Reading your hotmail on the G1's email appGeneral


Last Updated:

  1. Ageless Stranger

    Ageless Stranger Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    699
    Likes Received:
    49
    I have managed to get the G1 to download emails from my Hotmail account (something that a lot of people are having trouble doing I understand). I have been informed that these settings will work in the UK and most of Europe but I cant verify if it works elsewhere. Maybe you will have to set your locale on the hotmail webpage to UK to get it working.

    Anyway here are the POP3 and SMTP settings for hotmail using the email app supplied on the device. I have tried and been able to read from my hotmail account.


    POP server: pop3.live.com
    Authentication type: SSL
    User name: Your Windows Live ID, for example yourname@hotmail.com
    Password: The password you usually use to sign in to Hotmail or Windows Live


    SMTP server: smtp.live.com
    Autentication type: use TLS

    edit: These settings now work when forwarding email to gmail
     

    Advertisement
    juanlopera likes this.
  2. SK.

    SK. Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    273
    Likes Received:
    3
    Hmmm as much as my Hotmail is just my spam account I may just set this up as it could be useful on the handset. Cheers Mr Stranger
     
  3. smint

    smint Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2008
    Messages:
    56
    Likes Received:
    9
    Thanks for that!
     
  4. Ageless Stranger

    Ageless Stranger Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    699
    Likes Received:
    49
    Can anyone verify if this works in the USA too?
     
  5. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    Sorry, I would try for you ... but dont use hotmail anymore
     
  6. cred05

    cred05 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    178
    Likes Received:
    3
    It tells me my usename and password is incorrect, its not.
     
  7. Ageless Stranger

    Ageless Stranger Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    699
    Likes Received:
    49
    Have you enabled SSL? Mine did that until I enabled SSL which is required. You might need to set your locale in hotmail to be UK if you live in the States. All I know is, the directions I posted work perfectly in the UK
     
  8. SK.

    SK. Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    273
    Likes Received:
    3
    Just to add also make sure your username is the full email address. I just made that mistake and just put the first part and got the same message
     
  9. noonehereyet

    noonehereyet No One... VIP Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    3,121
    Likes Received:
    78

    ditto.... still no go....
     
  10. Ageless Stranger

    Ageless Stranger Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    699
    Likes Received:
    49
    Looks like it doesnt work outside Europe. Have any of you guys gone to your hotmail settings using a web page, and set your home location to UK and tried it again?
     
  11. danielbb

    danielbb Well-Known Member

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    dont you have to pay for hotmail plus to use hotmails servers in this way
     
  12. Ageless Stranger

    Ageless Stranger Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    699
    Likes Received:
    49
    I didn't
     
  13. SK.

    SK. Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    273
    Likes Received:
    3
    Me neither, never paid and can still access it
     
  14. Ageless Stranger

    Ageless Stranger Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    699
    Likes Received:
    49
    So far it looks like only UK users can get it working
     
  15. noonehereyet

    noonehereyet No One... VIP Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    3,121
    Likes Received:
    78

    setting my account to UK didn't work either... not sure if it is our physical location or not... can you set up a dummy account that I can test here?

    (EDIT) I TAKE IT ALL BACK!!! upgraded to K9-0.98 and set my email to the UK and I can now receive hotmail on the phone your assumption is confirmed!
     
  16. Ageless Stranger

    Ageless Stranger Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    699
    Likes Received:
    49
    Thanks for persisting with this, now we have a solution to give out to anyone who asks "how can I read my hotmail". Thanks
     
  17. SK.

    SK. Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    273
    Likes Received:
    3
    I'm just wondering now if there is a way to set it up to use imap? now that would be even handier but at least the via pop is giving us the option.
     
  18. Ageless Stranger

    Ageless Stranger Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    699
    Likes Received:
    49

    well there is imap.live.com ;)
     
  19. SK.

    SK. Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    273
    Likes Received:
    3
    DOh never thought of that heh. Will give it a try :)
     
  20. noonehereyet

    noonehereyet No One... VIP Member

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    3,121
    Likes Received:
    78

    No worries man... just so everyone knows it did not work with K9-0.95 which is on the market it did however work with K9-0.98 but you have do download and install the apk from your sd... here is the link : http://code.google.com/p/k9mail/
     
  21. danielbb

    danielbb Well-Known Member

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Older accounts before a certain date had it for free, is yours an old account? I remember wanting to access to the pop3 server ages ago, thats how i remember.

    Im going to try again now though.
     
  22. danielbb

    danielbb Well-Known Member

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
  23. danielbb

    danielbb Well-Known Member

    Joined:
    Dec 30, 2008
    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Thank you ageless stranger.

    Port 25 tls for the smtp for me. I also learnt the G1 has a caps lock lol.
     
  24. Darrenrichie

    Darrenrichie Member

    Joined:
    Feb 3, 2009
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    It keeps telling me "unable to open connection to smtp server"! Any suggestions? Cheers :confused:
     
  25. Ageless Stranger

    Ageless Stranger Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2008
    Messages:
    699
    Likes Received:
    49
    Make sure you use TLS for SMTP
     

Share This Page

Loading...