OTA 4.0.4 update. (caution s-off/root user. Ringtone issue)Support


Last Updated:

  1. dr g

    dr g Well-Known Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    589
    Likes Received:
    187
    I wonder if this could fix my network issues. I suppose i'll try this before a factory reset.


    Right off the bat, the phone seems a heck of a lot quicker and seems to multitask better. But that could just be the effects of a recent rom install? Will see how it fares in the next few days.

    EDIT: The difference borders on spectacular. My stuck text problem seems to have been resolved and I am able to turn roaming back on for the time being. Hope it lasts!
     

    Advertisement
  2. JohnJSal

    JohnJSal Well-Known Member

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    764
    Likes Received:
    52
    Not sure if this is old news, but I didn't see any recent posts about it.

    Anyway, one thing I was disappointed with on the newer phones is the lack of the Menu button, which I used all the time on my original Evo. However, after updating my new Evo LTE, I noticed a new option appear under "Display, gestures, and buttons" (before the updates it was just called "Display and gestures") and there is now an option to set your application switching button to one of these three settings:

    1. Switch applications (the default)
    2. Press for menu, hold for switching
    3. Press for switching, hold for menu

    I assume the updates brought this change, because it wasn't there before. Just though I'd post this in case anyone else likes the Menu button and was unaware of it.

    (I just discovered this option after a frustrating time trying to figure out how to bring up the menu in the Internet app, because tapping the screen didn't always do it!)
     
    Rxpert83 likes this.
  3. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood Moderator

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    17,901
    Likes Received:
    13,089
    Yep, the newest OTA brought this. :) It wasn't explicitly stated anywhere before though. Great info and directions on how to get it.

    If you don't mind, we'll merge this into the OTA thread so its there for anyone else reading about the newest update
     
    marctronixx likes this.
  4. KENNECTED

    KENNECTED Well-Known Member

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    1,012
    Likes Received:
    248

    It's been reported in this thread:

    OTA 4.0.4 update out. (s-off/root users may need to hold off) [8-29-12]

    Maybe a mod will merge this into the existing thread.
     
  5. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood Moderator

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    17,901
    Likes Received:
    13,089
    I went ahead and took care of that. Let me know if there's any issues with the merge.
     
  6. STEVEN-H

    STEVEN-H Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    58
    Likes Received:
    31
    I can not assign ring tones by person in my phone. When I assign a ring tone to a person it checks out ok but, when they call it just rings the default tone. Any one else seeing this?
     
  7. KENNECTED

    KENNECTED Well-Known Member

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Messages:
    1,012
    Likes Received:
    248
    Is your disc mounted? Meaning is it attached to your computer.
     
  8. STEVEN-H

    STEVEN-H Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    58
    Likes Received:
    31
    Not connected to computer. just as normal when I look up joe smith and check it is assigned a ring tone but, when joe calls just the regular ring tone is heard do not want to do another factory reset if other have the same problem.
     
  9. marctronixx

    marctronixx Moderator Moderator

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    5,689
    Likes Received:
    3,484
    this is a bug HTC recognized and it will be fixed in the next MR...
     
    STEVEN-H and EarlyMon like this.
  10. STEVEN-H

    STEVEN-H Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 15, 2010
    Messages:
    58
    Likes Received:
    31
    Thanks.....I have been on the phone with HTC and they have escalated it and said I would hear back in 24 to 48 hours.

    They had me move and create contacts in Google rather than phone and that did not help so they escalated it.

    Just received phone call from HTC level 2 and they acknowledge this is a software problem and they are working on it.
     
    ez2bgman, CyreneK, EarlyMon and 3 others like this.
  11. emerilnut

    emerilnut Well-Known Member

    Joined:
    Jun 13, 2012
    Messages:
    63
    Likes Received:
    30
    I LOOOOOOOVE that the 3 dots are gone. :)
     
    EarlyMon likes this.
  12. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    57,631
    Likes Received:
    70,308
    Nice, isn't it? :)
     
  13. smitty543

    smitty543 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Messages:
    638
    Likes Received:
    97
    How do you get rid of the 3 dots?!?:confused:
     
  14. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood Moderator

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    17,901
    Likes Received:
    13,089
  15. Rose4uKy

    Rose4uKy Well-Known Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    1,230
    Likes Received:
    221
    I like that there gone too but out of habit I am used to them and keep forgetting to hit the recent app button to get to the menu now. LOL! My sense was reloading every so often and hasn't done it since so I hope that's fixed for me. I can't wait till Jelly Bean.

