Pairing Incredible with Acura TLSupport


Last Updated:

  1. krazyk

    krazyk New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I can't seem to pair the incredible to my car's bluetooth. I've had no problems with my previous two phones and I was able to connect my bluetooth headset to the incredible.

    Has anyone with a TL (or other Acura) successfully paired the incredible with their car? Any ideas on how I can get this thing to work besides getting a new car/phone?

    Update: Thank you everyone for the advice and support. I got it to work. Apparently the phone thought it was paired to the car. So once I unpaired it, everything worked. I have more details about it in a post further down this thread. Thanks again!
     

    Advertisement
  2. garment69

    garment69 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    271
    Likes Received:
    31
    I have a Honda Civic (same company so no jokes) and it paired with no issues. What happens when you try and pair?
     
  3. krazyk

    krazyk New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    The car doesn't find the phone but the phone sees the car. When I try to pair through my phone, the car Bluetooth just shuts off . I don't get far enough to name the phone on the car. What steps did you do?
     
  4. mrlogs2

    mrlogs2 New Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I don't have an Accura, but do have a 2010 Saturn Aura. I HAD a Verizon Voyager phone paired with the car before I bought the Incredible (no problems whatsoever). I deleted the Voyager phone from the car's Bluetooth Device list, & tried to pair the Incredible. The phone "see's" the car, & displays "General Motors"..then the car "say's" "Select General Motors on your device, and then input PIN number (whatever)"..I do..the phone goes to saying "Pairing"..but nothing else happens..the car eventually say's "No Device Found"..I've tried it over & over again...Any ideas??
    Thanks!
     
  5. socalmark

    socalmark New Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I have two Acuras - 2006 TSX and 2007 MDX. It paired fine and works great on both but it did take two tries on the MDX before it found the phone. I would try again - usual pairing process.
     
  6. dpphotos

    dpphotos Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    2
    I have a 2009 RDX, worked first time, no problem.
     
  7. pacer74

    pacer74 New Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I'm having a problem pairing with a 2006 Land Rover LR3. I had an Eris that paired just fine but for some reason the Incredible won't. Same issue, the phone sees the car but can't pair with it. Help.
     
  8. garment69

    garment69 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    271
    Likes Received:
    31
    Yeah, you cant do it through the phone. It has to be initiated from the car.

    I pressed the voice control button, said "phone options"
    "pair"
    Went into blue tooth settings and scanned for devices. The car tells me it has found a phone. I then select hands free link on the phones BT settings. Enter the code 0000 and then name the phone.
     
  9. couch257

    couch257 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    45
    Likes Received:
    3
    I have a 2009 TL and had no problems.
     
  10. anxi80

    anxi80 Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    had no problems with my acura rl. hit the handsfree button, said "pair", asked me for a a passcode "1, 2, 3, 4", as it went searching on my incredible i hit 'menu', 'settings', 'wireless & networks', 'bluetooth settings', hit 'scan for devices' and the "handsfreelink" showed up. i pushed it, asked for the passcode on the handset and after entering that i was all set.
     
  11. krazyk

    krazyk New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks guys for the advice. I figured out the problem and now the phone is linked perfectly.

    To those that are still having trouble (regardless of the car), I recommend you make sure your phone doesn't think it is paired with the car before you try again to pair it. Somewhere during my pairing attempts, my phone thought it paired with the car, but it wasn't, so every time I tried to pair, the car bluetooth would reject it.

    To unpair the phone, make sure your car is looking for the phone and then press "scan for devices" on your phone. when the car device comes up on your phone, push and hold it down. there will be a pop-up menu with multiple options. if one of them says "unpair," click it and try the pair process again from the beginning.

    It worked like a charm for me - hopefully the rest of you will have the same success.
     
  12. akdoyle

    akdoyle Active Member

    Joined:
    Jan 23, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    2
    I have a 2010 Acura TSX w/Tech package....no problems pairing it at all!!
     
