Poll: So who DOESN'T have 3g connection problems?


Last Updated:

  1. Longfellow78

    Longfellow78 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    7
    Hi,
    Many people are claiming no data connections over 3g, across many networks over the world.

    However we have no idea if this is a problem that EVERYone is suffering from, or if it is just a significant minority.

    Therefore if your phone is fine, and you get excellent data/internet via 3g (not including H or 3g+ which seems to be ok) it would be really helpful if you could please post here stating:

    - if you have perfect data connections over 3g (or not),
    - your network,
    - if your phone is rooted,
    - if you had the problem but fixed it,
    - any apps that made the problem worse or better,
    - if you changed radio version.
    - if you are running 2.2 or 2.1

    This would be incredibly helpful for people like me who are having big problems with their phones. I don't want to get rid of my phone and go to the dark side!

    Thanks in advance.

    p.s. I have Baseband version 32.30.00.28u_4.05.00.11, and on Orange UK, and have had this problem on 2 phones. It was fine for a few days, and now I have no data over 3g, althought this is intermittent, regardless of signal strength.

    Thanks.
     

    Advertisement
  2. mikecoulter

    mikecoulter Well-Known Member

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    5
    I've never had a signal problem and I'm on 3 UK. Running 2.1.
     
    Longfellow78 likes this.
  3. kboya

    kboya Well-Known Member

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    72
    I have no 3g problems, although I have had the situation where it wouldnt connect/activate. A simple restart fixed this, and I realised I had installed/uninstalled several apps prior to the issue. I often only get an Edge signal, but Hull is reliably poor for any type of signal including radio/tv (it may be because it is deceptively flat!!!), and this happens only in those locations.
    Vodafone sim/unbranded/open/unlocked/unrooted/ota updated to latest firmware/'stock radio'/running 2.1(! isn't everyone?)
     
    Longfellow78 likes this.
  4. HYCAET

    HYCAET Guest

    No problems. T-mobile. Always have H rather than 3g. Not effed about with rooting
     
    Longfellow78 likes this.
  5. Longfellow78

    Longfellow78 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    7
    kboya, what baseband version do you have?
    I heard Vodaphone updated theirs via OTA update to address the problem (may not have been for this problem at all).

    I have not had an OTA update on orange.

    (You gat Baseband/Radio version by Settings, About phone, Software information).

    Thanks.
     
  6. junkiepilot

    junkiepilot Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    154
    Likes Received:
    52
    No Problems here: - BT - not rooted, - never had a problem - any apps that made the problem worse or better (N/A) - if you changed radio version.(N/A) - running 2.1
     
    Longfellow78 likes this.
  7. CarsnGadgets

    CarsnGadgets Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2010
    Messages:
    1,067
    Likes Received:
    252
    UK, O2, not rooted

    I dont think I have ever even seen the desire with 3G at the top, maybe once for a few seconds.

    I always have either H, G, or E (mostly H), I assumed that the HDSPA connection was replacing the 3G on this handset where ever possible, and as its supposedly its quicker than 3G so i havent really worried about it.
     
    Longfellow78 likes this.
  8. KlaymenDK

    KlaymenDK Well-Known Member

    Joined:
    May 29, 2009
    Messages:
    1,217
    Likes Received:
    130
    I had constant problems with my Galaxy; my 3G provider has no GSM network but falls back to a different provider (which is free for me) ... and I was almost always on that other provider. :(
    - your network: "3" in Denmark
    - if your phone is rooted: Yes, Galaxo v1632
    - if you had the problem but fixed it: no, always poor reception
    - any apps that made the problem worse or better: none
    - if you changed radio version: not besides upgrading the phone to JC6
    - if you are running 2.2 or 2.1: err, that's v1.5 and v1.6


    With my new Desire, I'm surfing the 3G waves at full speed no matter where I am, it seems. :D
    - your network: "3" in Denmark
    - if your phone is rooted: Yes, using Nimbu's guide
    - if you had the problem but fixed it: no, always good reception
    - any apps that made the problem worse or better: none
    - if you changed radio version: not besides slightly downgrading the phone in conjunction with rooting it
    - if you are running 2.2 or 2.1: that's v2.1
     
    Longfellow78 likes this.
  9. kboya

    kboya Well-Known Member

    Joined:
    Apr 6, 2010
    Messages:
    401
    Likes Received:
    72
    I had the ota update, bt had no significant problemd before other than those stated above. Also, as I wrote, this is an unbranded or stock handset that happens to have a Voda sim. Nevertheless, for clarity: build 1.21.405.2;baseband 32.36.00.28u_4.06.00.02_2
    Hope this helps
     
    Longfellow78 likes this.
  10. Swana2k

    Swana2k Guest


    Same here :D Very occasionally no connection - fast reboot always restores!
     
    Longfellow78 likes this.
  11. jason-567

    jason-567 Well-Known Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    225
    Likes Received:
    27
    ive never had a connection problem vodafone uk
     
    Longfellow78 likes this.
  12. gmarkj

    gmarkj Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    83
    Likes Received:
    8
    Not had any problems as far as I know!

