Problems loading apps?Support


Last Updated:

  1. forty2

    forty2 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 30, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    I just got my Evo yesterday and I'm having problems loading a number of apps. Angry Birds, Radiant, Googly Sky, and a couple others I can't remember at the moment. Anyone else have this issue or insight into the problem?
     

    Advertisement
  2. Wadester

    Wadester Well-Known Member

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    249
    Likes Received:
    21
    Please be more specific... installing? Running? Error messages? What's it do? What doesn't it do? Have you tried powering-off, then on?
     
  3. tmwilsoniv

    tmwilsoniv Well-Known Member

    Joined:
    Jul 3, 2010
    Messages:
    152
    Likes Received:
    12
    Go to settings- > Applications- > Manage Applications- > Market- >
    Check/clear cache. Reboot and try again.

    Also make sure your background data is enabled.
     
  4. forty2

    forty2 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 30, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Sorry for the lack of clarity, I can download fro the market but the apps fail to install.

    Tried twice and still not working.

    Any other ideas?
     
  5. forty2

    forty2 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 30, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Well I fixed it. On a whim I reformatted the SD card and problem solved.
     
  6. Wadester

    Wadester Well-Known Member

    Joined:
    Jun 14, 2010
    Messages:
    249
    Likes Received:
    21
    Well, that's an interesting fix. I wonder how the SD card could have interfered with the installation of an app -- especially if you cleared the cache (which I think lives on the card).

    Did you copy all the files on the card off somewhere, format the card, then copy them back -- or did you just format?
     
  7. forty2

    forty2 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 30, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    I figured out that the only apps I was having problems with were those that live on the card. I didn't have much on the card that I cared about so after repeatedly having no luck with clearing the cache I went ahead and formatted. Everything worked right away after that.
     

Share This Page

Loading...