Post your 3G speeds here.General


  1. landonh12

    landonh12 Well-Known Member

    My top speed so far has been in history class.
    2Mbits download
    .5Mbits upload.
    Full signal bars.

    Advertisement
    :
  2. kwknott

    kwknott Well-Known Member Contributor

    On average my speeds are

    Download - .10Mbps to .50Mbps
    Upload - .40Mbps to .70Mbps
    Latency - 160ms to 240ms
  3. TX-Dennis

    TX-Dennis Well-Known Member

    Averaging my ten most recent speed tests:


    Down: 355.1
    Up: 250.5
    Ping: 376.8
  4. landonh12

    landonh12 Well-Known Member

    My ping is 150 on average.
    I dont know why ya'lls speeds are so slow.. In my house, i have no signal bars... And those speeds.
  5. MacFett

    MacFett Well-Known Member

    Well first off it took me just shy of 6 minutes to download the app.

    Ping: 955ms|970ms|1716ms (1213 average)
    Down: 14kbps|28kbps|39kbps (27 average)
    Up: 38kbps|49kbps|40kbps (42 average)

    The first two had 1 bar the third I had two bars, despite being in an area marked as 3G coverage area and best voice service this was the best I could get.
  6. kwknott

    kwknott Well-Known Member Contributor

    Woo hoo Dialup speeds
  7. landonh12

    landonh12 Well-Known Member


    Have you talked to vm about this? Or sprint?
  8. kwknott

    kwknott Well-Known Member Contributor

    I am... I've been thru every level of tech support and currently dealing with Engineering. My last ticket was entered last Tuesday and was supposed to take 24 to 72 hours and still have yet to receive any word. Every time I call I just get the "we're still working on it" line and to call back in a few days if I don't hear anything.

    When I first power on or reboot my phone I will have great data speeds for a few minutes and then I goes back to being slow. Usually it will drop out completely and I have to reboot to fix it. I generally reboot half dozen or more times a day. They think it's a network issue????
  9. landonh12

    landonh12 Well-Known Member

    Maybe your radio heats up after use? Or maybe their towers just suck and the high speeds is a false reading..
  10. kwknott

    kwknott Well-Known Member Contributor

    Phone does get very hot at times and eats battery. Yesterday I took it off charge at about 11am and was at 20 percent by 4. This is with bloat removed and opera and Tapatalk being the only apps I've installed

    They told me to try another battery, which I've done so they then told me to install a battery saver app. I'm giving them a few more days to see what they come up with.
  11. Murf1

    Murf1 Well-Known Member

    You might try a 3G "turn off" app. I use a free on called "DataSwitch". I shut my 3G off and only turn it on as needed. I was AMAZED :car: how much longer my charge lasts!!!
  12. landonh12

    landonh12 Well-Known Member


    I believe this is a hardware issue. Maybe a replacement phone is all you need.
  13. landonh12

    landonh12 Well-Known Member


    Its not 3G being on that drains the battery like that. Its something defective with the hardware, most likely.
  14. TX-Dennis

    TX-Dennis Well-Known Member

    Agreed. Mine lasts all day with data and wifi both enabled. I usually use it for a full hour at lunch and a few calls and texts through the day. When I plug it in at night it usually shows around 50% charge still after a full day (16-18 hours off the charger). I charge at night, and use its alarm to wake me in the morning when I unplug it and don't charge it until I go to bed again. Admittedly my usage is not heavy, but if I still have half at the end of the day I could easily use it more and still be okay for a full day. I am not using any task killer or battery saver apps of any kind.
  15. MacFett

    MacFett Well-Known Member

    Yup, I have and I am in a network "visioning" area. That means for the last 6 months I've had crap service and for the next 6-9 months I'll have crap service and maybe after that I'll have less than crap service, emphasis on maybe.

    I am having the same issues as kwknott. I am on my 3rd Elite all with the same problem. My first was the worst my 2nd the best. I stick mine in airplane more rather than a reboot because I've found that a reboot doesn't always help (nor does going into airplane mode) but going into airplane more takes less time than a reboot.
  16. landonh12

    landonh12 Well-Known Member

    Well.. Thats the problem then. I guess theres nothing you can do about it.
  17. Ranhead

    Ranhead Well-Known Member

    My 3G speeds at home are good .....

    [​IMG]


    Or course I'm using Wi-Fi at home, so these 3G speeds aren't doing anything for me. While away from home, most of the time I cannot even get a SMS picture message without it timing out a few times. Also 3G sucks the life out of my battery. The battery is down to 20% with 3G on all day. If I turn it on just when needed I can get two days out of it.
  18. kwknott

    kwknott Well-Known Member Contributor

    I'm on my 4th. The first one wouldn't activate for some reason. The 2nd one ended up with screwy power button and 3rd and now the 4th have had data issues
  19. DsyMnapTic

    DsyMnapTic Well-Known Member

    Do you guys think this might, at all have something to do with a poor PRL matching to your service area, because I notice when my 3g is picking up a good signal, it runs pretty fast, but it seems to me that it has a problem holding onto the signal, so perhaps the extra heat and battery drain are due to the constant trying to obtain and hold a signal.
  20. kwknott

    kwknott Well-Known Member Contributor

    Mine drops signal alot even in good area's. I can have no service and my wife's optimus v will have service. Once I reboot my signal comes back. I've had this issue with stock prl and with a Sprint prl. I think there's a radio issue with some of the Elites

    Edit... Just called to check the status of my ticket with vm about this issue and was told it would have to be escalated once again this time to provisions dept and they require up to 72 hours. So the ticket i opened last tuesday that they said would be resolved in 24 to 72 hours is at 1 week today and they still need till Friday and who knows how long after :banghead:
  21. landonh12

    landonh12 Well-Known Member

    What are ya'lls prls? Mine is 67001..
  22. kwknott

    kwknott Well-Known Member Contributor

    60690. It's one of the newer sprint prls
  23. MacFett

    MacFett Well-Known Member

    Mine is stock, 61007.
  24. landonh12

    landonh12 Well-Known Member


    My mistake, mine is 61007.
  25. DsyMnapTic

    DsyMnapTic Well-Known Member

    I'm just curious for anyone who knows about editing the build.prop. Am I just adding tweaks into the build prop anywhere by typing them in or is there a specific area to type them or what?


    Edit: And now being rooted, without ever having to obtain my MSL, is there a way to change my PRL?
Loading...

Share This Page