Out of Memory!!


Last Updated:

  1. E92Vancouver

    E92Vancouver Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    I am getting low on memory! I installed SD Move to move my applications to the SD Card, but this program is only able to move a handful of applications.

    Are there any programs out there that will force move all applications that I select to the SD Card?
     

    Advertisement
  2. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,635
    Likes Received:
    192
    Use ADB or a terminal emulator to issue the command pm setInstallLocation 2

    That will allow you to move any app, and make new apps install on the SD card. Remember to keep widgets on the phone though.
     
  3. Hegemony

    Hegemony Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    313
    Likes Received:
    23
    Developers have to enable apps2sd before you can move it under Froyo. You can force it as above, but be careful not to break anything.
     
  4. E92Vancouver

    E92Vancouver Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    This sounds great, but I have no idea how to do this? I just got this phone and came over from a blackberry.

    Are there instructions posted somewhere?
     
  5. E92Vancouver

    E92Vancouver Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
  6. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    i thought you had to be rooted to use that? am i wrong? im getting low on memory also. i hope flash'es and google maps final builds includes apps to sd. the files are so large
     
  7. cyberbob25

    cyberbob25 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2009
    Messages:
    183
    Likes Received:
    11
    Flash and Maps doesn't support being moved to sd? Do I have that option on both because I am running Cyan? Didn't realize that that was one of his features in RC1.
     
  8. Zmydust

    Zmydust Active Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    2
    My nexus has a serious problem with this, the dialer storage ( evidently text messages) and browser apps will accumulate up to 40mb of data that has to be cleared regularly. Unfortunately you lose all the saved texts
     
  9. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    thats why you can back up your text on various apps

    have you cleared your phone storage before? all that happened is you lost texts?
     
  10. HTC

    HTC Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2008
    Messages:
    282
    Likes Received:
    7
    40mb of data that has to be cleared daily?!
     
  11. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    i did it and it only cleared 4mb. lol
     
  12. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,635
    Likes Received:
    192
    Yep you're wrong ;)

    No need for root, stock allows it just fine.

    And yes, that video looks like the instructions to follow (didn't watch more than 10 secs worth lol)
     
  13. Teknologic

    Teknologic Well-Known Member

    Joined:
    Mar 23, 2010
    Messages:
    969
    Likes Received:
    93
    Weird. I've never cleared those and my dialer storage is at 824kb, dialer at 12kb and browser at 468kb
     

Share This Page

Loading...