1. In regards to recently combined carrier specific root forums, if your device forum was affected, please see this poll/thread!

Optimus V will not connect to internet nowSupport


  1. xbolted

    xbolted New Member

    I may have inadventenly deleted something needed to connect to the internet on my Optimus V. I can connect via wi-fi, but not thru the Virgin Network. I am new with the phone and wish there was an equivalent of My Computer on the phone. Any ideas on this? Thanks in advance!

    Advertisement
  2. sadielynn

    sadielynn Well-Known Member

    Ok, First question: are you rooted? (if you don't know what that is, then that would be a no)

    if you are rooted, then this should probably be moved to the "All things root" subforum, where you will get more help then in the general forum.

    If you are not rooted, you can't even access the files you would need to delete to do something like that.

    I'm going to assume that since you say you are new to this, that you are not rooted.

    Now then, by "Virgin Network", do you mean that your 3G isn't working, or that your actual phone service isn't working? Assuming you mean that 3G isnt working, have you checked to make sure that:

    1) Under Menu (leftmost hard key)> Settings>Wireless & Network> Mobile Network that the box next to "Data Enabled" is checked?

    2) you have 3G coverage in your area? (I personally don't, is why I ask. Its wi-fi or a 1x connection for me)

    Check those things and report back, we'll go from there :)

    A file explorer/manager (such as ES File Explorer) is about as close as your gonna get to a "my computer", but like I said, without being rooted, you would not have access to anything vital.
  3. xbolted

    xbolted New Member

    1. The phone is not rooted.

    2. The Data enabled box under settings for mobile networks is and had been checked.

    3. I have good 3d connection in my area.

    4. I have had the phone for about 3 months and the phone and internet have worked fine. The phone is still working fine.

    5. The only thing I can figure that may have caused this is that I was moving icons around and moved the Android Icon. It disappeared and since that time the internet over the Virgin network has not worked.
  4. AndyOpie150

    AndyOpie150 <strong> <a href="http://androidforums.com/optimus Contributor

    I would say that you have one big coincidence on your hands.
    If your not rooted, you can't possibly delete anything that could cause you to loose your data connection.
    What you deleted was simply the introduction guide.
    VM is probably just working on your network. If this problem persists hit the activation app a few times until you get you data connection back. Don't worry about the " call cm" message, just keep hitting the activation app.
    xbolted likes this.
  5. freeups

    freeups Member

    I had an issue like this. The internet would not connect even though I had calling and texting. I believe I did it as I accidentally clicked on the Activate app in the App Drawer. I pulled the battery out real quick hoping that it would not change anything. Turns out it did do something as I had the same issue you are describing here. Everything working except for mobile internet - even with mobile internet enabled.

    I called and they had me click on the same Virgin Mobile Activate App on while on the phone with them (I did not tell them that doing this previously was probably the issue). I let it to do its thing and it errored out. I told the guy on the phone this and he said restart the phone and wait 15 minutes. Sure enough in 15 minutes I had 3g internet again.

    Moral of the story don't click that app and pull your battery (D'oh).
    lizardliz39 likes this.
  6. mpabbott1

    mpabbott1 New Member

    Someone on another forum told me to go to settings. Click on Airplane Mode, count to ten (really?) and then click off airplane mode. Strange but it worked for me. Hope this doesn't happen too often. :)
  7. andreco1394

    andreco1394 New Member

    I had a simillar problem. I rooted my optimus v from vm, and eventually bricked it. :/ I managed to fix it and works fine. But my vm network icon doesnt appear in the top bar!! I ran root checker to see if my phone was still rooted, but it said "not properly rooted" so I take it that its not rooted. I called vm and the told me to factory reset it, but not knowing if I were to enter a boot loop I stoped and didnt. Please help!! I just paid my phone... dont wanna loose my money... :( I forgot to mention!! When I hit the activate app, it "activates"but then the icon disappears again.. :/
  8. AndyOpie150

    AndyOpie150 <strong> <a href="http://androidforums.com/optimus Contributor

    I left instructions in the All Things Root sub forum. In the thread you posted in.
  9. spayced

    spayced Active Member

    Have you tried resetting your radio with the phone testing app?

    Dial *#*#4636#*#*
    Go to phone information, scroll down
    hit turn off radio
    wait a bit then turn it back on
  10. lizardliz39

    lizardliz39 New Member


    ****I did exactly what you did. I clicked on the Activate app and right away pulled out my battery because I hit the Activate app by accident. Then my mobile internet would not work. I then did what you said. I clicked on the Virgin Mobile Activate app. I let it do its thing. It did error out. I restarted the phone and immediately the 3g internet symbol was back. Thanks for you post. I had no internet for 2 days and was dying without it****
  11. lizardliz39

    lizardliz39 New Member

    I did exactly what you did. I clicked on the Activate app and right away pulled out my battery because I hit the Activate app by accident. Then my mobile internet would not work. I then did what you said. I clicked on the Virgin Mobile Activate app. I let it do its thing. It did error out. I restarted the phone and immediately the 3g internet symbol was back. Thanks for you post. I had no internet for 2 days and was dying without it

Share This Page