overclocked captivates


Last Updated:

  1. topshelf95

    topshelf95 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    33
    overclocked captivates
    Has anyone actually tried 1.2ghz overclock on the samsung captivate and if so how is it running? Have you had any issues, bugs, etc. I'm highly tempted to try this myself. I ran the one click lag fix and am pretty please with the results. Any insight greatly appreciated!

    [kernel] [odin3] Overclock to 1.2 GHz! - xda-developers
     

    Advertisement
  2. rob989_69

    rob989_69 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    159
    Likes Received:
    17
    I've been running it from the start. First, it made the most noticeable difference in the phone compared to all other "fixes" It's incredibly stable and haven't see one issue. The older kernel had some wake lag problems, but the new SRE flashable zip is right on, over clocks, has build in lag fix the works.
     
    topshelf95 likes this.
  3. NorCal Einstein

    NorCal Einstein Well-Known Member

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    298
    Likes Received:
    42
    How much has it impacted your battery life vs stock clock Rob?
     
  4. rob989_69

    rob989_69 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Messages:
    159
    Likes Received:
    17
    None. I run at 1200 max, 800 min. I have a profile to set down to 400 to 600 when the screen is off. With the new kernel there really are no ill effects. It runs a little hotter but no where near anything to worry about.
     
  5. Sheldor

    Sheldor Active Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Whats the best way to go about overclocking.
     
  6. topshelf95

    topshelf95 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    33
    If you google "xda 1.2ghz captivate overclock" or something similar, it should give you the link right near the top that will take you to the xda developers site which has instructions on how to do so. I'm not linking the actual site because I'm not sure I'm really allowed to do that. Read as much as you can about how to do it and make sure you are comfortable with the process before attempting, as you can brick your phone, but you will see plenty more of those warnings on the developers sites as well as elsewhere. There are some pretty good videos on youtube of people showing how to flash through odin. I recommend checking those out. Good luck!
     
  7. topshelf95

    topshelf95 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    33
    Sweet. I wasn't aware that the lag fix was also built into the overclock. As a safety precaution do you think I should probably flash back to stock then as I have read not to try other lag fixes if you currently one have one installed?
     
  8. topshelf95

    topshelf95 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    33
    Aight, I pulled the trigger. One click lag fix and overclocked to 1.2ghz. The phone runs silky smooth!! Super fast!! Here's a screen shot of quadrant running a score of 2693!


    [​IMG]


    Thank you XDA!

    P.S. this is a screen shot from the app "screenshot" which seems to invert the colors ?!? Whatevs, works O.K. and fills the purpose.
     
  9. topshelf95

    topshelf95 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    33
    Hmmmm.... cant seem to get the pic to show ?:confused:
     
  10. DT

    DT Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    787
    Likes Received:
    145
    Your link is some kind of URL to GMail[?] You probably want to either just attach the image into the thread, or use an image hosting solution like Picasa (Google), or Photobucket, etc.


    Screenshot has an option 'invert colors', if you check that on, your screen shots will look perfect!
     
    topshelf95 likes this.
  11. topshelf95

    topshelf95 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    33
    [​IMG]
     
  12. DT

    DT Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    787
    Likes Received:
    145
    Holy Smokes!
     
  13. randy_c

    randy_c Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    1
    Do you have to flash with Odin for fresh start? I have root, lag fix and battery indicator flash?
     
  14. topshelf95

    topshelf95 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    33
    No need to reflash to stock. I had same thing, root, lag fix, flashed overclock through odin on top of the lag fix. I don't know about the battery indicator flash, so I can't speak to that. However, I don't believe that would mess anything up, but don't take my word for it, I'm certainly no programmer. :) If it were my, I would probably do it, but worst case scenario, if you have to back everything up, flash back to stock then do the lag fix and overclock, its not the end of the world. Hope this helps!!
     
  15. jflexe99

    jflexe99 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    171
    Likes Received:
    17
    I did this...all I have to say is wow...even generating my media gallery...SOO much quicker and smoother...All I had to pay was 1.99 for setcpu... worth those 199 pennies!!!
     
  16. randy_c

    randy_c Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    136
    Likes Received:
    1

    You know it's free for XDA member :p
     
  17. jflexe99

    jflexe99 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    171
    Likes Received:
    17
    Nope...but I don't mind, whatever.

    How do I know if I am running at 1.2ghz?? Any tutorial vids of set cpu???

    I see those charts(like posted above) are there benchmark tests that generate charts like that? App????

    Anyway to get my captivate to push 1.3ghz when I want??
     
  18. vapor311

    vapor311 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    225
    Likes Received:
    15
    use this for setcpu

    SetCPU for Root Users
     
  19. jflexe99

    jflexe99 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    171
    Likes Received:
    17
    Thank you
     
  20. ScaGin

    ScaGin Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    1
  21. vapor311

    vapor311 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    225
    Likes Received:
    15
    just with the lag fix im running 2300's ive tried going the setcpu route and its honestly not worth it. It heats the battery up and you have to set profiles for that to. Setcpu is very unresponsive and has poor memory settings to profiles. The lagfix from xda is more than enough on its own to make the captivate a blazing wonder.
     
  22. grayfoxx

    grayfoxx New Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0

    How in the world are you scoring so high? I'm running vibrant hybrid r 2 with the built-in lagfix and Set CPU cranked to 1200/800. I only score in the 1600 range.

    :cool:
     
  23. grayfoxx

    grayfoxx New Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Nevermind....I was running r1. Went to R2 with Unhelpful's 1.2 kernel. Score jumped by almost 1k.
     
  24. Gipson

    Gipson Well-Known Member

    Joined:
    Aug 15, 2010
    Messages:
    139
    Likes Received:
    9
    +1
     
  25. topshelf95

    topshelf95 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 31, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    33
    Biggest Quadrant score ever without hacking? This is the most I've been able to muster. Captivate running One Click Lag Fix, 1.2ghz overclock from XDA, Laucher Pro, Android 2.1 Eclair. I'm not using SetCPU, I'm using Overclock Widget. I have no battery issues, same battery life as before, no heating issues, generally no issues other than common wakeup lag, which seems to be more than an adequate trade off.

    [​IMG]
     

Share This Page

Loading...