  13. Gargamel1

    Gargamel1 Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    I have an Acura 2006 TL and was having similar issues. When the car says to put the phone in discovery mode, you actually have to hit the "scan for devices" on the incredible. Then press the handsfree thing that pops up, and it'll ask for the phone. I had to go through this several times. I'll try deleting my phone and try again tomorrow for a more thorough if you'd like, let me know if you get it.
     
  14. CriticalOutcast

    CriticalOutcast Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    1
    I have a Nissan Sentra and the phone pairs, I am just unable to transfer contact cards. It connects/disconnects. Aside from that, it seems to work fine, I just had to program phones manually.
     
  15. N2Stooges

    N2Stooges Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    I was able to successfully pair my new HTC Droid Incredible (a Verizon Wireless smart phone) with my 2004 TL. No problems during pairing.

    I get signal strength & battery level on the multi-info display.

    I was able to initiate a call from the HFL after pairing. One small glitch so far is that any time I start a call (or end a call), I get a couple moderately loud "pop" noises through the audio system. I had this same problem with my last phone (LG Voyager).

    I'm just happy that I was able to pair the phone.
     
  16. Trooper

    Trooper Well-Known Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    3,715
    Likes Received:
    541
    I have a 2008 TL Type S and I got it on the second try. I wonder though, should I try to delete my old LG Voyager from the car? If so, what's the best way to do it?

    Thanks!
     
  17. N2Stooges

    N2Stooges Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    You can delete the old phone (or not)...your choice. I deleted all my old phones before pairing my Incredible. The HFL menu commands may be a little different on a 2008 TL - mine is an old-timer 2004.

    For my TL, the HFL voice commands are:
    - Phone Setup : List <<< This makes the HFL give the recorded names of all paired phones. You need this list because you have to delete each phone by name from this list
    - Phone Setup : Delete <<< You will be prompted for the phone name followed by a couple of the obligatory "are you sure" prompts.

    Hope that helps.
     
    Trooper likes this.
  18. Trooper

    Trooper Well-Known Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    3,715
    Likes Received:
    541
    Thanks I will give it a shot tomorrow. :D
     
  19. Encinitas

    Encinitas Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Thanks so much. Just got my Incredible and could'nt get it pair with my Acura 2006 MDX. After 1/2 an hour I Searched the internet and found this thread and I unpaired the phone and it worked.
     
  20. Trooper

    Trooper Well-Known Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    3,715
    Likes Received:
    541
    Thanks again! Tried this tonight and it worked like a champ!
     
  21. Encinitas

    Encinitas Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    I finally paired my Incredible to my Acura MDX 2006 (which works most of the time).Now I am trying to pair a my wife's Incredible but it won't find the phone. The phone will find the car but if I put in the code it disconnects. It was so much easier with older phones. Any suggestions??

    Update: I unpaired the phone again and then got it work by scanning for devices on the phone and putting the code
     
  22. cfh09

    cfh09 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 24, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    2
    I had problems pairing my phone with my Prius. I was at the Verizon store anyway and the salesman was happy to go out to my car and fix it for me. Just a suggestion if all else fails.
     
  23. NewDad09

    NewDad09 Member

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    6
    Does anyone else have issues with "ghost pairings" When I am in my house, near the garage, my phone will pair with my car (2007 Acura RDX) even though I saw it had disconnected when I turned off the car. I have to quickly shut off bluetooth when I receive a call so I can hear and speak with the caller.

    On a separate note, sometimes my Dinc will not be recognized by my car occasionally and I will have to turn bluetooth off and on to get it to work.

    I never had either of these problems with my Blackberry. Anyone else having similar experiences?
     
  24. anxi80

    anxi80 Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    3
    Yeah it's happened to me a few times. The bedroom is above the garage and for some reason its making a connection with the car's bluetooth even though the car's been off for a couple minutes. I've previously owned a WinMo and a Blackberry and left the bluetooth on and never had similar issues.

    I haven't had the problem with the car not being able to recognize the phone though.
     

Share This Page

Loading...