No vibrate or sound on Text receive.Support


Last Updated:

  1. firestarteruk

    firestarteruk Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 30, 2012
    Messages:
    19
    Likes Received:
    2
    Have an issue with this xperia z1 compact. It was vibrating when a text arrived, its not now. I even placed in the settings to give a notification sound. There is nothing.

    Yes i have checked the settings in the text messaging (im using the standard message app) and yes vibrate is set to on. Im running Android 4,2 so latest as far as i can see.

    Im thinking this is a factory reset needed, any advise.

    Oh the phone is capable of vibrating as it does this ok on a phone call.

    rich
     

    Advertisement
  2. pm5544

    pm5544 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 19, 2013
    Messages:
    424
    Likes Received:
    19
    Did you manage to get the vibrate working?
     
  3. SavageRobot

    SavageRobot Well-Known Member

    Joined:
    Jan 23, 2012
    Messages:
    836
    Likes Received:
    454
    DO you have any other messaging apps installed (eg. hangouts)? As I know hangouts has caused me some notification problems with texts. If you have try a force stop on it (settings, apps, "hangouts", force stop). Then you can see if that is the problem.
    If not I would hazard a guess at trying to clear the cache on messaging app and see if that makes a difference. Doubt it will but worth a shot before factory reset.
     
  4. pm5544

    pm5544 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 19, 2013
    Messages:
    424
    Likes Received:
    19
    Oldish thread this, probably been fixed. :)
     
  5. symogy

    symogy New Member

    Joined:
    Apr 4, 2015
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Go into settings/apps/all and click on the three dots top right corner and "reset app preferences"
     

Share This Page

Loading...