Porting Problems


Last Updated:

  1. jm101

    jm101 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    2
    Hello:

    I am trying to port my number from Virgin Mobile to T-Mobile's $30 100 minutes no contract plan. On Tuesday night I activated my new Optimus L9 on the T-Mobile plan, got a temporary number, then called T-Mobile to start the port. I provided them with the number I wanted to port, the account number (same as phone number), and password to my Virgin Mobile account. They said to give it 24 hours. I called T-Mobile yesterday and this afternoon and they said it's processing. Finally I called Virgin Mobile and they said they do not have a request to port the number. I called T-Mobile and they said that the password they gave them was incorrect or blank. They also said they resubmitted it today. I was also told earlier that it may take 3 days to port from Virgin Mobile since they are a reseller of Sprint. What should I do? Thanks in advance for your help!
     

    Advertisement
  2. Kelmar

    Kelmar Done by choice VIP Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    11,815
    Likes Received:
    4,750
    Wait?

    ... or get a new number...

    Not too much you can do other than that.
     
  3. jm101

    jm101 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    2
    Thanks! I just called T-Mobile and they said it should be on dual service by 4:45 tomorrow morning. Extra time is required. I am just glad that I started the port when I did.
     
  4. chong67

    chong67 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    953
    Likes Received:
    74
    My porting of my number from Sprint to T-mobile took 6 hours while I was deep asleep.

    I did it thru T-mobile website.

    That was easy.
     
  5. jm101

    jm101 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    2
    On Tuesday night I was thinking that it might port overnight. Unfortunately it didn't. But it really seems like it'll turn into dual service or even port tomorrow. It's becoming a bit annoying carrying around two phones with me.
     
  6. walmart989

    walmart989 Active Member

    Joined:
    Jan 26, 2013
    Messages:
    44
    Likes Received:
    5
    I did a lotta porting a couple of weeks ago. Worst port... TMo (prepaid) TMo (contract). Took freaking forever and 2 phone calls. Well, maybe not forever, but at least 15 - 18 hours. It's only painful for a little while.
     
  7. chong67

    chong67 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    953
    Likes Received:
    74
    I did my porting around 1 am. When I woke up at 7 am, my Sprint phones say data error. Then I check my T-mobile phone n the txt msg says welcome n your porting is sucesseful and you can start funding your account.
     
  8. jm101

    jm101 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    2
    It looks like it is transferred. I got a text on my new Optimus L9 saying that it was but I think my old phone still has service. I called T-Mobile and the rep verified that it is dual service.
     
  9. eljefe0000

    eljefe0000 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2011
    Messages:
    673
    Likes Received:
    87
    thats nuts when i ported it literally took 2 hours
     
  10. jm101

    jm101 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    2
    And it's still not completely ported. Haha. Today some texts have been coming in on my Virgin Mobile phone and some have been coming in on my new Optimus L9. If I recall when I ported from T-Mobile to Virgin Mobile almost two years ago it only took around 5 hours or so. I guess I had more luck that time.
     
  11. eljefe0000

    eljefe0000 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2011
    Messages:
    673
    Likes Received:
    87
    try rebooting both phones might help
     
  12. jm101

    jm101 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    2
    Thanks! It looks like I still have 3G on my Virgin Mobile handset. I called T-Mobile and they said that the number has been ported. I also called Virgin Mobile who also said that the number was ported. Since it's prepaid I am not worrying about it. My Virgin Mobile service should shut off soon.
     
  13. chong67

    chong67 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    953
    Likes Received:
    74
    It sould like one of this thing where your domain name is still stuck somewhere in the world until every server refresh.
     
  14. epp

    epp Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2012
    Messages:
    208
    Likes Received:
    18
    My port took only a few minutes from Verizon to T-Mobile late Thursday afternoon.
     
  15. epp

    epp Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2012
    Messages:
    208
    Likes Received:
    18
    Although there are guidelines as to how long it should take to port a number from one carrier to another, unless there is an actual problem somewhere, a port should generally take no more than a few minutes. For example, if you go to a retail location to port a number, they will know almost immediately, if there will be a problem.
     
  16. chong67

    chong67 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    953
    Likes Received:
    74
    Epp,

    Are you taking about verification vs actual porting?

    Within a few minutes. That is fast.
     
  17. epp

    epp Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2012
    Messages:
    208
    Likes Received:
    18
    It was around 5 minutes after I sent the information through the web site that the phone received the text message that the phone number has been transferred. So the process, at least porting in to T-Mobile, from Verizon, is very fast.

    The verification itself, should occur immediately.

    A few minutes after the text message was received indicating the transfer was completed, I placed a call to it and it went through, so the port was completed in 5 minutes. Very fast indeed. :)
     
  18. chong67

    chong67 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    953
    Likes Received:
    74
    That is super amazing. I didnt know its this fast.
     
  19. lightsleeper23

    lightsleeper23 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2011
    Messages:
    465
    Likes Received:
    91
    Back when I ported a number from virgin mobile to cricket, it took less than ten minutes. I did it in the cricket store. I barely walked outside and it was done.
     
  20. MacFett

    MacFett Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2011
    Messages:
    3,236
    Likes Received:
    740
    I just ported my number from Virgin mobile yesterday. Once I had my correct account number it took only 10 minutes or so.
     
  21. jm101

    jm101 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    2
    You had better luck than me. Haha. I thought it would never port over. For a couple of days I carried both my Optimus V and my new Optimus L9 around. That got annoying fast. :D I thought the Virgin Mobile account number the same as the phone number.
     
  22. epp

    epp Well-Known Member

    Joined:
    Apr 28, 2012
    Messages:
    208
    Likes Received:
    18
    According to the FCC's guide on number porting, "simple" ports are required to be processed in one business day.
     
  23. jm101

    jm101 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    2
    Unfortunately it looks like there are still porting problems. :( It appears someone on AT&T is not receiving my texts and I am not receiving theirs either.

    EDIT: It's starting to make more sense now. That is probably why my Virgin Mobile service didn't shut off. Something is wrong. I tried logging into my account on Virgin Mobile's website and the account is not valid. Both T-Mobile and Virgin Mobile said the port went through. I don't get it.
     
  24. chong67

    chong67 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 5, 2011
    Messages:
    953
    Likes Received:
    74
    Google on porting problems n you might get more answers.
     
  25. jm101

    jm101 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 15, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    2
    Thanks! I found something similar on another forum. I am just going to wait a few days I think and hope that it starts working correctly. Today T-Mobile said something about how the number maybe has not been updated in the databases yet.
     

Share This Page

Loading...