Nutty..."I'm, I'd, if" wont work!


Last Updated:

  1. R12NDS_Desire

    R12NDS_Desire New Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Dear All. I loved my Desire (Android 2.1) and guess i still do, but using the compact qwerty keyboard renders the phone useless when trying to send a text or email! It just will not accept the words "I'm, I'd or if". I have seen a couple of posts where this has been mentioned, but does anyone have a fix?
     

    Advertisement
  2. czechplastik

    czechplastik Well-Known Member

    Joined:
    Apr 25, 2010
    Messages:
    343
    Likes Received:
    42
    The phone should 'learn' those words if you use them often enough, mine initially didn't like 'I'll' but now it throws it up no problem.
     
    dolbydan likes this.
  3. nx1977

    nx1977 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,419
    Likes Received:
    172
    When you type an unknown word, and have prediction enabled, press the orange highlight and it'll get stored.
     
  4. AndyK_UK

    AndyK_UK Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    I cannot add any word with an ' in it to my dictionary.
    It will not accept I'm when I select it from the list, and the messaging can force close!

    handy that!
     
  5. nx1977

    nx1977 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,419
    Likes Received:
    172
    Is this the stock text app?
     
  6. AndyK_UK

    AndyK_UK Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Yes it is for me
     
  7. biscuitlad

    biscuitlad Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    208
    Likes Received:
    7
    What?

    im=I'm, ive=I've, youre=you're, etc.

    What's the problem? Just type them, then space and let the predictive bit do its stuff!
     
  8. Swana2k

    Swana2k Guest

    Agreed it should just work!

    Failing that you can always turn the predictive off and manually type them in so stored in custom dictionary.
     
  9. AndyK_UK

    AndyK_UK Member

    Joined:
    May 5, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    for I'm that does not work, it has it available in green but when you press it, or space, it does not put anything. you have to manually put I'm.
     
  10. Ross Mackay

    Ross Mackay New Member

    Joined:
    Jun 16, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I'm always changes to Um.

    Which is just daft, is um even a word? Surely it's a hesiatation.

    Anyone know how to fix these

    Thanks
     
  11. amlothi

    amlothi Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    201
    Sounds like there are some differences with one phone over the other. Perhaps you could post more details about your phone such as the Android version you are using and the branding.

    Also, I presume you've checked the keyboard settings and found nothing amiss?
     
  12. Sorrow_Doll

    Sorrow_Doll Active Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    that's weird, usually just when I type: im id autocorrect takes care of it and changes it to I'm I'd.
    It will give you other suggestions too, that you can cycle through using the optical trackball to choose between
    alternatively you can manually enter those words into the keyboard dictionary from settings
     
  13. DCFC79

    DCFC79 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    325
    Likes Received:
    7
    If i type Im the first option is Um and sometimes i forget to look that Um is there and i carry on typing and send the message with Um instead of Im. I would have thought you could delete words since you can add words.
     
  14. Sorrow_Doll

    Sorrow_Doll Active Member

    Joined:
    Feb 11, 2011
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    I think you can only delete the words that you added, or maybe it depends on the keyboard. I'm using 'Touch Input' (I guess that's its name) and it only allows me to delete words that I added or those it 'learned'.
     

Share This Page

Loading...