     
    EarlyMon likes this.
  16. bootytrain

    bootytrain Member

    Joined:
    Aug 18, 2012
    Messages:
    7
    Likes Received:
    14
    Wow this update is great, before the update the highest number I could remember getting on Quadrant Standard was 5088, now its over 5700. And I ran it again after a reboot just to make sure it wasnt a fluke and slightly higher results :)
    [​IMG]

    2nd run after a reboot
    [​IMG]
     
    NeoteriX likes this.
  17. AndroidMax

    AndroidMax Well-Known Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    302
    Likes Received:
    60
    How about custom ringtones? Mine stopped working too .
     
  18. marctronixx

    marctronixx Moderator Moderator

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    5,689
    Likes Received:
    3,484
    Been reported and HTC is aware....
     
    3vodroid and Rxpert83 like this.
  19. omiller315

    omiller315 Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2012
    Messages:
    147
    Likes Received:
    112
    Anyone else notice Contacts are different? I noticed a weird triangle in the bottom right of my text messages on the photo ID part. I noticed in Contacts now you can click a message button to the right of the persons #. I swear before I always had to long press the # and then select New Message. Can anyone confirm that I am not losing my mind.lol I am sure it is part of the Sense update, but like it.
     
  20. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    57,631
    Likes Received:
    70,308
    The little talking bubble on the right of a contact phone number line in People?? That was there...
     
    marctronixx likes this.
  21. omiller315

    omiller315 Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2012
    Messages:
    147
    Likes Received:
    112
    Wow. Then I am an idiot for long pressing.lol Ok. so on the square contact(photo or default) in the text message. Is that shaded bottom right corner new? That is what caught my attention and was wondering what changed.
     
  22. EarlyMon

    EarlyMon The PearlyMon Moderator

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    57,631
    Likes Received:
    70,308
    Not really, lol, it seems there's often two or three ways to do do the same thing in Sense - I used to long-press that myself.

    Sorry, don't shoot me, I'm only the piano player - but that lower right triangle on a contact In Messages - also not new. (if it makes you feel any better, I didn't know about that until you asked)

    However - any time a software update makes features obvious that weren't so before - that counts as an honest improvement. True story.
     
    marctronixx likes this.
  23. P_Dub

    P_Dub Well-Known Member

    Joined:
    Dec 20, 2010
    Messages:
    59
    Likes Received:
    19
    I haven't installed any of the updates so far. Do I need to install them in order? I can't get this one to show up. It still shows 1.22.651.3 available. I really want the youtube app option and the multitasking and menu bar, etc.

    I am not rooted, but I will eventually. Should I root first and then flash a rooted update? I don't plan on installing custom roms.
     
  24. Rxpert83

    Rxpert83 Dr. Feelgood Moderator

    Joined:
    Aug 30, 2011
    Messages:
    17,901
    Likes Received:
    13,089
    Absolutely do not accept the OTA. It'll make your rooted life a lot more painful. If you wish to get all of the updated goodies, I would suggest rooting now rather than later.
     
  25. AHWagner

    AHWagner Well-Known Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    321
    Likes Received:
    218
    Seems like after our recent update, my stock messaging app is slower. Does anyone else experience this problem?

    Specifically, when I hit "Send", it takes a while for the message to actually show up in the above 'history' part. Also, when I open up a conversation, it will hang and wait with a blank white screen for up to 15-20 seconds before opening and showing the conversation.

    Seems to happen with ChompSMS also.

    Before our recent update, everything was running smooth as butter.. not sure what happened?

    Any help would be appreciative!
     

Share This Page

Loading...