no matter what it keeps updating.Support


Last Updated:

  1. dan44762000

    dan44762000 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    121
    Likes Received:
    18
    i dont want any of the apps updating anything in the background on my desire and most of them dont, as i have changed settings in them to not update.
    now facebook seems to think it is a diffrent kettle of fish all together. i have changed the settings within the app to never update.
    i have changed the settings on my phone to not "enable always on internet"
    so i am at a loss why everytime i look at the widget for facebook it is updating every hour.
    i dont really want to get rid of it but if i cannot find a solution then i will get rid of it.
    i like to think that if i decide to alter settings then those choices i made will be followed out.
    also why is it managing to do it when i have changed the settings within phone to not allow always on internet.
    grrrrrrrrrrrrrr
     

    Advertisement
  2. SUroot

    SUroot Well-Known Member Developer

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    23,925
    Likes Received:
    5,304
    enable always on data just puts the network to sleep when its not being used, but when something wants to sync, it will enable it.

    You could go to accounts and sync and check what facebook is set to do there?

    Or you could just turn off "background data"
     
  3. widehead

    widehead Well-Known Member

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    387
    Likes Received:
    39
    Disable background synching?
     
  4. SUroot

    SUroot Well-Known Member Developer

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    23,925
    Likes Received:
    5,304
    The widget for facebook is awful anyway, why not try friendstream instead?
     
  5. dan44762000

    dan44762000 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    121
    Likes Received:
    18
    have disabled background syncing.....will see if facebook still manages to update with that off.
    and can friendstream be controlled to only update when i want to check it and not every hour or whatever ? ? ?
     
  6. CaptainBeaky

    CaptainBeaky Active Member

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    2
    Faceache does this on mine as well, as does Footprints, Stocks and Google Talk.

    All of these are set to No Updates, I have Background Data off, and I have repeatedly tried to stop them running.
    Hit Force Stop (new Jedi mind trick?), and it disappears. Next time I check, the blasted things are running again.

    I don't use them at all - being able to remove them completely would be good, but without de-branding, or Orange coming to their corporate senses, I can't see that happening. The ability to disable them completely would be an acceptable compromise...
     
  7. Griff_LI

    Griff_LI Well-Known Member

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    371
    Likes Received:
    52
    Surely they don't update if you take the widgets off your screens?
     
  8. SUroot

    SUroot Well-Known Member Developer

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    23,925
    Likes Received:
    5,304
    Forget de-branding, you'd need root to do that.
     
  9. CaptainBeaky

    CaptainBeaky Active Member

    Joined:
    Sep 17, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    2
  10. Griff_LI

    Griff_LI Well-Known Member

    Joined:
    Jul 11, 2010
    Messages:
    371
    Likes Received:
    52
    If you haven't got the widget on any screen then apps/widgets that were pre-installed only use-up ROM (which when you're not rooted you can't use). O.K. they appear in the application list but that's hardly a hardship. They're not using any useful resource, forget about 'em.
     
  11. ianb11

    ianb11 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2010
    Messages:
    513
    Likes Received:
    13
    There are a couple of threads along the same lines as this.

    Footprints, Stocks, Peep & Friendstream all update on mine & use data when I never use them.

    How do you switch background data off? Presumably it turns back on again when something wants to sync?
     
  12. SUroot

    SUroot Well-Known Member Developer

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    23,925
    Likes Received:
    5,304
    Don't think so. "Enable always on data" if you untick that, it will turn on when things sync, but I think background will stop all sync?

    Its in mobile networks settings anyway. Or it used to be on 2.1 I haven't got it in 2.2, but im not on a standard rom so not sure.
     
  13. ianb11

    ianb11 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 29, 2010
    Messages:
    513
    Likes Received:
    13
    Cheers.

    Either way stuff using data when you never use the app is irritating.
     

Share This Page

Loading...