"Official" those-who-lose-ear-peice-sound-with-2.2 ThreadSupport


Last Updated:

  1. Impex

    Impex Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Did the manual update all went well played with the phone for a little bit. Then my first phone call came in and i answered it and couldn't hear a thing, so i switched to speaker and could hear the person on other line...reboot phone, battery pull still same thing. so i did factory reset and its still no volume only on speaker phone!!! what should i do? switch back to 2.1 and wait for OTA?
     

    Advertisement
  2. secretLOVER

    secretLOVER Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    585
    Likes Received:
    140
    Waiting on OTA for the win!!!!
     
  3. redlegend

    redlegend Active Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    I have the exact same issue. I'm going to try to go back to 2.1 tonight via a Guide on XDA
     
  4. JustDroid

    JustDroid Well-Known Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    65
    Likes Received:
    19
    Impex likes this.
  5. Impex

    Impex Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    link??
     
  6. elborak

    elborak Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    121
    Likes Received:
    37
    I'd recommend reverting to 2.1 and waiting for the official OTA. It won't make any difference, but you can then get a warranty replacement to resolve the problem.
     
  7. Impex

    Impex Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    I'm lost, why is a warranty replacement involved?
     
  8. totaldis

    totaldis Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    57
    Likes Received:
    6
    If you read the linked thread it explains what I have gone through so far and have pinned it down to the radio update. For whatever reason a small number of us have some sort of hardware glitch that doesn't like a baseband of 1.???
     
    Impex likes this.
  9. woop

    woop novacane (OFWGKTA) VIP Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    5,053
    Likes Received:
    1,542
    Welcome to the club. My earpiece is jacked as well. :(
     
  10. Impex

    Impex Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    was it OTA or manual update? i just went back to 2.1 (what a PIA, but the ear piece works again) do i accept the update or should i be calling vzw for replacement??

    -josh
     
  11. redlegend

    redlegend Active Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    josh, call VZW for replacement. I just went through everything. I reverted to 2.1, received the official notice from VZW (finally!), upgraded, still had the internal speaker issue. called VZW, no help, sending me a replacement
     
  12. woop

    woop novacane (OFWGKTA) VIP Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    5,053
    Likes Received:
    1,542
    I did the exact same thing. Reverted back to 2.1, updated via OTA from Verizon, then checked my ear piece. No dice.

    Ended up calling Verizon, talking to tech support who asked me to factory reset my phone (which, I told her will not work but she insisted so that it can be documented), so I played along and did what she asked. And, to no ones surprised, it didn't work:rolleyes:. So now she will be sending a replacement unit to me.
     
  13. redlegend

    redlegend Active Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    I know there's a handful of us who have been experiencing this issue, so I thought I'd create this thread for us to post our responses/solutions from VZW.

    My story: VERY early Incredible adopter, preordered. Ran 2.1 for a long time, rooted for wireless tether, left everything else stock. Got impatient, tried one of the early leaked OTAs, no sound from ear peice, went back to stock 2.1. Waited some more, got impatient again, upgraded via RUU. Same problem, went back to stock. Within 20 minutes of going back to stock from RUU, got the official notice from VZW (finally!), upgraded OTA, rebooted, SAME PROBLEM. At least now I thought I could call VZW for support direct. After 30 minutes on the phone doing nothing special, tech came back and said only solution is to replace it, replacement now on the way.

    I'm really hoping that some of you out there with the same issue will get a different response. It definitely seems software related, as it works fine with 2.1, but every iteration of 2.2 I've tried disables it or otherwise prevents it from working.

    For those of you with this issue, when did you first get your Incredible?

    thanks all
     
  14. secretLOVER

    secretLOVER Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    585
    Likes Received:
    140
    Huh? I can't hear you.
     
  15. redlegend

    redlegend Active Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
  16. EgoDogg

    EgoDogg Well-Known Member

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    351
    Likes Received:
    104
    You can think of it as free bumps to the top of the page, if anything. LOL. I don't have a problem, and got mine at launch. Hope it gets fixed for you :eek:
     
  17. redlegend

    redlegend Active Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    always a silver lining, i guess, thanks.

    and thank you for the CONSTRUCTIVE information
     
  18. secretLOVER

    secretLOVER Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    585
    Likes Received:
    140
    You got drunk n got free bumps on top of Paige n the thing was old?
     
  19. woop

    woop novacane (OFWGKTA) VIP Member

    Joined:
    Feb 7, 2010
    Messages:
    5,053
    Likes Received:
    1,542
    Lets atleast try to keep this on topic and somewhat helpful.
     
    secretLOVER and redlegend like this.
  20. secretLOVER

    secretLOVER Well-Known Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    585
    Likes Received:
    140
  21. redlegend

    redlegend Active Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    at least this time you're close. that thread dealt with the MANUAL update to 2.2, as the title states. I created this thread to try and be a centralized place for everyone who loses volume, as I'm proof that even the direct-from-VZW OTA update can do this. Just thought it would be easier than going through a somewhat related, but not specific, thread.

    and seriously, if you're not going to be helpful, nor share your story/results if you're one of us, waste your time elsewhere
     
  22. Miami211

    Miami211 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    56
    Likes Received:
    2
    Same problem here. no solution. Speaker phone works, no earpiece volume.
     
  23. totaldis

    totaldis Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    57
    Likes Received:
    6
  24. NightAngel79

    NightAngel79 Bounty Hunter Administrator Moderator

    Joined:
    May 11, 2010
    Messages:
    22,332
    Likes Received:
    7,598
  25. fifthstreetjammer

    fifthstreetjammer Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    6
    just for information, i did leaked ruu to 2.2 and my earpiece is fine except for one or two times now it has sounded busted, im starting to wonder if somethins up. i also got my incredible ealry on (pre-order) if that helps
     

Share This Page

Loading...