up the X today... Came from an EVO and I have always loved LP....

    Installed it before I even left the VZW store...
     
  20. Piiman

    Piiman Well-Known Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    153
    Its just a key so nothing extra is needed other than buying it
     
  21. Hrethgir

    Hrethgir Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Messages:
    1,684
    Likes Received:
    225
    Anyone else having problems with LP recently? Mine force closes at least once a day, usually multiple times. Kind of annoying. I was thinking about moving up to Plus, but I'm not sure I want to pay for a launcher that FCs so much.
     
  22. ekyle

    ekyle Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,773
    Likes Received:
    108
    Cool. Thanks :)
     
  23. ekyle

    ekyle Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,773
    Likes Received:
    108
    Bought it and the key doesn't work... I'll wait until tomorrow to see if it works then.
     
  24. JubbaTheHutt

    JubbaTheHutt Well-Known Member

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Messages:
    998
    Likes Received:
    103
    I know it sounds silly, but double-check that you're inputting the correct code.

    Worse case scenario, PM Fredrico the author, he or someone else is usually great in responding.
     
  25. ekyle

    ekyle Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,773
    Likes Received:
    108
    I tried it four times or so. He's a user on the forums?
     

Share This Page

Loading...