    In answer of the questions;
    Data fine.
    On Orange in UK.
    Not rooted.
    Not had an issue.
    No apps caused or solved it.
    Not updated from stock - 2.1 update 1, build 1.15.61.10 cl155070
    As above on 2.1
    --------------------------------

    Ok, so looks like maybe I am.
    This forum in particular seems to not want to load. Tried in both 3g and g but get same problem(address bar gets about half green then stops. Less than half the page is accessible.)

    Facebook sometimes works, other times not.
    Viewing forum over WiFi works no probs (despite problem with WiFi on laptop!)

    Apologies for the change in story!
     
    Longfellow78 likes this.
  13. gmarkj

    gmarkj Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    83
    Likes Received:
    8
    Double post...
     
    Longfellow78 likes this.
  14. SUroot

    SUroot Well-Known Member Developer

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    23,925
    Likes Received:
    5,304
    I'm on o2. I am usually on H, but sometimes E and at home; G. I have seldom seen the 3G connection. usually where there is 3G, there is H too so this is what I get. I haven't noticed any connection issues when on 3G. Sometimes on G, I get page cannot be loaded errors.
     
  15. Ian80

    Ian80 Active Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    28
    Likes Received:
    5
    Never had any problems, everything exactly the same as how I received it so
    Orange Uk - Branded
    Stock rom
    Not rooted
    2.1
     
    Longfellow78 likes this.
  16. dunbad

    dunbad Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    11
    On o2, sim free. Never rooted etc. just stock.And totally unlocked and unbranded.

    Use to have issues daily. 3 or 4 times signal would be lost(data connection). Auto gsm prl thing calmed it down to maybe dropped network connection once every three or four weeks.
    This latest software update, I've lost data connection once about a fortnight ago.
     
  17. rtb35

    rtb35 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    521
    Likes Received:
    131
    - Data connections ok,am on "H" most of the time.
    - O2 Contract.
    - NOT Rooted.
    - N/A
    - N/A
    - N/A
    - I am presently running Android 2.1

    Hope that helps :)
     
    Longfellow78 likes this.
  18. doepie

    doepie Member

    Joined:
    Jun 13, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    1
    No problems with 3G/HSUPA

    - your network: Vodacom/Vodafone South Africa
    - if your phone is rooted: No
    - if you had the problem but fixed it: N/A
    - any apps that made the problem worse or better: N/A
    - if you changed radio version: No
    - if you are running 2.2 or 2.1: 2.1-update1; build 1.15.1104.14
     
    Longfellow78 likes this.
  19. hippy247

    hippy247 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    114
    Likes Received:
    9
    I am with 3uk on PAYG and have never had a problem. My desire is not rooted, I am running stock 2.1 and the phone is unlocked.
     
    Longfellow78 likes this.
  20. diS

    diS Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    397
    Likes Received:
    69
    I never had problems.

    - your network: Mobile Vikings (I'm from Belgium)
    - if your phone is rooted: No
    - if you had the problem but fixed it: N/A
    - any apps that made the problem worse or better: N/A
    - if you changed radio version: No
    - if you are running 2.2 or 2.1: 2.1-update1; build 1.21.405.2
     
    Longfellow78 likes this.
  21. w0bbl3r

    w0bbl3r Well-Known Member

    Joined:
    Jun 22, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    22
    - your network: T-mob
    - if your phone is rooted: No
    - if you had the problem but fixed it: N/A
    - any apps that made the problem worse or better: QuickSettings can balls up reconnecting if i use that to disable it.
    - if you changed radio version: No
    - if you are running 2.2 or 2.1: 2.1-update1; build 1.15.110.11 (T-Mob's latest according to the phone)

    No probs here
     
    Longfellow78 likes this.
  22. GSMGuy

    GSMGuy Well-Known Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    93
    Likes Received:
    5
    No probs at all on Orange, mostly have 3g+, occasionally dropping to 3g, phone std not rooted - running 2.1

    Happy!

    Mike
     
    Longfellow78 likes this.
  23. master_yoda

    master_yoda Well-Known Member

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    260
    Likes Received:
    50
    No problems here, although Ive only had the phone 2 weeks.

    - if you have perfect data connections over 3g (or not),
    Yes, no problems
    - your network,
    3 UK
    - if your phone is rooted,
    NO
    - if you had the problem but fixed it,
    N/A
    - any apps that made the problem worse or better,
    N/A
    - if you changed radio version.
    N/A
    - if you are running 2.2 or 2.1
    2.1 update 1 on unlocked, unbranded handset


    Build 1.21.405.2
    Baseband 32.36.00.28U_4.06.00.02_2
     
    Longfellow78 likes this.
  24. Longfellow78

    Longfellow78 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    86
    Likes Received:
    7
    I'm glad to here then that there are people with no problems, even on orange!
    I hope then that the problem is related to the radio version which seems to be updated on some networks and not others, and those on un-updated radios are just lucky. Good stuff.
    Thanks a lot for all replies.

    if anyone else posts, please post your Baseband version as well as that is the radio version.
    Thanks :)
     
  25. mjbyrne

    mjbyrne Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    I think most 3G issues will come down to location. I never see 3G and only see H now and again but then again I am in Belfast so 3G is rare to find.
     
    Longfellow78 likes this.

Share This Page

Loading...