Question from a beginnerGeneral


Last Updated:

  1. sjroyle

    sjroyle New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Today i picked up a second hand g1 still in mint condition and have popped my t-mobile contract sim card in, even thought the phone looked unused i still performed a factory reset. Normally when i've done this on all phones previously i have had to do a lot of software updates however the G1 didn't do any. Will these come later or do i have to do them myself? I would really like to get the software V1.5 on there but it seems stuck at 1.1. Any advice would be greatly appreciated thanks.

    *sorry if this question has been answered a million times just found the forums a bit confusing as don't know what i should expect from the phone itself*

    Thanks again

    Sam
     

    Advertisement
  2. james1808

    james1808 Member

    Joined:
    Jun 2, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    I think if you go to the settings menu then to -About phone there is a tab in there that says -system updates try that.

    Usually updates I had have come to me at random times, mainly after having the phone off then turning it back on.

    Good luck anyway:)
     
  3. sjroyle

    sjroyle New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thanks I did try the system update button but it kept saying I'm up to date even though it's only v1.1 which I thought was odd. Just going to have to wait amd hope I guess.
     
  4. punkzanyj

    punkzanyj Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    1,012
    Likes Received:
    72
    they say that roughly 48 hours after you've purchased a G1 it should update with cupcake (1.5). However if it doesn't, search the forum, there are links to download the factory version and install it on your phone. Or you can call 611 and ask them to "push" it to your phone.
     
  5. james1808

    james1808 Member

    Joined:
    Jun 2, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Depending how good you are with a computer and the phone, you could look at "rooting". That way you can get the updates and even better "ROM'S" software.

    Well worth reading up on if you think you could do it. Here's a couple links for the info.

    XDA is a great forum to get the tech info:

    How-to- Root, Hack, and Flashing your G1/Dream Read first!! - xda-developers

    Also a few well done videos that make it easier to understand:

    YouTube - Jailbreaking your T-Mobile G1 Made Easy!

    Also if you decide you could do it make sure you check things like the board make. All of that is explained on the sites.

    Good luck;)
     
  6. sjroyle

    sjroyle New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 14, 2009
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    It's been several days now and still no update to 1.5 starting to think i need to do it myself, is it possible to do this without rooting the phone? And if so is there a link where i can download the update for a UK T-mobile g1.
     
  7. unknownkwita

    unknownkwita Member

    Joined:
    Mar 27, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    dont quote me on this, but i think i remember reading that T-mobile are no longer hosting the old updates.

    On a side not, if your looking at rooting your phone, have a look at "Recovery Flasher" in the market.
     
  8. shaolinx

    shaolinx Member

    Joined:
    Aug 23, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    You dont even need to root your phone if your scared. just download the cupcake OTA and install it on your phone, very simple to do and no wiping required!!

    • Download the Android 1.5 Cupcake US Version File
    • Rename Downloaded zip file to update.zip
    • Copy 'update.zip' to SD Card
    • Turn off the phone. Press and hold HOME+POWER to reboot
    • When you see the triangle with an exclamation point press ALT+L
    • Press ALT+S to begin update process
    • When prompted, Press HOME+BACK to reboot
    • It may reboot a few times, don't worry
     
  9. wallstreet123456

    wallstreet123456 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    221
    Likes Received:
    2
    Here are my questions, hope someone can help.

    1. How do you get the notification sound for e-mail (only) to turn off. I don't want to keep hearing that when a new message comes in. I want to be notified about calls though and Appt if that will still work.

    2. If I turn on WiFi when I am home to get my e-mail etc do I need to turn it off when I leave the house or will 3G service turn on when I am out of Wifi Range? (I ask because when I turned it on I no longer see 3G signal in the upper part of the screen)

    Thanks
     
  10. Keith5400

    Keith5400 Guest

    I wanna know this too...
     
  11. wallstreet123456

    wallstreet123456 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    221
    Likes Received:
    2
    When you are in e-mail click the menu button and select notification, then select silent. It will only be silent for e-mail when you do it this way. It worked for me.
     
  12. lekky

    lekky Lover VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    5,252
    Likes Received:
    1,266
    If you have both WiFi and mobile data turned on, and you are connected to a WiFi point, it will use WiFi only.

    If you have both WiFi and mobile data turned on, and you are NOT connected to a WiFi point, it will use data, but will check for any WiFi hotspots.

    As long as mobile data connection is turned on when u leave the house, it will automatically switch to using that once you go out of range of the WiFi.
     

Share This Page

Loading...