Problem starting the virtual machine


Last Updated:

  1. glennzw

    glennzw New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hello Androiders,

    I'm quite keen to jump onto the Android bandwaggon and get some dev-ing done. I'm having a bit of trouble getting going though. I've read a few tutorials, and think I'm doing everything right, but perhaps I've missed something. After installing the Anroid sdk et al, I can't seem to get the VM to start. In tutorial's like this one:

    http://androidforums.com/developer-101/2321-installing-eclipse-android-sdk-ubuntu-8-04-8-10-a.html

    it mentions that starting the VM the first time will "will take *much* longer than usual to start up" and suggests anywhere from 30 minutes to an hour. After 16 hours, mine still hadn't started :(

    Here's some info on my system:

    Java version: 1.6.0_20
    Eclipse version: 3.2
    Ubuntu version: 8.04
    Kernel version: 2.6.24-26-generic
    Android SDK version: 1.6
    Android platform version: 2.2

    I'm stuck staring at this screen: http://is.gd/dyySb

    Any help would be greatly appreciated!

    Best,
    Glenn
     

    Advertisement
  2. jonbonazza

    jonbonazza Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    1,934
    Likes Received:
    458
    What does the consol window say?
     
  3. cp1

    cp1 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    375
    Likes Received:
    35
    Did you create the AVD (specify the android version, SD card space, etc?)
    Did you click Run as Android Application? (Not Java application, or Junit test or whatever the other options are?)
     

Share This Page

Loading...