R-Box Rockchip 2918 Google TV


Last Updated:

  1. mirmatt

    mirmatt New Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    hi guys, this is my first post.
    i have the same rockchip tv-box and i'm quite happy.
    my doubt is about wireless mouse and keyboard, today i bought a set from TRUST, model wireless deskset, but it didn't work.
    Do you have any model suggestion, do you find a working wireless mouse?
    Hi, thanks for all information.
     

    Advertisement
  2. Dual_HD

    Dual_HD Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2011
    Messages:
    96
    Likes Received:
    9
    have you tried to playback moves which is 1080P H.264 format with bitrate 45Mbps and file size bigger than 4GB on your box?
    I think you will have trouble to play most of the 1080P files on Rbox.
     
  3. bthoven

    bthoven Well-Known Member

    Joined:
    Aug 16, 2011
    Messages:
    170
    Likes Received:
    33
    I don't have this box, but I have another Rockchip box http://androidforums.com/google-tv/...-gingerbread-really-plays-outputs-fullhd.html

    I use Visenta v1 RF wireless keyboard/touchpad and it works really well. It came with its own RF usb dongle.
     
    mirmatt likes this.
  4. mirmatt

    mirmatt New Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    thanks bthoven for answer, i'll search for it.
     
  5. clamel

    clamel Member

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    7
    Hi I just bought Logitech Wireless Combo MK260 (keyboard + mouse) and it works great with rockchip tv box.. You do not have to connect the usb receiver into the port labeled
    "device"..


    regards
     
    mirmatt likes this.
  6. clamel

    clamel Member

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    7
    Hi, I have a question.. what kind of cable did you use to connect tvbox to your pc? did you find it in the package?
     
  7. sstavross

    sstavross Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    No, it isn't in the package. You have to buy one from any PC shop. It costs about 2-3 euros.
     
    clamel likes this.
  8. mirmatt

    mirmatt New Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    thanks to clamel.
     
  9. mirmatt

    mirmatt New Member

    Joined:
    Oct 22, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    i did not connected the tv-box to pc yet, but in my package there was an usb male-male cable that i think is for.
     
    clamel likes this.
  10. xmancool

    xmancool Well-Known Member

    Joined:
    Oct 3, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    23
    Hi bthoven, do you have some pictures or videos showing the diference between the video output on this two devices?

    thx
     
  11. xmancool

    xmancool Well-Known Member

    Joined:
    Oct 3, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    23
    HI, I have a question.
    Is possible to install psx, SNES andN64 emulators in this device?
     
  12. xmancool

    xmancool Well-Known Member

    Joined:
    Oct 3, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    23
  13. clamel

    clamel Member

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    7
    Yes I installed mame4droid and it works.. sometimes it crashes, but it is a problem of my tvbox device, beacause it also crashes if I use others programs..

    I did a search in the market using "PSX" keyword and I found some psx emulators..
     
    xmancool likes this.
  14. xmancool

    xmancool Well-Known Member

    Joined:
    Oct 3, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    23
    Thanks.
    I saw PSX and N64 amulator running great on Flexiview FV-1, so i am thinking this box could run better because of the fastest CPU.
     
  15. dreanmoon

    dreanmoon New Member

    Joined:
    Oct 31, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I tried three usb bluetooth and does not work
    does not support bluetooth?.....
    WIRELESS keyboard "mini chat board" of SPEEDLINK for PS3 work, it is comfortable and small
     
  16. ftanl

    ftanl Member

    Joined:
    Apr 6, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hardly any of these chinese android devices have good support..I've always relied on the custom roms for stable and feature added firmwares. Speaking of which, are there any available yet?
     
  17. nero037

    nero037 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I have received a file from my seller, after i request for firmware upgrade. he send me an .img file. how to update the firmware for G BOX (rockchip 2918) ??

    When this may work, will post the file for others.
     
  18. sstavross

    sstavross Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Hi nero037. In this link there are instructions of how to update the firmware:
    Firmware Update

    Please tell us your findingsand if you want post the img file you have so I can test it too.
    Thanks!
     
  19. karenkilroy

    karenkilroy New Member

    Joined:
    Nov 22, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    hello, I also have one of these. Have you found out how to customize the Internet TV menu?
     
  20. xmancool

    xmancool Well-Known Member

    Joined:
    Oct 3, 2011
    Messages:
    100
    Likes Received:
    23
    This box allows to install apks from SDcard?
     
  21. nero037

    nero037 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I got the link to download Rockchip 2918 firmware. I have try this with G-Box, without any luck.

    download, unzip and add file to a SD card or Hard disk. Restart G-Box and it will update the firmware

    http://sharecash.org/download.php?file=2462994
     
  22. clamel

    clamel Member

    Joined:
    Oct 27, 2011
    Messages:
    21
    Likes Received:
    7
    you can install a different launcher.. I tried Launcher Pro, and it's vey good!
     
  23. sstavross

    sstavross Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Hi!

    First, I can't download the file, it asks me to give my phone number. Can you upload it on a different hoster?

    Second what do you mean when you say that you "have try this with G-Box without any luck"? Did G-Box load the new firmware and not working or didn't load the firmware at all?
     
  24. nero037

    nero037 New Member

    Joined:
    Nov 21, 2011
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    It seems like it update, but i dont see any difference.

    ShareCash Download - Make Money by Uploading Files!

    That is where i got the file from, just add phone number, it will work, did for me.
     
  25. sstavross

    sstavross Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 22, 2011
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    No my friend, I don't give my phone number to unknowns in internet! If you can upload it somewhere else I'll download it and maybe can root it...
     

Share This Page

Loading...