New Milestone - Can't log into my Google accountSupport


Last Updated:

  1. rosboy

    rosboy Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Hey all.

    Got my Milestone today. Upgrading from a Galaxy (which was a horrendous excuse for a phone in my opinion). First impressions of the Milestone are that is an excellent example of what an Android phone should be.

    I only have one problem. I can't log into my google account on the phone. I don't have a data package (my contract is paid for by the company, so no data allowed), but am connected to WiFi at home. I can get online with the browser and log into my Gmail, or surf the net.

    When I try to log into Google however, I get an eror message telling me "Can't establish a reliable data connection to the server, This could be a temporary problem or your phone may not be provisioned for data services. If it continues, call Customer Care."

    I haven't wiped by Google account from my old phone, but I don't see that being an issue.

    I am connected to WiFi (like I was with the Galaxy), but the connection error keep coming up.

    Can anyone make a suggestion?

    P.S. Forgot to say that its a Sim free phone that I imported from Germany and am using in Ireland (the same as my Galaxy was).
     

    Advertisement
  2. rosboy

    rosboy Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 5, 2009
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    OK, so I tried to connect by setting up a new Google Account on my phone...it didn't work either.
     
  3. Fadi

    Fadi New Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I am having the same problem, I do have Data connection, but get the same error, My time and Date is correct (I heard that was one problem). And I can get Hotmail and Gmail from the Mail application, but Gmail application just does not allow me to connect? HELP Please, as I can not access the Market to download applications without this!
    Thanks in advance
     
  4. faugusztin

    faugusztin Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    2
    Did any of you solved this problem ? I'm having same problem with the EU version of phone in Slovakia (APN is configured correctly, browser works - i just can't log into my Google account, according to the indicator at top it even doesn't try to go through 2G/3G data connection).

    Edit: Solved, the date and time must be correct for Google account linking.
     
  5. absolutpzy

    absolutpzy New Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    hi, could you please explain little more? How to set the correct date and time for google account? I still cannot log in with my google account. I check the date and time zone on my computer, that is exactly same as my milestone's, so headache for this, I cant use all the software if i cant log in with my google account.
     
  6. faugusztin

    faugusztin Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    87
    Likes Received:
    2
    I set my time from PC, correct time zone, correct date, set the APN to correct values (with APN name being my provider name + internet - in my case the provider is T-Mobile SK, so the APN is called T-Mobile SK internet). Then it i simply added the google account.

    I think the primary reason for not being able to log in with bad date is the SSL certificate at Google side, which is of course for 2009-2010 year range - but the phone thinks he is still in 1970 because that is the default date.
     
  7. absolutpzy

    absolutpzy New Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
  8. Panasharp

    Panasharp Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I get the same problem on Droid by Motorola, however I don't know how to get to the folder I need to delete if the solution will work. Please help.
     

Share This Page

Loading...