new user and sooo lost!!Support


Last Updated:

  1. longhornchica05

    longhornchica05 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    hey everyone!
    i just got my hero last nite and still have so many questions... even after i read the manual!!
    1. before i got my hero i had the palm pre (which i hated!) but there was 1 feature from the pre that i was looking for... is there any way i can sync my itunes to the hero? i was able to with the pre and i could use those as my ringers and everythng... it was great!
    2. how can i use regular downloaded songs as my ringer? i was trying to figure it out last nite but i ended up falling asleep trying to mess with everything... lol
    3. hm... now that im here i have NO idea what my other ?'s were!!!
    well any advice would be great! i tried downloading some songs and i see some songs in my library but i guess they were already in the phone... ugh im just so confused!!
     

    Advertisement
  2. trick202

    trick202 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    949
    Likes Received:
    49
    Well, I think there are apps/programs out there to allow you to do this, BUT if it were me I'd do it a slightly different way:

    I'm not a fan of iTunes, I prefer windows media player (personally).

    I would:

    Find your itunes music folder
    plug the phone in
    mount the SD card
    drag and drop all the music you want over manually
    flip Mr Jobs the finger
    enjoy
     
  3. longhornchica05

    longhornchica05 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    haha thanks for the tip... but heres my next question... whats the sd card? i kno thats prolly a stupid question but i really havent had a lotta time to play with this phone so im still tryin to wrap my thoughts around it
     
  4. hunt577

    hunt577 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    I am not sure if this will answer your question, but I'm going to tell you how I use songs I put on the Hero as my ringtone.

    First thing to do is download the free app "Ringdroid" from the Android Market. Then, go ahead and put the music you want as your ringtone onto your Hero by syncing it up with your computer (I'm not sure how or if there is a way to sync it with itunes.)

    Once your music is on the Hero, open up Ringdroid. Ringdroid will then allow you to open up any music file you have on the Hero. What you can do now is edit the song the way that you want to hear it when a call comes in. For example, if you want the chorus to play, Ringdroid will let you edit the song so that it begins right at the chorus. If you don't want to edit it at all, just don't do anything. All you have to do from here is save the song and it adds it to your list of available ringtones in settings. All you have to do now is go into your settings and select that ringtone that you saved from ringdroid.

    I find this pretty easy and simple to do, but if anyone else knows of an easier way then please share.
     
  5. longhornchica05

    longhornchica05 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    wow thanks so much for the help... its a little more complex than the pre but im sure i can figure it out...
     
  6. hunt577

    hunt577 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    It might be a little more complex that the Pre, but I imagine this gives you more control and editing to allow you to hear the ringtone exactly as you want. Not sure if any of the Pre's apps would let you do that.
     
  7. ChrisPlague

    ChrisPlague Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    397
    Likes Received:
    1

    the sd card is your memory card it comes with 2 GB and you can get one to go as high as 32GB think of it as extra memory than what is already on the phone so the bigger the space on the card the more stuff you can put on it.
     
  8. longhornchica05

    longhornchica05 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0

    yea actually as soon as i posted the reply to this i remembered i had the basics guide with me... lol
     
  9. hunt577

    hunt577 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    This is something I really like that HTC does. They don't force you to have so much space, but the option is there for you if you want it. I think this alone outdoes the iPhone's storage system. With the iPhone you have to decide before you purchase how much space you want, because you won't have an option to add more in the future.

    While 32 GB is A LOT of space, more than I would ever need, I imagine one day they will release a memory card that holds even more.
     
  10. trick202

    trick202 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    949
    Likes Received:
    49
    I used to know a longhornchica once. She was called Dave and liked to wear eyeshadow.

    Is that you Dave?
     
  11. longhornchica05

    longhornchica05 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0


    this is true... but the thing is, although it is a lotta space, how much can the phone hold before having to upgrade to a bigger sd card? with all the apps and ringers and pics and everything else im about to put on here, would the 2G run out any time soon?
     
  12. ZACKARY027

    ZACKARY027 New Member

    Joined:
    Sep 8, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    once you plug in the usb to a computer and mount the sd card and have the file explorer open you can create a folder called "media" no parenthesis, in the phones root folder which also contains the folders "dcim", "Music" etc. In the folder you just made you can create a folder called ringtones then you put your music inside the rigntones folder and they will show up when you are choosing the ringtone you want to play.

    ringdroid will create these folders for you if you make and apply a ringtone with it.
     
  13. hunt577

    hunt577 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    No, because the way I understand the apps don't get stored on the SD card. The apps are stored on the device itself. Music, Videos, Pics etc. get stored on the SD card.
     
  14. hunt577

    hunt577 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0

    Thanks for that tip...this is an even easier way to get songs as ringtones if you don't want to use ringdroid.
     
  15. Edaze55

    Edaze55 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    973
    Likes Received:
    1
    Ringdroid is nice, I agree. I have it on my phone. The Hero is actually capable of doing this without ringdroid. While playing songs with the the build in player, hit menu, it'll give you options to set the song as a ringtone and trim it.
     
  16. ChrisPlague

    ChrisPlague Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    397
    Likes Received:
    1
    You can store apps on the sd card you just can't run them when they're on the card
     
  17. MrMattux

    MrMattux Well-Known Member

    Joined:
    Sep 19, 2009
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    I was going to say. Sense has a trimmer built in.
     
  18. pettit03

    pettit03 Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    New user as well here.... I can see the Trimmer in the manage applications area but I can't find it to actually use it!!! I think the iPhone made me stupid, everything was easy, but messing around with the Hero is just too much fun.
     
  19. Edaze55

    Edaze55 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    973
    Likes Received:
    1
    Are you playing the song through the media player that it shipped with? If you are, press the Menu button.

    Pretty sure I said this a few posts up. Maybe I wasnt clear?

    Edit:
    Make sure its in full sized mode, it doesnt appear to work in widget only.
     
  20. pettit03

    pettit03 Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Sorry, iPhone user here and keep forgetting about the physical buttons, old habits i guess.
     
  21. longhornchica05

    longhornchica05 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    so ive been trying to download a song thru music search and when it downloads it only plays like 3 secs of the song... i was able to download 2 other full length songs, but this song im wanting is just not downloading... any ideas as to why its doing that? ive tried 3 or 4 diff downloads of the song... idk why its not working! :confused:
     

Share This Page

Loading...