1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

quick keyboard language change


Last Updated:

  1. olivierm

    olivierm Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    66
    Likes Received:
    5
    I email and text equally in french and english depending on the receipient and would like to quickly change the language of the suggested words. Is there any way, any apps that helps doing that ?
     

    Advertisement
  2. tudor

    tudor Member

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I am also trying to figure it out how to do that. But without success so far.

    My understanding is that GUI language determines both keyboard layout and input language. Am I wrong?

    Android should offer the possibility to quickly change input language and also to choose separately the keyboard layout.

    Hopefully someone will come either with the answer or a third party app cause this one MAJOR drawback to the android platform.
    Anyone with any idea?
     
  3. midtoad

    midtoad Member

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    If you use the TouchPal keyboard you can switch the dictionary used for predictions with just one click.
     
  4. JoeC

    JoeC Well-Known Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    216
    Likes Received:
    1
    I, too, am waiting for this! TouchPal is the best contender, but where is the Spanish???

    TouchPal has a nice keyboard, but needs more language packs.

    I can't wait for the Spanish/English text input!
     
  5. olivierm

    olivierm Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    66
    Likes Received:
    5
    Yes using it on occasionally but the text guessing is nowhere near as good as androids...
     
  6. midtoad

    midtoad Member

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    on the Cootek forum you can download a software development kit and create your own spanish keyboard. So far, no one has started this task, so that's why there is no spanish dictionary. any takers?
     
  7. pusman83

    pusman83 Member

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    There needs to be a French QWERTY option for this. It's sorely lacking in Android. Not everyone uses AZERTY in French.
     
  8. midtoad

    midtoad Member

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Install MoreLocale and you can set your locale to any country you like, and thus get access to any language's word prediction that you like. Recently I set my locale to Argentina and presto, spanish-language text prediction on my Magic, with QWERTY. I imagine you can do something similar for french, though I haven't checked. Also, TouchPal has multiple language packs, including french.
     
  9. pusman83

    pusman83 Member

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I'll have a look at MoreLocale, but the French language pack of TP is in AZERTY.
     
  10. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    AWWWWh those Funny French !!!! :rolleyes: :cool:
     
  11. puzzlebs

    puzzlebs New Member

    Joined:
    Jun 23, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    hello guys i am both writing in italian english spanish and russian. for the last 3 i solved by using anysoftkeyboard and selecting then. unfortunately anysoftkeyboard didn't do the italian language pack (they must be french...) so I have to download morelocale set my language as italian and with android keyboard i can write italian (so i have to switch input mode to switch language).
    Now my QUESTION is:
    how can i have the menus in a language different than the predictive dictionary?
    e.g. if i set the main menu in english (which is what i want) i lose the change to have predictive in italian
    thank You in advance
    P.
     
  12. desto

    desto Guest

    Did you have any luck with that? I would like to have all the UI objects in English, but the input dictionary on Spanish
     
  13. jubiare

    jubiare New Member

    Joined:
    Feb 4, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Guys, it is actually possible switch languages without the use of any additional program!

    Setting >
    Language and input >
    Under KEYBOARD & INPUT METHOD you'll have your default language; now, click on it and open it:
    Chose again the settings on the right for "android keyboard"
    Open "input languages", undo "system language" and scroll down to select your multiple languages.

    ENJOY! (you'll have a quick change option on your "space" key
     
  14. John Jason

    John Jason Well-Known Member

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Messages:
    299
    Likes Received:
    32
    <Bumping up long unused thread>

    Thank you, that worked, except that I need a keyboard that is not listed.

    I need to type in Polytonic Greek, but there is only one Greek keyboard in the choices, and it is the wrong one. I installed it anyway, as a test, and it works fine, except that I cannot type all the characters I need without the Polytonic Greek keyboard.

    Is there a way to add keyboard options to the choices.
     
  15. blahking

    blahking Member

    Joined:
    Mar 6, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
  16. lhobi

    lhobi New Member

    Joined:
    Mar 7, 2014
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Yes using it on occasionally but the text guessing is nowhere near as good as androids
     
  17. hiredgun

    hiredgun Well-Known Member

    Joined:
    Jan 16, 2014
    Messages:
    843
    Likes Received:
    542
    I am living in Spain, so half my texts are in Spanish and since I am originally from California the other half are in English. The stock Google keyboard lets you switch between the two of them with a flick of a button at the bottom left hand of the keyboard. It's a lot better now with two languages in the keyboard because the predict would go crazy when I only had one and typed in the other, lol.
     
  18. John Jason

    John Jason Well-Known Member

    Joined:
    Feb 26, 2011
    Messages:
    299
    Likes Received:
    32
    Thanks for the suggestions, but I must not have made something clear. I do not have any problem switching keyboards. My problem is that there is no option for the language that I need. My phone (Note 3, Kit-Kat) offers me English, Deutsch, Espa
     
  19. blahking

    blahking Member

    Joined:
    Mar 6, 2014
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1

Share This Page

Loading...