Not charging with USB ?Support


Last Updated:

  1. bigbadwulff

    bigbadwulff Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    2,442
    Likes Received:
    200
    Charges fine with wall charger. Just plugged it into computer and 'no charging'. It did go thru 'usb connect', did NOT load driver, and is 'not charging'?
    USB symbol at top of screen(Launcher Pro), screen stays on but no moving charger symbol.
    Am I actually charging?
    Does the battery icon just not move with USB connect with Launcher Pro?

    ???

    Will find out one way or the other :)

    EDIT: OK. I changed the 'USB connection' setting from "PC Mode" to "Charge Only" and the battery symbol now shows charging. That is weird.
     

    Advertisement
  2. dimitri407

    dimitri407 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    239
    Likes Received:
    16
    Try a different USB Port.
     
  3. OrderFromChaos

    OrderFromChaos Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    196
    Likes Received:
    23
    If the phone is not configured on your computer (sounds like it since you stated the drivers did not load) then most likely the USB port is only supplying 100mA which is too little. It might see you as connected but not charging.
     
  4. bigbadwulff

    bigbadwulff Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    2,442
    Likes Received:
    200
    EDIT: OK. I changed the 'USB connection' setting from "PC Mode" to "Charge Only" and the battery symbol now shows charging. That is weird.
     
  5. OrderFromChaos

    OrderFromChaos Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    196
    Likes Received:
    23
    That does sound weird as I have never set the USB connection to "Charge Only" and have had no issues with plugging it into the computer.

    If you need the link for the drivers (First time I installed no issues, did a complete restore on my PC and my X wouldn't install correctly) you can find them in this thread, post #62. They worked for me on my second install.

    http://androidforums.com/all-things-root-droid-x/130116-how-root-your-droid-x-2.html#post1210990
     
  6. bigbadwulff

    bigbadwulff Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    2,442
    Likes Received:
    200
    Thanks!
     
  7. uberdag

    uberdag Active Member

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    it did the same thing to me today on a toshiba satellite here at work. Changed it to charge only and it started. It also did not load the drivers for the device so i assume that was a problem as well.
     
  8. uberdag

    uberdag Active Member

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
  9. bigbadwulff

    bigbadwulff Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    2,442
    Likes Received:
    200
    To get the drivers to load you have to set the USB to another mode(PC?). Forget what I did to get them to load.
     
  10. OrderFromChaos

    OrderFromChaos Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    196
    Likes Received:
    23
    I believe to load the drivers you have to have the phone in "PC Mode." Once the drivers are installed I don't think it matters which mode it's in. Though not 100% sure about this, but I think that's what happened to me IIRC.
     

Share This Page

Loading...