Ooops. Gmail apps??


Last Updated:

  1. Mr. Monkey

    Mr. Monkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    6
    So I just went for my first root. I went with cyanogenmod, but I guess I was supposed to check a gmail apps...? Or something. So I'm missing my gmail, marketplace, etc... Supposedly there's a .zip somewhere on cyanogenmod's site, but I cant find it.

    Any help?
     

    Advertisement
  2. OMJ

    OMJ Bazinga VIP Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    3,290
    Likes Received:
    825
  3. Mr. Monkey

    Mr. Monkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    6
    Thank you. That should work with any device on any update?
     
  4. OMJ

    OMJ Bazinga VIP Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    3,290
    Likes Received:
    825
    should work with any droid running cyanogenmod. I guess it would really work with any device. Its the same gapps used on N1
     
  5. Mr. Monkey

    Mr. Monkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    6
    So I tried installing it. I allowed download, and it started installing and said installation aborted. I tried twice.
     
  6. OMJ

    OMJ Bazinga VIP Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    3,290
    Likes Received:
    825
    how are you installing it? What recovery are you using?
     
  7. Mr. Monkey

    Mr. Monkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    6
    SPR. I just went to recovery mode, install, allow update.zip from SD, install.
     
  8. OMJ

    OMJ Bazinga VIP Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    3,290
    Likes Received:
    825
    You could try redownloading although you would have much better luck just flashing clockworkmod recovery. Its better than SPR anyway
     
  9. Mr. Monkey

    Mr. Monkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    6
    I tried flashing clockwork, but it said it failed... haha.
     
  10. shadowdude777

    shadowdude777 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    1,842
    Likes Received:
    122
    Did you press Allow when it asked for super-user rights? Sometimes SU Permissions works weird the first time you allow, so try flashing it again and see if it is successful.
     
  11. OMJ

    OMJ Bazinga VIP Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    3,290
    Likes Received:
    825
  12. Mr. Monkey

    Mr. Monkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    6
    The first time I tried flashing it it didnt prompt me to give permission. So I tried rebooting my phone, and right at the reboot it popped up, but by then it was too late. I did try to press accept.

    Would it be easier just to start from the beginning??
    Thanks for the quick responses.
     
  13. OMJ

    OMJ Bazinga VIP Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    3,290
    Likes Received:
    825
    well you could flash a different rom then download rom manager from the market flash clockwork recovery then flash cyanogenmod and gapps. But downloading rom manager and installing it sounds a lot easier to me
     
  14. Mr. Monkey

    Mr. Monkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    6
    The link isn't working on my phone browser. It says the site is down. But on the computer it works fine. Can I put it on my SD and install it?
     
  15. OMJ

    OMJ Bazinga VIP Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    3,290
    Likes Received:
    825
    you would have to use either terminal or Adb to install it since you dont have a file browser on your phone.
     
  16. Mr. Monkey

    Mr. Monkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    6
    Alright, I got it. I installed the new ROMManager, its working. I flashed Clockwork. So now how do I run the gapps install?
     
  17. ska.t73

    ska.t73 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 11, 2010
    Messages:
    1,659
    Likes Received:
    305
    You could go a head and just reinstall CM from RomManager, and make sure to check Gapps... That would probably be the easiest...
     
  18. OMJ

    OMJ Bazinga VIP Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    3,290
    Likes Received:
    825
    from rom manager install rom from sd card. Find gapps zip. That should do it
     
    Mr. Monkey likes this.
  19. Mr. Monkey

    Mr. Monkey Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    6
    I got it all worked out. Thanks for your help.
     

Share This Page

Loading...