[Nexus 4 Radios] Flash in Recovery [LTE and HSPA+]


Last Updated:

  1. jmar

    jmar Nexican VIP Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    4,851
    Likes Received:
    3,131
    Hey y'all,

    I felt like it might be nice to have a place for available radios for the Nexus 4. Hope you are down...

    The .24, .27, .33 & Hybrid .33/.84 versions allow for LTE/HSPA+/HSPA/EDGE connectivity.

    The .48, .54 & .84 versions offer the same, except no LTE.

    This post will be maintained and updated by me or whomever may contribute to this thread. All radios can be downloaded here:

    My Dropbox Linky: Download the Radio which fits your needs: .24, .27, .33, Hybrid are LTE capable; .48, .54, .84 are HSPA+ capable

    Each T-Mobile market may vary in terms of available coverage and speeds relevant to that market. I guarantee nothing.

    I have downloaded and flashed each file with no problems, in hopes of providing a brick-free/bug-free experience; I just can't guarantee it.

    Yours,

    jmar

    MD5s

    .24: a52f143750f4d33aeadbcf442a248ddf

    .27: e9830971c2ccf792c5901e73cdb7474a

    .33: 3607ae33dea2764c44e0e03c44cce7f9

    Hybrid .33/.84 (Use with Android 4.3): f14a02321033c8f20b88f6402b9e0e86

    .48: a206b6787fdc071614938f0a93a62fc5

    .54: 0d556693de6c6af086d8d9a74a5dc164

    .84: e7d06690b2e26f2d0c8fa11c69791981
    [​IMG]
    Special thanks to scary alien for his app, find it here: Android File Verifier
     

    Advertisement
    chrlswltrs, i2f, p-bOt and 3 others like this.
  2. jmar

    jmar Nexican VIP Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    4,851
    Likes Received:
    3,131
    OP updated with MD5s and a shout out to my man scary alien...he's a friendly alien. ;):p:D
     
    Rxpert83 likes this.
  3. jmar

    jmar Nexican VIP Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    4,851
    Likes Received:
    3,131
    .83 radio coming soon! Likely to be another non-LTE radio...but you never know! Seriously though, not likely. :rolleyes:
     
  4. jmar

    jmar Nexican VIP Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    4,851
    Likes Received:
    3,131
    So it looks like the. 83 radio was not the final radio. .84 is the final radio. I'll post it, later tonight after the little one is in bed, as well as a hybrid of .33 and .84 for those who want LTE.
     
  5. jmar

    jmar Nexican VIP Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    4,851
    Likes Received:
    3,131
    OP updated! Enjoy!
     
  6. xploPR

    xploPR Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    823
    Likes Received:
    168
    When i took the OTA, my radio changed to .84 and now i don't get signal inside my home.

    With .48 i use to get 2-3 bars all the time inside the house but like i said, now i get no bars inside and when driving around i notice that signal keeps falling in places i use to get full bars all the time.

    can i flash back .48 on rooted stock 4.3?
     
  7. jmar

    jmar Nexican VIP Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    4,851
    Likes Received:
    3,131
    You can use any radio you'd like. I suggest using the hybrid if you want to use LTE later on.
     
    xploPR likes this.
  8. xploPR

    xploPR Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Mar 12, 2012
    Messages:
    823
    Likes Received:
    168
    Will do the hybrid for LTE, thanks.
     
    jmar likes this.
  9. chrlswltrs

    chrlswltrs Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    6,728
    Likes Received:
    1,790
    Thanks, I'm updating to the Hybrid now :thumbup:
     
    jmar likes this.
  10. Sasuke082594

    Sasuke082594 Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2013
    Messages:
    134
    Likes Received:
    2
    Hey everyone. I flashed the hybrid .84 radio and edited the build.prop. and added the T-Mobile LTE APN and went into the 4636 menu and still no LTE. Any tips?
     
  11. chrlswltrs

    chrlswltrs Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    6,728
    Likes Received:
    1,790
    If you followed the directions exactly and you have LTE in your area it should work. I'm using that radio also and it is working great.

