nifty trick: screenshot without root!Tips


Last Updated:

  1. pantlesspenguin

    pantlesspenguin Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    649
    Likes Received:
    107
    Press home key then at the same time press power button :).
     

    Advertisement
    cyriene, charssun, exile1975 and 15 others like this.
  2. colnago

    colnago Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    3,091
    Likes Received:
    218
    Ah...I thought you were going to post about making a shorcut to the com.lge.util...screencapture utility.
     
  3. nodrogkam

    nodrogkam Well-Known Member

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    158
    Likes Received:
    11
    FINALLY! that's something the iphone did better than most any other device on the mass market.
     
  4. wmm

    wmm Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    284
    Likes Received:
    30
    Yeah, this is pretty handy. I've used it a couple of times over the last day or so when I first saw the tip posted on xda-developers. Thanks for sharing it here.
     
  5. OutstandingO

    OutstandingO Active Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Co-sign on the thanks. This is really handy.
     
  6. aquaitious

    aquaitious Well-Known Member

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    263
    Likes Received:
    43
    I just saw this on Engadget, freaking awesome! Such a nice feature. Start posting your homescreens. :D
     
  7. colnago

    colnago Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    3,091
    Likes Received:
    218
  8. pantlesspenguin

    pantlesspenguin Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    649
    Likes Received:
    107
    I already returned the phone, but here was my last screenshot.

    [​IMG]
     
  9. caldon12

    caldon12 Member

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    3

    Hi, which Calender are you using?
     
  10. colnago

    colnago Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    3,091
    Likes Received:
    218
    We are "both" using Smooth Calendar. I just have the background and icon hidden.
     
  11. caldon12

    caldon12 Member

    Joined:
    Dec 19, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    3
    Thank you!!
     
  12. BklynEnigma

    BklynEnigma Well-Known Member

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Deleted the photo in PB. Sorry =/
     
  13. LunchBB

    LunchBB Well-Known Member

    Joined:
    Jan 20, 2011
    Messages:
    570
    Likes Received:
    70
    BklynEnigma, nice screen. which time/weather widget is it?
     
  14. BklynEnigma

    BklynEnigma Well-Known Member

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Thank you. =]

    It's "3D Digital Weather Clock" - Free on the Marketplace.
     
  15. jwaitetran

    jwaitetran Member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    hey i cant get it to work for some reason.. can someone help?@!?
     
  16. wmm

    wmm Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    284
    Likes Received:
    30
    Hmm, I don't know -- it "just works" for me: I touch the home button and then, just a split second later, I press the power button, the screen flashes and there's a shutter-click sound, and the screen shot is saved in /sdcard/CapturedImages with the filename being the date and time.

    What were you doing when you tried it? Did you try it on the home screen, or were you running an application? What happened when you did it?
     
  17. aquaitious

    aquaitious Well-Known Member

    Joined:
    Jul 22, 2010
    Messages:
    263
    Likes Received:
    43
    You should remove the Browser icon from the home screen, that way you can get another more useful app in there, since the browser is on every bottom of the screen next to the app drawer. ;)
     
    BklynEnigma likes this.
  18. BklynEnigma

    BklynEnigma Well-Known Member

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Haha...I just realized that. A stupid oversight on my part lol. Thanks to you, I removed it and added an e-mail widget for my job. :) Thanks.
     
  19. Crustacean

    Crustacean Member

    Joined:
    Apr 19, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    [​IMG]
    pretty basic, but it suits me well.
     
  20. Gordo96

    Gordo96 New Member

    Joined:
    May 20, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Here's what I have. Thanks to pantlesspenguin for posting this and BklynEnigma for the clock widget tip.

    *edited for better picture*
     

    Attached Files:

  21. leetramp

    leetramp Member

    Joined:
    May 26, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Doesn't work for me on a Galaxy Tab with Verizon. I push home, then power and the screen turns off.
     
    WhiteGirl1Fan likes this.
  22. wmm

    wmm Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    284
    Likes Received:
    30
    Yes, as far as I know, this is a special capability that was added by LG and not available in other manufacturers' products.
     
  23. FloridaBoi

    FloridaBoi New Member

    Joined:
    May 30, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    [​IMG][/IMG]
     
  24. YouNoAsian

    YouNoAsian Well-Known Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    49
    Likes Received:
    2
  25. BklynEnigma

    BklynEnigma Well-Known Member

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    These are my 2 screens...
    [​IMG]

    [​IMG]

    I'm using LauncherPro as my UI, 3D Digital Weather Clock as the weather/clock widget, and on the widget screen in order I am using Dazzle Configurable Switcher, Rhapsody, Uber Music, and Livescores.
     

Share This Page

Loading...