PC not recognizing Epic - no help in other threads...Support


Last Updated:

  1. GriffMH

    GriffMH Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    26
    Likes Received:
    2
    Need a little help
    I've read through the other threads on this topic and can't find an anwer to my issue:

    Since I first got my Epic I've been sometimes using my PC to charge it via USB and it was prompting the Charge/???/Mass Storage menu options. I would always push "Charge".

    At some point it quit asking this...

    Now I'd like to root and its not giving me this option any more when I plug the Epic into my PC (honestly not sure when it quit asking this question).

    I've only had the phone since Monday and am new to Android.

    Currently:
    Windows XP Pro SP2 32bit - I have downloaded & installed the Samsung x32 drivers
    Wifi/BT/4G/GPS:eek:ff
    USB Debugging is off (unchecked)

    Thanks for any help!
     

    Advertisement
  2. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
    If you are trying to Root, turn debugging ON.

    If you slide down on the notification bar can you get the an option to mount the phone?
     
  3. GriffMH

    GriffMH Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    26
    Likes Received:
    2
    Debugging ON or OFF doesn't matter... not getting the mount options in notifications any more...
     
  4. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
    Assuming you've tried rebooting both the computer and the phone?

    Try a different cable?
     
  5. GriffMH

    GriffMH Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    26
    Likes Received:
    2
    Yes on the reboots... only 2 hubs on my laptop... tried both. I'll give another cable a try...
     
  6. GriffMH

    GriffMH Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    26
    Likes Received:
    2
    So I rebooted both PC & Phone & new cable and it worked! go figure... thanks! :D
     
  7. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
    Cool!

    Let us know if you come across any rooting issues :)
     

Share This Page

Loading...