Paste phone number into dialer?Support


Last Updated:

  1. chuhsi

    chuhsi Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    5
    Can I paste a phone number into dialer? In various apps I have, holding down on a phone number does not give me a call option. I can copy the phone number, but can't figure out how to paste it into the dialer to dial like I used to with my blackberry.

    Is this possible?
     

    Advertisement
  2. Carl C

    Carl C Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,062
    Likes Received:
    38
    Unfortunately I don't think this is possible , I have the same thing on my HTC Magic and it does bug me too.

    For now , I have to paste it into an note taking app -> view it -> click the number highlighted in blue :)

    An annoying work-around but it does work
     
  3. chuhsi

    chuhsi Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    5
    thanks :)
     
  4. kronhead

    kronhead Active Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    5
    If you are still looking for this: Check out the app Number Saver. It is actually designed to do something different - it gives you a place to ENTER a number while on a call, and then dial it or save it afterward - but, if you launch Number Saver, it will pick up a number from the clipboard, and allow you to dial it. Great little tool. I'm going to make a donation - if you all like it, you should do that to.

    BTW - I have nothing to do with the software or the author - I just think we should show our appreciation to app developers.

    Dan
     
  5. chuhsi

    chuhsi Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    5
    froyo 2.2 finally has this feature.
     
  6. kronhead

    kronhead Active Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    5
    How do you use it? I am running 2.2, and I can't figure out any way to do a paste ...

    Dan
     
  7. leecavturbo

    leecavturbo Active Member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    did this really work? how?
     
  8. kronhead

    kronhead Active Member

    Joined:
    Jun 10, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    5
    Doesn't work for me - or I cannot figure out HOW to do it.

    I use an app called Number Saver - has a number of features, including dialing the # that's in the clipboard. I also use an app called Clipper+ which saves multiple clipboard entries.

    Dan
     
  9. leecavturbo

    leecavturbo Active Member

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    gingerbread 2.3 has this now
    [​IMG]
     
  10. Kanefire

    Kanefire New Member

    Joined:
    Dec 14, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    yeah, I have gingerbread 2.3.6 on SGS2 but my dialer is not the same as in the image posted and does not have the item to be long-pressed. I did just find a work around. The 0 on the dialer has a + long press for adding numbers into the contacts... if you long press this, then long press the + it will bring up the paste prompt, paste the number, then instead of pressing "add to contact" simply press the dial button, it will go through. Much easier than adding new app or pasting into separate app to dial.
     
  11. daniellopaz

    daniellopaz Member

    Joined:
    Dec 6, 2011
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Try 'My Sales Dialer
     

Share This Page

Loading...