Quadrant Scores?


Last Updated:

  1. kisner

    kisner Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    While I've never used it myself, I'm curious I've noticed this phone is a bit behind the shadow and nexus one? I'm just curious why this is, aren't the specs virtually the same compared to nexus one?
     

    Advertisement
  2. Baldilocks

    Baldilocks Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    159
    Those two phones are running Android 2.2, that's why their scores are so much higher.
     
  3. SamsungVibrant

    SamsungVibrant Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    165
    Hey Baldilocks, we chatted this morning. So I don't own a captivate but I have the t-mobile version, samsung galaxy s Vibrant. I don't think you believed me when I said my phone gets in the 900's stock out of the box, no root nothing. You also said the more apps you install the slower quadrant scores get. Well, I have to disagree. I have been installing apps and games all day, even more than I had before. I just ran quadrant again 3 times in a row, my scores were 920 920 and 918. Since owning the phone, the slowest quadrant score I have ever gotten to date has been 901.

    I took a pic of my last 918 score. I also don't do anything special to my phone, I actually have like live wallpapers running, and tons of other junk in the background that I don't bother to task kill. I just run quadrant and get in the 900's everytime. Sorry lots of glare from the shitty universal screen protector.

    [​IMG]



    [​IMG]

    [​IMG]
     
  4. SamsungVibrant

    SamsungVibrant Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    165
    whats everyone elses galaxy s speeds?
     
  5. mongstradamus

    mongstradamus Well-Known Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    756
    Likes Received:
    100
    I did one of those hacks to reduce the app lag for the captivate and was getting around 945-950 if i remember correctly
     
  6. MrTony

    MrTony Banned

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    260
    Likes Received:
    36
    Mine scores 849. The I/O is what kills this phone. In every test, not just Quadrant, the I/O gets lower scores. It seems this is the bottleneck of the Galaxy S.
     
  7. SamsungVibrant

    SamsungVibrant Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    165
    Forgive me for not knowing, what is I/O? Also can you recommend any other benchmarking apps I can download and run besides quadrant.

    Are these apps safe? I know sometimes benchmarking runs a system to maximum extremes, and sometimes can damage systems. Like back in the day, some benchmarking of computer systems fried chips. Oh goodness how did I get this old this fast to remember that.
     
  8. mongstradamus

    mongstradamus Well-Known Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    756
    Likes Received:
    100
    I dont think it should since stock rom is underclocking the chip anyways i think its only running at 800mhz as opposed to the 1 ghz, but dont quote me on that :)
     
  9. SamsungVibrant

    SamsungVibrant Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    165
    My phone says its current speed is 800 mhz, I dont know where I saw that, I saw it somewhere about 2 days ago. I just assumed it meant under the current state its 800, assumed it adjusts itself to meet computing demand. So you mean the phone is actually underclocked, its not 1ghz?
    strange.
     
  10. mongstradamus

    mongstradamus Well-Known Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    756
    Likes Received:
    100
    i believe thats the case you can change it with setcpu and some other apps i believe, think you have to be rooted tho to do that tho.
     
  11. SamsungVibrant

    SamsungVibrant Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    165
    Oh okay. I think if I ever rooted and ran setcpu I would probably underclock some more, save more battery. It would be nice though to over clock, maybe to full 1.2 when playing games.
     
  12. mongstradamus

    mongstradamus Well-Known Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    756
    Likes Received:
    100
    tbh phone as-is is pretty darn fast already. Dont really need to oc it at all.
     
  13. YellowGT0

    YellowGT0 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 17, 2010
    Messages:
    114
    Likes Received:
    22
    Where did you get this info? I have not heard this.
     
  14. SamsungVibrant

    SamsungVibrant Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    165
    Ya i think that person is mistaken, there is no way my phone would get a quadrant score in the 900's every single time if the phone was factory underclocked. I am pretty sure they run at 1ghz
     
  15. MrTony

    MrTony Banned

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    260
    Likes Received:
    36
    This is NOT accurate! It runs at full 1000Mhz WHEN NEEDED! If you root and install System Panel, it will show you that the phone is DYNAMICALLY underclocking itself as needed to give the required performance for the task while still saving battery. I've watched my own phone underclock to 100Mhz when nothing was going on besides the screen being on. It will clock up to 1000Mhz, but ONLY if the OS thinks it's needed. There's no reason to run SetCPU on this phone unless you want it to run at full speed all the time, which is totally unnecessary and a waste of battery.
     
  16. SamsungVibrant

    SamsungVibrant Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    165
    Yes thats what I was thinking. So I want to run more benchmarks, this is kinda fun. ANy other free and safe benchmarks besides quadrant?
    I just noticed the nexus running<2.2 is sooo slow compared to galaxy s running 2.1... imagine how fast this phone will be with froyo. I can't wait till the official froyo is releasd.
     
  17. MrTony

    MrTony Banned

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    260
    Likes Received:
    36
    In the Market there are 2 apps I have installed - one is simply "Benchmark" and the other is Linpack, which has been used by many review sites. Linpack did have a bug where it reported off the wall CPU scores for the Nexus 1, but I think they've resolved that.
     
  18. Prim8

    Prim8 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    122
    Likes Received:
    10
    I just ran it and got 911 and 914
     
  19. CaCHooKa Man

    CaCHooKa Man Well-Known Member

    Joined:
    Jul 19, 2010
    Messages:
    148
    Likes Received:
    10
    this was with the processor clocked to 1000. pretty good score for having 120 apps installed.

    [​IMG]
     
  20. blackhemi

    blackhemi Well-Known Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    157
    Likes Received:
    8
    Mine scored 909. Mines just been rooted. I thought our processors were underclocked, but mine is right at 1000mHz
    test.jpg
     
  21. SamsungVibrant

    SamsungVibrant Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    165
    Someone on here said more aps you have on your phone makes your quadrant score lower. I don't believe it, i've installed a shit load of new apps everyday, and I run quadrant everyday just for fun, and my scores are basically the same. SO go ahead, install a million aps, your quadrant score should be around the same number.
     
  22. Baldilocks

    Baldilocks Well-Known Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    1,242
    Likes Received:
    159
    It's not the more you have installed, it's the more you have RUNNING. Not really that hard to understand....
     
  23. SamsungVibrant

    SamsungVibrant Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    165
    Well according to some people Android is linux underneath everything, and they claim that apps dont remain running in the background, this is why advanced task killer is not needed. I dont know though, i'm not claiming to be an android expert, I just know I install anything and everything I want on my phone, I have live wallpapers, and I run quadrant, I get in the 900's every time. So I don't know, phone is plenty fast. just ran quadrant again 925 yaaaa. Now i just wish my stupid GPS would work, it is the only thing bumming me out about my phone.
     
  24. Breakmyfootoff

    Breakmyfootoff Active Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    35
    Likes Received:
    1
    False, the Shadow is running 2.1 also. My new DX with 2.1 scores 1250's. The info on apps running in the background is false also, I can run Quadrant right after a re-boot, and then open 30 apps and still get similar scores.
     
  25. SamsungVibrant

    SamsungVibrant Well-Known Member

    Joined:
    Jul 23, 2010
    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    165
    Yes I agree with you, I get roughly the same score all the time. The app thing that other guy said doesn't matter. The lowest score i have gotten so far is 901, I don't know what caused that low score that time. Anyways that guy didn't even believe that my phone gets in the 900's, I posted my 918 score to prove it.
     

Share This Page

Loading...