Nordic FlasherSupport


Last Updated:

  1. CPlumb

    CPlumb Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    Has anybody else tried using the Nordic flasher tool?

    I keep getting:

    Wipe Userdata? (y/n): n
    please connect Xperia in flash mode.
    Press any key to continue . . .
    31-Oct-2010 16:19:10 X10flash main
    INFO: start
    Exception in thread "main" java.lang.NullPointerException
    at java.lang.String.<init>(Unknown Source)
    at X10flash.testPluged(X10flash.java:103)
    at X10flash.run(X10flash.java:375)
    at X10flash.main(X10flash.java:417)
    Press any key to continue . . .

    I've tried everything, from manually entering the device ID and removing the 3 lines in "X10 Flash" batch file, to uninstalling and reinstalling 32 bit flash to replacing the DevID with the 64 bit version.

    Anybody figured this thing out? Any help at all would be appreciated.

    I'm on Rogers Wireless, x10a, 020. I am also running Windows 7, x64.

    Thanks in advance.
     

    Advertisement
  2. pyromatic18

    pyromatic18 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    90
    Likes Received:
    8
    I think you need an Xperia X10i for this to work
     
  3. X10iUser

    X10iUser Well-Known Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    332
  4. morpheus2n2

    morpheus2n2 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 8, 2010
    Messages:
    118
    Likes Received:
    8
    What windows you running as this error could be the x64 java issue
     
  5. CPlumb

    CPlumb Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    No, because numerous people have gotten this to work on an x10a on my same carrier and yes I've checked the environmental variables.
     
  6. X10iUser

    X10iUser Well-Known Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    332
    Retrace your steps and try again.

     
    mcjeffreys likes this.
  7. CPlumb

    CPlumb Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    2
    Figured it out, thanks! I used this one instead: X10Flash 2.1 final & 2.1 Firmware - xda-developers

    For anybody who gets the "unable to open channel" error, WAIT to plug your x10a/i in until it says "connect in flash mode", and no sooner! The cmd will automiatically fire off and begin to work the magic!
     
  8. X10iUser

    X10iUser Well-Known Member

    Joined:
    Oct 10, 2010
    Messages:
    1,328
    Likes Received:
    332
    Yep, always best to follow instructions. ;)
     
  9. mcjeffreys

    mcjeffreys Active Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    1
    Thanks X10i User, I have finally flashed to Nordic and I'm in the process of updating to 2.1. I got fed up of waiting for the Generic UK update.
     

Share This Page

Loading...