Remap Search Softkey to Camera


Last Updated:

  1. ACD168

    ACD168 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    1,885
    Likes Received:
    162
    I TAKE NO CREDIT FOR THIS LITTLE HACK, THIS WAS DONE FOLLOWING THE INSTRUCTIONS FROM THIS SITE.
    ALL CREDIT GOES TO Decad3nce for making this as easy as 1,2,3.

    --------------------------------------------------------------------------------------------
    THIS SHOULD WORK ON ANY 2.2 ROM. I DON'T KNOW ABOUT 2.1.
    --------------------------------------------------------------------------------------------

    ***INSTRUCTIONS***

    1) Download the file HERE
    2) put the "incrediblec-keypad.kl" file you just downloaded into the TOOLS folder of your Android-SDK folder.
    3) run this:

    Code (Text):
    1. adb remount
    2. adb push incrediblec-keypad.kl /system/usr/keylayout
    3.  
    4) Reboot your phone, and then long press the search key to check it out!




    --------------------------------------------------------------------------------------------
    UPDATE

    Big Thanks to Touchpro247 over on at for putting together a .zip to flash via recovery!

    "Just install via recovery.

    or

    Un-install via recovery."
     

    Attached Files:


    Advertisement
    amonra50 and necosino like this.
  2. necosino

    necosino Well-Known Member

    Joined:
    Apr 14, 2010
    Messages:
    1,962
    Likes Received:
    338
    Hey, nice find! I have wanted a dedicated hard key -> camera for a while now!
     
  3. ACD168

    ACD168 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    1,885
    Likes Received:
    162

    Thanks man! I never use that search key, not once between my Eris and my Incredible. I remember having this hack for the Eris, and thought some of us Incredible users might enjoy this.

    There is ways to set it up to other applications and what not I think.
     
  4. jayno20

    jayno20 Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    279
    Likes Received:
    24
    Long press on search currently brings up 3 different things i could select, would this just add a 4th or would it actually just open the camera without asking me what I want to do?
     
  5. ACD168

    ACD168 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    1,885
    Likes Received:
    162

    I think you are getting this mixed up with the home key...
    search is furthest to the right.
     
  6. Spart

    Spart Well-Known Member

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    100
    Likes Received:
    6
    Why not just use the camera widget on the home screen?
     
  7. jayno20

    jayno20 Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    279
    Likes Received:
    24

    Nope, I am thinking of the search button...

    If I long press it asks me if I want to bring up spell check/handcent quick compose/voice search.

    I am wondering if the camera function would then just be added to that list or if it would just go straight into the camera.
     
  8. ACD168

    ACD168 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    1,885
    Likes Received:
    162

    I can't answer your question, because I'm still trying to figure out what your talking about. How did you get this, is it something you added, what ROM are you on.

    whats spell check?

    before I added this, mine used to bring up voice search and that was it. so I'm not too sure why yours is doing that.
     
  9. ACD168

    ACD168 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    1,885
    Likes Received:
    162

    I don't use the Voice search, or Google search.
     
  10. amonra50

    amonra50 New Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Well, It's a good idea.. not working for me however.
    I pushed the file over without any issues, rebooted, long pressed the search button and it opens the camcorder, not the camera.

    I'm on skyraider 2.5.2. I dont need the camcorder hard button, camera would be nice... applied the undo zip file, all is back to normal.
     
  11. ACD168

    ACD168 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    1,885
    Likes Received:
    162
    it opens both which ever you are using last. so if you re-apply it again, if it opens camcorder again just pull the thingy down and click camera and all is well.
     
  12. amonra50

    amonra50 New Member

    Joined:
    May 12, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    ooohhh yeahhh, sure does. Thanks. Good stuff.
     
  13. The Antagonist

    The Antagonist Active Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    44
    Likes Received:
    7
    It just opens the camera without asking you what you want to do.
     
  14. The Antagonist

    The Antagonist Active Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    44
    Likes Received:
    7
    When you install handcent it offers a shortcut to the search button long press for text quick compose.
     
  15. ACD168

    ACD168 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    1,885
    Likes Received:
    162

    Thanks for clearing that up man! I was wondering what the heck was goin on haha.
     

Share This Page

Loading...