Possible Camera Problem...Support


Last Updated:

  1. contagous

    contagous Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    966
    Likes Received:
    132
    Hmm not 100% what this is, but check the photos below. The 1st one is off my Samsung Omnia, 2nd is from My Incredible.

    I take a lot of Sunset photos with cameras/phone cameras, but for some reason the Incredible photo has a weird bluish tint... I too some photos of normal things after and everything was fine, but when I took the sunsets pics again with th blue...


    Maybe the sun is affecting the lens... I'm not sure. Don't get me wrong the Quality is awesome for a phone camera, not complaining one bit, just the weird blue tint confused me.


    Can someone take a sunset photo and see what the outcome is please.


    Thanks.

    Omnia Photos:

    [​IMG]

    [​IMG]



    Incredible Photos:

    [​IMG]

    [​IMG]


    Random Incredible photo to show colors are fine:

    [​IMG]
     

    Advertisement
  2. OMRebel2013

    OMRebel2013 Active Member

    Joined:
    Jun 3, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    Which one looked closer to the actual sunset? The Dinc's look better (to me at least), i guess because of the contrast.

    Maybe you need to adjust some settings on it?
     
  3. contagous

    contagous Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    966
    Likes Received:
    132
    The Omnia is picture perfect when it comes to the colors, the Inc's blue tint not sure what or where it came from, as I don't see it unless i'm pointing at the sunset. Ill test more tomoz..
     
  4. niseag03

    niseag03 Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Have you tried to work with the white balance setting? Try the daylight setting in white balance and that should take out all the blue issues.
     
  5. contagous

    contagous Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    966
    Likes Received:
    132
    Yes whilst taking the photos and tried all the white balance settings, couldn't seem to get rid off the blue tint, also played with the contrast, sharpness, and brightness..
     
  6. Mr.Slave

    Mr.Slave Well-Known Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    271
    Likes Received:
    85
    What is your focus setting?
     
  7. contagous

    contagous Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    966
    Likes Received:
    132
    Auto Focus was off, and i focused manually as taking the shot

    I really think its not a setting problem, if someone could take a photo of a sunset tomorrow, I will take another to try it to...
     
  8. necosino

    necosino Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    1,962
    Likes Received:
    338
    It's raining here, or I would.. I've taken pics of the sun though (with the sun in the corner so its rays are coming down) and it looked sick :D
     
  9. sodaboy581

    sodaboy581 Well-Known Member

    Joined:
    May 8, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    18
  10. contagous

    contagous Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    966
    Likes Received:
    132
  11. contagous

    contagous Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    966
    Likes Received:
    132
    Here is an update of different camera shots, seems a little better today, but you can still notice some blue shadow in most pics, although the cabinet photo on the inc came out beautifully

    Such a nice camera, if i can fix the blue :) maybe my new one wont do it, we shall see soon. Replaced for the grounding issue people was having.


    [​IMG]
     
  12. jonesdz

    jonesdz New Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    My incredible has been doing the same thing the last 2months. You would think its a setting issue, however when I tried adjusting my settings(i.e. ISO and effects) it still comes out the same. Have there been any previous posts with solutions?

    Ive had to resort to using a photo editor once I upload them to my computer, but that doesnt solve the problem of uploading or sending them from your phone.
     
  13. x0x

    x0x Well-Known Member

    Joined:
    Mar 16, 2010
    Messages:
    266
    Likes Received:
    59

Share This Page

Loading...