Really, really, really strange root loss...


Last Updated:

  1. Redflea

    Redflea Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    2,623
    Likes Received:
    289
    So I had Pete's virgin 2.2 release on my phone, ran fine, full root access.

    Sapphire 7.0 was released, so what the heck, I formatted system/cache, and installed.

    But...lost root somehow. No SU app, no access.

    Applied su.zip in Recovery to regain access. Didn't work...

    Applied it a few more times, rebooted...nada.

    Wiped system/cache and installed CM6 Alpha 3...no root. Applied su.zip, still no su app, no root.

    Nandroided back to my backup of Pete's virgin 2.2 release. Root.

    Wiped system/cache, installed CM6 Alpha 3, no root.

    W-T-F??

    Never seen this before...always wipe system/cache before a new ROM, never lost root before.

    Really appreciate any suggestions...I have access to CW recovery.

    Don't understand how flashing a rooted ROM could leave me w/out root access, or why installing an su zip doesn't add SU back in.
     

    Advertisement
  2. condog

    condog Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    286
    Likes Received:
    5
    are u also wiping data? possible something in data is screwing with su.
     
  3. bp328i

    bp328i Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    346
    Likes Received:
    39

    I just flashed CM6 Alpha and had no root as well. I did a full wipe the first time so I restored Kangerade V4.0.7 and had root, then flashed CM again and agin no root so I'm back to Kangerade V4.0.7
     
  4. UBRocked

    UBRocked VZW Nexus Please!!! VIP Member

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    4,335
    Likes Received:
    1,563
    I would have said gremlins...:D

    Seriously...I have never heard of something like that. You can loose root if there is a certain problem with a ROM but 2 of them...in the same night...I don't think that's the case here.

    I don't know what to tell you honestly...Try flashing CM with a different recovery and see what that does.
     
  5. Redflea

    Redflea Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    2,623
    Likes Received:
    289
    Thanks for posting - so you wiped data/cache, right?
     
  6. Redflea

    Redflea Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    2,623
    Likes Received:
    289
    THat's an interesting idea....thanks.
     
  7. Redflea

    Redflea Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    2,623
    Likes Received:
    289
    OK...wiped data and then installed CM6 again, and have root...so it was some weird conflict between my data and SU. Fixed, finally...
     
  8. condog

    condog Well-Known Member

    Joined:
    Jan 8, 2010
    Messages:
    286
    Likes Received:
    5
    i wonder who had that idea? :cool:


     
  9. bp328i

    bp328i Well-Known Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    346
    Likes Received:
    39

    Yes, I wiped data/cache...but I did flash Fab's NexTheme for BB04 on it. So maybe that did it. I will try flashing it again today.
     
  10. Redflea

    Redflea Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    2,623
    Likes Received:
    289
    :) I also got pummeled with "wipe data" directives on IRC...dang odd that data would conflict w/SU in system, but it worked.
     

Share This Page

Loading...