    After most of the steps were complete I had to reboot before I could enable LTE, then reboot another time after that to actually connect. But, other than the reboots I just followed the directions exactly and used the hybrid radio
     
  12. Sasuke082594

    Sasuke082594 Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2013
    Messages:
    134
    Likes Received:
    2
    I don't think I have coverage out here in California then /: I'll have to wait til I go to Illinois. Maybe I'll have coverage there.
     
  13. OcalaFlGuy

    OcalaFlGuy Well-Known Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    1,962
    Likes Received:
    419
    If you flash a LTE radio is there some way around having to enable LTE manually every time you boot the phone up?

    Don't 4G/LTE phones Automatically select whichever band is the strongest for you?


    Bruce in Ocala, Fl
     
  14. jhawkkw

    jhawkkw Chinchillin' Moderator

    Joined:
    Jul 30, 2011
    Messages:
    10,634
    Likes Received:
    7,396
    Because it is disabled in the os, the stock rom will not give you the option. However certain custom roms will allow it to stick if you make a couple changes to the build.prop
     
    OcalaFlGuy likes this.
  15. OcalaFlGuy

    OcalaFlGuy Well-Known Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    1,962
    Likes Received:
    419
    And those ROMs that allow it to Stick would be?

    Thanks!


    Bruce in Ocala, Fl
     
  16. jhawkkw

    jhawkkw Chinchillin' Moderator

    Joined:
    Jul 30, 2011
    Messages:
    10,634
    Likes Received:
    7,396
    I remember AOKP allowing it to stick. I also think CM10.2 allowed it to stick so I'd imagine CM11 would as well. I used Carbon and P.A.C-MAN as well and I think it would stick with those as well. Just remember to make the build.prop edits after flashing the rom as illustrated in the stickied walkthrough in the root subforum and it should be good to go, though I think you need to restart the device at least once near the end of the process in order to make the menu show up.
     
    OcalaFlGuy likes this.
  17. OcalaFlGuy

    OcalaFlGuy Well-Known Member

    Joined:
    Mar 21, 2011
    Messages:
    1,962
    Likes Received:
    419
  18. new optimus

    new optimus Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    4,199
    Likes Received:
    1,454
    Bruce I think I read that you got it working, but would like to say with that enabler zip you posted, and a factory reset even stock rom will allow lte to stick.
    The key is the factory reset, once the build prop is edited.

    There is a squlite editer that is supposed to get it to stick without factory reset but I never tried it so could not tell you.
     
    OcalaFlGuy likes this.
  19. ooberandy

    ooberandy Well-Known Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    711
    Likes Received:
    77
    Will these radios work in the UK? Can I just choose any radio, or do I need a specific one for my network?
     
  20. new optimus

    new optimus Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    4,199
    Likes Received:
    1,454
    Stock radio will work fine in the UK, unfortunately the nexus only gets LTE on one band, band 4 and only american carriers are using band 4 LTE.
     
  21. ooberandy

    ooberandy Well-Known Member

    Joined:
    Feb 15, 2010
    Messages:
    711
    Likes Received:
    77
    I'm not rooted at the moment and have been thinking of rooting and changing radio to try to get better battery life.
     
  22. jhawkkw

    jhawkkw Chinchillin' Moderator

    Joined:
    Jul 30, 2011
    Messages:
    10,634
    Likes Received:
    7,396
    Some Canadian carriers use it too, but still not a large group worldwide.
     
    new optimus likes this.
  23. new optimus

    new optimus Well-Known Member

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    4,199
    Likes Received:
    1,454
    Your right, I meant north american carriers.:eek:
     
  24. 0utSid3r

    0utSid3r Well-Known Member

    Joined:
    Feb 7, 2013
    Messages:
    200
    Likes Received:
    11

    I just flash the radio I want in recovery correct?
     
  25. acejavelin

    acejavelin Well-Known Member

    Joined:
    Jun 4, 2012
    Messages:
    893
    Likes Received:
    256
    Yes, although there are are newer hybrid radios and different combinations of hybrids to enable LTE, check out the Hybrid LTE radio thread on XDA for newer/different combinations. For more detailed discussion, look here: [REF] Mako hybrid modem collection V2 - xda-developers
     
    0utSid3r likes this.

Share This Page

Loading...