no 3G? but EDGE working


Last Updated:

  1. l0aded

    l0aded New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    So I live in Irvine, CA and on the coverage map my entire city is DARK blue. I just got my g1 today and the internet was ridiculously slow and at the top it said E instead of 3G so I assume im still on EDGE.

    Is there something you have to do to enable 3G?


    edit:
    i saw 3g for about 15 seconds. what is causing this?
     

    Advertisement
  2. noonehereyet

    noonehereyet No One... VIP Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    3,121
    Likes Received:
    78
    I live in Anaheim and my 3g works great... I would however see if you connect 3g outside or just walk around... I have found I have 2 specific dead spots in my condo...

    Also go to wireless controls, mobile network and see if you have 2g selected I have't had any luck with 2g (disables 3g) and it was on when I got my phone....
     
  3. l0aded

    l0aded New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    if there is a deadspot would that mean EDGE dies too? or just 3g


    my house has 1-2 bars max at any given time, would this affect the data as well?
     
  4. noonehereyet

    noonehereyet No One... VIP Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    3,121
    Likes Received:
    78
    well I get edge everywhere I lose 3g in my kitchen and the master bedroom but no where else.... I also only have 1 or 2 bars in my house at any given time but as soon as I go outside it pegs to 4... I know it sounds weird but since I only live like 10 minutes from you at most I would say that our issues should be extremely similar... also if you have wireless internet at home you might as well use it... t-mobile can not bill you or limit you on your own wireless connections.... that is what I have done most lately.....
     
  5. l0aded

    l0aded New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 8, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    yeah you guys were right. i go outside my house for a minute and poof 3G.
     
  6. HTC

    HTC Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    282
    Likes Received:
    7
    3g coverage is still very limited.. however. =/
     
  7. JackD3ath

    JackD3ath Member

    Joined:
    Dec 6, 2008
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    im in Houston, and i am getting excellent 3G coverage. also using my access point at home (wifi) great when using the market
     
  8. sw20matt

    sw20matt Well-Known Member

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    77
    Likes Received:
    7
    yes 3g is limited to the la/sd area mostly right now. but they say when there expansion is done if feb everywhere will be 3g.
     

Share This Page

Loading...