Recovery Screen for Captivate


Last Updated:

  1. Sanzabar

    Sanzabar New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    New here... yet not a total ****** when it comes to this stuff!

    I cannot get the recovery screen to come on for the life of me. I hold the volume buttons and the power button and once the AT&T screen pops up, I release the power button. It sits there for a second and the screen goes black. I have tried releasing the power buttons then and I have tried holding them as well.

    Can anyone tell me the exact mojo it takes to make this happen??
     

    Advertisement
  2. mongstradamus

    mongstradamus Well-Known Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    756
    Likes Received:
    100
    If you have trouble pressing the buttons you can do adb reboot recovery and that goes directly into , the recovery mode i believe you can do it from either android terminal on the phone or thru terminal on desktop , not 100% sure about that tho.
     
  3. sparker366

    sparker366 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    111
    Likes Received:
    8
    Do the one click root posted here and then get rom manager and that will allow you to reboot into recovery simpilest way that I have seen. I too can't for the life of me get it to go to recovery mode.

    ADB is another way have to have usb debug on then open a command prompt on the comp then navigate to the sdk tools dir then type in adb reboot recovery

    Also another way is through the terminal editor but you still need to be rooted. Download the terminal editor run it enter su return then reboot recovery and off you go.
     
  4. Sanzabar

    Sanzabar New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Are you referring to the "one click lag" thread? I went through that but it says power down and enter recovery mode! Cant get the dumb thing to do that.
     
  5. mongstradamus

    mongstradamus Well-Known Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    756
    Likes Received:
    100
    I would get the an android terminal app from market , open it up and run adb reboot recovery and then you will be good to go and then you can run update.zip or whatever you want from there
     
  6. sparker366

    sparker366 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    111
    Likes Received:
    8
  7. mongstradamus

    mongstradamus Well-Known Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    756
    Likes Received:
    100
    hmm maybe you have to be connected to an pc with sdk installed i remember doing it before because my fingers were hurting trying to hold down the vol and power switches on my phone :-(
     
  8. sparker366

    sparker366 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    111
    Likes Received:
    8
    Yeah that is from the command prompt on the computer in the sdk/tools directory. From the phone the ways I stated Rom Manager or Terminal editor other then the buttons are the only other ways to do it. You do have to be rooted.
     

Share This Page

Loading...