No ETA on Root for Hydro


Last Updated:

  1. Pappy62

    Pappy62 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2011
    Messages:
    763
    Likes Received:
    202
    Yeah, I just tried that.
    I got into recovery (Android system recovery <3e> ) alright. lol
    But all I got was 3 options;

    "reboot system now"
    "wipe data/factory reset"
    "wipe cache partition"

    ...and "E:Cannot load volume /misc!" at the bottom.

    So much for that. lol

    Maybe this is just a soft root?
     

    Advertisement
  2. J6Remy

    J6Remy Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 24, 2011
    Messages:
    345
    Likes Received:
    172
    Well you have to be there to access fast boot, familiar with adb?
    also access it by using the adb command: adb reboot recovery
    you may
     
  3. Pappy62

    Pappy62 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2011
    Messages:
    763
    Likes Received:
    202
    Not that much really... I play with AC more these days
     
  4. Pappy62

    Pappy62 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2011
    Messages:
    763
    Likes Received:
    202
    Anyone have any progress today?
     
  5. blt24

    blt24 Member

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
  6. jmz

    jmz Well-Known Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    562
    Likes Received:
    571
  7. blt24

    blt24 Member

    Joined:
    Sep 11, 2012
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Sorry I didn't see that. :)
     
  8. J6Remy

    J6Remy Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 24, 2011
    Messages:
    345
    Likes Received:
    172
    Trying to access fastboot still, been reading up, but nothing to note.
     
  9. Pappy62

    Pappy62 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2011
    Messages:
    763
    Likes Received:
    202
    Same here... I'll have to try other resources tomorrow.
     
  10. The~Skater~187

    The~Skater~187 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    1,391
    Likes Received:
    459

    using adb from recovery didn't work?
     
  11. J6Remy

    J6Remy Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 24, 2011
    Messages:
    345
    Likes Received:
    172
    Jumping into recovery with no problem, then I try to pull up fastboot devices and there are none listed.

    Specific command in adb?
     
  12. The~Skater~187

    The~Skater~187 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    1,391
    Likes Received:
    459

    I don't know any off hand, but check the Android open source project web site. There's a bunch troubleshooting stuff there that may help
     
  13. J6Remy

    J6Remy Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 24, 2011
    Messages:
    345
    Likes Received:
    172
    That's where most of my reading has came from, lol. Once in recovery command "fastboot devices" so far that is the only information I've seen.
     
  14. jmz

    jmz Well-Known Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    562
    Likes Received:
    571
    Fast boot and recovery are 2 totally different things. Fast boot is where you can flash images and stuff. Recovery is for ROMs and all that. The only interface you might get in stock recovery is adb. Fast boot devices only works when the device is in fast boot.

    I can whip up a recovery but the problem lies I already broke one device. It wasn't my IMG. I really think the device has a SIG check on boot. And if it doesn't match it reboots
     
    J6Remy likes this.
  15. J6Remy

    J6Remy Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 24, 2011
    Messages:
    345
    Likes Received:
    172
    Ohhh, ok. I get what you're saying. Can our bootloader be unlocked? Or do we need something like an engineering bootloader (S-OFF) to flash images using fastboot.
     
  16. jmz

    jmz Well-Known Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    562
    Likes Received:
    571
    With root you can use dd to write to boot partition or recovery. But if something goes wrong fastboot is really needed to fix it
     
  17. ibrickphones

    ibrickphones Active Member

    Joined:
    Aug 11, 2012
    Messages:
    26
    Likes Received:
    9
    I have a boot image that I flashed from From rom toolbox. Working fine. I'm using superSU binary...not sure if that matters
     
  18. ibrickphones

    ibrickphones Active Member

    Joined:
    Aug 11, 2012
    Messages:
    26
    Likes Received:
    9
    Spoke too soon lol, Ive had to boot image for 3 days working fine, phone started to act funny so i used a reboot script to refresh the UI I now have a paperweight hardbricked Kyocera Hydro! lol...good thing I bought 2...Whats the possibilty of reviving a hard-brick? 0-None so unless you got a few extra buccs to play around id suggest not modifying your hydro until recovery is established. Im working on cooking one now.
     
  19. ibrickphones

    ibrickphones Active Member

    Joined:
    Aug 11, 2012
    Messages:
    26
    Likes Received:
    9
    also i played with the dalvik, and build.prop but everything was working great for about 3days, even after countless reboots and factory resets i felt like i was using a Over clock kernel ha! not sure if any of this helps, really just reporting my experience to the devs
     
  20. jmz

    jmz Well-Known Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    562
    Likes Received:
    571
    Well i found it uses secure qcom boot. What that means is it uses hardware to check boot and recovery partitions. If it doesn't match it doesn't boot.

    So 2nd init of some sort is needed just like moto devices. Prolly won't happen. Not enough capable dev interest.

    I could be wrong but I'm about 75% sure this is how it is
     
  21. Pappy62

    Pappy62 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2011
    Messages:
    763
    Likes Received:
    202
    Well, how do we fix that? Where to ask for help, in your opinion?
    Surely there's someone who can help?
     
  22. jmz

    jmz Well-Known Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    562
    Likes Received:
    571
    Not really sure. I'm not familiar with 2nd init stuff or the moto scene. I have been an HTC guy and always will be. Much easier over there. Lol
     
  23. ringostarr1

    ringostarr1 Active Member

    Joined:
    Jun 12, 2012
    Messages:
    35
    Likes Received:
    8
    in other words a recovery wont happen?
     
  24. jmz

    jmz Well-Known Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    562
    Likes Received:
    571
    I didn't say that. You guys might be able to recruit someone knowledgeable about the SIG checking. That's not my department. Recoveries, kernels and cyanogenmod are my areas.
     
  25. Syringelos

    Syringelos Member

    Joined:
    Jan 5, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    2

    thank you! Successful root. Only thing I had an issue with (really not a big deal) was it remove my wallpaper and set it to Boost's default out-of-box. Otherwise every worked great.
     

Share This Page

Loading...