1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

Only receiving Edge signal (UK T-Mobile)Support


Last Updated:

  1. gulaman

    gulaman Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 9, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    Today I've only been getting an Edge signal on my S4 whereas previously I was getting 3G. Strangely enough my S2 has a good 3G signal on the same network. Is there a reason for this? At first I thought it was because of the new case I was using may have been blocking the signal but it's the same even without the case. The case does contain a magnetic strip for closing it, could this have damaged anything? Or is it just T-Mobile/EE playing silly buggers?
     

    Advertisement
  2. Tsepz_GP

    Tsepz_GP Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Jul 12, 2010
    Messages:
    247
    Likes Received:
    56
    Is the cover you're using an official Samsung one or atleast Samsung approved? If so, I'd rule out that being the issue. What it MAY BE is the phone having a hard time finding good HSDPA or LTE coverage OR your network maybe still activating your LTE in which case, give them a ring. I know a mate of mine who got a GNote2 LTE had ONLY EDGE for a week while the network sorted out his sim and LTE as he was coming from a GS2. It's quite frustrating.
     
    gulaman likes this.
  3. gulaman

    gulaman Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 9, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    2
    Thanks. I changed the connection to use 3G only and it's now varying between 3G and H+, so at least the rubbish Edge has now gone but the connection is still erratic. I'm going to take the phone to an EE shop and have them take a look, maybe they can try swapping the sim just to ensure it's not my contract sim that needs configuring.


    The case is not a Samsung issue case, 3rd party make.
     
  4. Tomo1971

    Tomo1971 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2011
    Messages:
    131
    Likes Received:
    22
    As tmobile also use the signal or orange you will be using an orange mast as tmobile never used edge.

    It may be that your sim has its knickers in a twist and is for some reason not handing over to the faster 3g.

    What I was told to do by tmobile when I had similar was to put the sim into an older phone, use it for an hour or so, drive out the area a little come back. Once the sim was back in my normal phone it worked.
     
    gulaman likes this.

Share This Page

Loading...