Remote Desktop Connection (Win XP Pro)Support


Last Updated:

  1. yourm0m1

    yourm0m1 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    sorry this is very rough but it works and if you need help or i missed something just reply below

    okay im using the free version currently but i will be buying the full tomorrow just to support the dev.

    Home (Remote) search for remote on the marketplace to get the app

    on pc (Windows XP PRO also win 2k and 2k3) right click my computer >properties >remote >allow remote desktop connections

    [​IMG]

    if you have a dynamic IP which most of us have then you need to setup a 3rd party service....im using dyndns.com and its working perfect as of tonight

    on www.dyndns.com go to services at the top of the page > dynamic dns > dynamic dns FREE > right corner of screen click get started

    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

    create a unique host name and change the suffix to your choosing (this only will need to be entered once on the phone) > click "use auto detected ip address" >click add to cart >create dyndns account need real email to verify

    [​IMG] [​IMG]

    https://www.dyndns.com/support/clients/ click top right corner "Download Now" enter username and password that was used to setup dyndns account originally

    [​IMG]

    if you are behind a router/firewall you will need to setup port forwarding, open port 3389 Let me google that for you

    now on phone open remote rdp demo that you should have gotten off the marketplace > menu> add> for the host enter the hostname and suffix you created with dyndns.com >enter username and password for windows account >click back arrow on phone and then click the newly created hostname with your username in front if everything went well then you should see your desktop in a few seconds!!

    have fun....i might clean this up but probably not just post questions below and ill keep up on the thread
     

    Advertisement
  2. KoukiFC3S

    KoukiFC3S Well-Known Member

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    881
    Likes Received:
    85
    Thanks for the walk-through.

    I tried to do it a few days ago; but with your instructions it now works great!

    Is there a way to control the cursor with the optical pad?

    I also see two different RDP apps on the market. I wonder which one is better.
     
  3. Gremlyn1

    Gremlyn1 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2009
    Messages:
    221
    Likes Received:
    1
    Awesome, I didn't know we could RDP from our phones :) Going to have to try this out at work. Know if there are any good VNC clients (if any) for us?
     
  4. yourm0m1

    yourm0m1 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    i have not been able to control the mouse yet with the trackpad, supposed to work at least the release notes say trackball on hero does.....im gonna get the full paid version not the enterprise and see if thatll take care of it.

    as for vnc there are a few apps but im not interested since rdp is built-in to win and its doing what i wanted

    there is also a couple other rdp apps but remote rdp worked first so im not bothering with the others
     
  5. KoukiFC3S

    KoukiFC3S Well-Known Member

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    881
    Likes Received:
    85
    Optical pad works in the full version; although its a little slow.
     
  6. sixpack

    sixpack Active Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    3
    I use the android app 'remote vnc' with real vnc installed on my windows xp system and it works great. It allows me to use the touch screen swipe or drag to move around (the mouse cursor follows) then tap or double tap to click anything. Had to forward the port and oh ya, you need to use the onscreen keyboard to use the enter key.
     
  7. yourm0m1

    yourm0m1 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    ^^^ your post is about a different subject NOT RDP.....but i will be downloading that app to check it out

    the process in my post is about remotely connecting to your pc from anywhere you get web access cell/wifi
     
  8. kbo4sho

    kbo4sho New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have done all of theese steps but am still not connecting. Could you show a screen shot of what your menu on remote dp looks like when setting up the connection?

    Thanks
     
  9. Droid69

    Droid69 Member

    Joined:
    Nov 11, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    This is for Android 2.0? right?
     

Share This Page

Loading...