Phone Problem (I think I'm crazy) or real bad batteries?Support


Last Updated:

  1. fortesquieu

    fortesquieu Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    1,079
    Likes Received:
    144
    Alright guys, here is how it goes.

    I have tried stock battery for a week, no matter how I save the battery, it wouldn't go past 6 hours.

    Bought Seidio 1750, it went past around 10hours mark, but usage time is only about 3hours. So I RMAed the first one, got a replacement, same result.

    I have been taking notes at this situation, with all my apps installed AND after factory reset, they are the same, so I can say it's not the apps.

    My usage pattern is the same, for about 4-5 hours a day, I would set my exchange mail to sync every 15mins, then I would turn it off. During the day, I would manually sync Newsrob a few times. Gmail is on. Wrote a few short emails, a few texts and 15mins of XiiaLite. 3G is always on, no GPS, no bluetooth. Screenshots attached.

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    Please help me. Is it possible for the phone to drain battery like that? Or do I really have 3 bad batteries??
     

    Advertisement
  2. fortesquieu

    fortesquieu Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    1,079
    Likes Received:
    144
    bump?
     
  3. wjdunn3

    wjdunn3 Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    4
    The fact that "System" is showing 32% of your usage is telling. There is an app or process that is continuously running.

    I would hard reset my phone to original state and then use it for a day (NO installs or account setups!) to see if you get the same or better Batt usage. IF Batt usage is good ,then next step is to setup your mail accounts...only. No pgm installs. Use it for day again. IF good, proceed with 1 additional setup (pgm install or exchange setup, whatever...). repeat until you start getting bad batt usage. Then you will know the last thing you setup on the phone is the culprit.
     
    fortesquieu likes this.
  4. fortesquieu

    fortesquieu Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    1,079
    Likes Received:
    144
    But to think about it, 9hrs 30mins of uptime and 3hrs of awake time is way too short!
     
  5. dscribe

    dscribe Well-Known Member

    Joined:
    Jun 8, 2010
    Messages:
    818
    Likes Received:
    140
    I would agree that based on your uptime vs. awake time, your cell standby should be consuming more than system. Something is running in the background a lot and causing the battery drain. Apparently whatever it is that is doing this is waking the phone, acting, and then putting the phone back to sleep fairly quickly--or you have something that is truly running constantly when the phone is awake and putting a huge battery drain on the phone during that time. It is an investigation thing. Wish you the best in your "hunt."
     
  6. wjdunn3

    wjdunn3 Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    4
    You can also use a system monitoring app to help figure this out. I use SystemPanel lite. It will show how much CPU time each process is using and has accumulated over time.
     
  7. 10splaya22

    10splaya22 Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    525
    Likes Received:
    51
    It looks like your phone is syncing a lot. With that much time your standby and idle times should be higher like said before.
     
  8. fortesquieu

    fortesquieu Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    1,079
    Likes Received:
    144

    It's definitely not syncing. I only use Gmail, not even google talk(logged out, uncheck auto login). No Facebook, or whatever.
     

Share This Page

Loading...