permanent uppercaseSupport


Last Updated:

  1. bixieupnorth

    bixieupnorth Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    hi love my desire

    however last two days whenever i use phone virtual kb to type text or emails it always comes on as UPPER CASE and i have to tap to get back to lower case. previous to this it always started in lower case, i cant find any way to permanently set this to lower case

    i've got thick buttons app installed but not active, but this was installed a while before this small problem manifested itself

    any clues anyone please


    cheers
     

    Advertisement
  2. biscuitlad

    biscuitlad Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    208
    Likes Received:
    7
    You want to start the first letter of the first word in lower case - er, why?

    Why not just write correctly?! Or is that not cool?


    I bet they don't see this sort of question in iPhone forums... ;-)
     
  3. bixieupnorth

    bixieupnorth Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    no mate you misunderstand me, all the text would be in upper case not just the first

    i only want lower case nothing fancy! i know its only one tap to change it but just wanted to know why its changed all by itself
     
  4. speedycolzalez

    speedycolzalez Well-Known Member

    Joined:
    May 8, 2010
    Messages:
    513
    Likes Received:
    70
    I think I can see the problem here. You only have upper case on your phone and only lower case on your computer keyboard.

    If you sync the two you should be able to use a combination of upper case and lower case on both your phone and computer. That should also sort out the missing punctuation :D
     
  5. bixieupnorth

    bixieupnorth Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    its got nothing to do with my computer, or are yr comments some sort of humour??

    didnt think anyone bothered with capitals or punctuation these days anyway?

    thanks for replies anyway
     
  6. biscuitlad

    biscuitlad Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    208
    Likes Received:
    7
    It always starts upper case and then the next letter is lower case. If you hit the shift key twice it sets it as upper case. Maybe that's what's happening?
     
  7. Goldy

    Goldy Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    5
    ok i have recreated this on my desire, go to compose a message or something, and double tap the shift key, it will switch to lower case then back to upper, now start typing and normal service will be resumed.

    The keyboard remembers if you have put "shift lock" on by double tapping the shift key
     
  8. bixieupnorth

    bixieupnorth Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    have tried yr idea mate thanks, but no luck still

    the double tap thing makes no difference next time i begin a text its back on upper case

    there is sometimes a line under the shift key, does this denote the lock is on?
     
  9. bixieupnorth

    bixieupnorth Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    its beyond me! cant work out what;s happened but it seems to be ok on the qwerty keyboard
     
  10. Goldy

    Goldy Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    5

    Yeah it does, that's odd if that hasn't fixed it.
     
  11. bixieupnorth

    bixieupnorth Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    only seems to want to lock on upper case, each time i tap shift in has uppercase arrow lowercase arrow or lock on upper but no lock on lower
     
  12. bixieupnorth

    bixieupnorth Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    if i'm trying to send an email its fine, also with typing the name in to find a contact then its fine, so its just when texting, very odd?
     
  13. bixieupnorth

    bixieupnorth Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 27, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    fiddled about and all seems ok now

    cheers
     
  14. paulz75

    paulz75 New Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi - I have the same problem now where my keyboard is stuck on UPPERCASE from when I open it to write a message...when you say you sorted it by "fiddling around"....do you remember what you actually did?
     
  15. paulz75

    paulz75 New Member

    Joined:
    Sep 8, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Just to clarify - the problem manifests itself in Compact Qwerty and Phone Keypad. Text works as normal in Full Qwerty... automatically going to lower case after the first letter in a sentence.

    The shift key is highlighted (with no line under) when I start typing, but the text all stays in uppercase throughout. So it seems that the shift key is getting stuck somehow???

    I would really appreciate any help on this...as its a right pain in the ass having to remember to turn uppercase off every time I go to text.
     
  16. mickmmm

    mickmmm New Member

    Joined:
    May 13, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Not able to work it out myself I came to this discussion and between the lines fond the answer - thank you.
    So you're right sometimes you get a little line under the "shift" key - although it's not really a shift key but almost the same (it took me a while to figure!) Yes it's the vertical arrow on the left of the key board.
    So, I, too fiddled with it to find what it does. My finding is that its default is: first letter entered is capitalised then KB returns to lower case for the rest of the text till you get a new paragraph (enter/return). For occasional capital letter just hit the "shift" once and the next letter will be upper case then the k board returns to lower.
    But if you hit the arrow twice and fast you'll see it underlined and you'll be in upper case until you change it again - At least this is what happened for me.
    Good luck with this and I'd hope the pdf manual would have explained it for us!
    PS: Reviewing my prose, I did check my PC key board and also saw arrows on its shift key! Perhaps because there is only one on the htc it seemed different for me! ... and as I realise the post is from 2010 you most likely know about it for a while! oh well it may help some others:)
     

Share This Page

Loading...