[Req] Rom porting


Last Updated:

  1. idhbar

    idhbar Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    181
    Likes Received:
    13

    Advertisement
  2. itzmiandy

    itzmiandy Well-Known Member

    Joined:
    Mar 23, 2012
    Messages:
    251
    Likes Received:
    173
    Bro,

    Are you sure this ROM is ported for the A57?

    If yes, Please post the link and I will port it for our device..
     
  3. idhbar

    idhbar Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    181
    Likes Received:
    13
  4. CuteCriminal

    CuteCriminal Active Member

    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    27
    Likes Received:
    7
    @idhbar
    i tried porting that rom,ended up in a bootloop
    i guess spice has mtk chipset, and a87 has qualcom chipset.....
    so we need to find a device with same specification to port a rom from it,....
     
    idhbar likes this.
  5. idhbar

    idhbar Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    181
    Likes Received:
    13
    Thanks for trying.
     
  6. itzmiandy

    itzmiandy Well-Known Member

    Joined:
    Mar 23, 2012
    Messages:
    251
    Likes Received:
    173
    That was exactly my point..

    A75 is a mtk chipset...

    As far as my knowledge goes, there is no working CWM for A57.

    I have posted the recovery in that thread as well but no one has checked it and responded.. :(

    Let us know if anybody finds a ROM for a device which is similar to ours..
     
  7. CuteCriminal

    CuteCriminal Active Member

    Joined:
    Oct 18, 2012
    Messages:
    27
    Likes Received:
    7
    its time to find the device with similar specs.

    things that should match
    dualsim support
    qualcom processor(pls no mtk chipset,as it will not work for sure)
    adreno gpu

    guys we need help,if u find any pls post here
     
  8. sethuram

    sethuram Well-Known Member

    Joined:
    Sep 30, 2012
    Messages:
    50
    Likes Received:
    11
    Hows HTC DESIRE V sounding. please check
     
  9. sooraj87

    sooraj87 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    59
    Likes Received:
    8
    dual SIM is a must match ?
     
  10. idhbar

    idhbar Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    181
    Likes Received:
    13
    Its most difficult to port HTC ROM over NON HTC phone. We should keep eyes on NON HTC ROM.
     
  11. ryshic12

    ryshic12 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 21, 2012
    Messages:
    67
    Likes Received:
    8

    How about HISENSE U8?
    it has a MIUI rom option. Dual sim and Qualcomm
    but mind the language though. it comes in chinese variants too.
     
  12. idhbar

    idhbar Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    181
    Likes Received:
    13
    We should think about it. Language is not a big problem.
     
  13. sooraj87

    sooraj87 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 8, 2012
    Messages:
    59
    Likes Received:
    8
  14. ryshic12

    ryshic12 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 21, 2012
    Messages:
    67
    Likes Received:
    8
    HTC roms are hard to port.
    check some other make.
     
  15. mafia2

    mafia2 Member

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    hey there every one, i have brought micromax a87 last month, although it has good specification but i lacks ram, can u guys plz upload or refer any ROM that can be installed on the device, and iam a newbie and dont know much so can u plz list all the required things and steps that i need to do.
    I have rooted my device and removed pre installed apps, bt still i dont know anything about CWM or FLASHING and all, so can u make a detailed thread for ppl like me.......
    cheerz\m/....
     
  16. nabeeleinstein

    nabeeleinstein Well-Known Member

    Joined:
    Nov 1, 2012
    Messages:
    87
    Likes Received:
    46
    no rom has been developed yet :(
    wait

    or make ur own ;)
     
  17. akstorm

    akstorm New Member

    Joined:
    Jan 2, 2013
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    There is one working rom
    The dark angel V1.
    It has been working fine for 2 days, i will keep you ppl posted if i get any errors.
     
  18. prasad12ka4

    prasad12ka4 Well-Known Member

    Joined:
    May 17, 2012
    Messages:
    97
    Likes Received:
    12
    A15 ROM is to Work
    But I aint able to overcome the RAM issue
    If someone finds how to unlock the RAM (If / and there is some locked out RAM by manufacturers)

    Our phone has 256mb of ram, but we are able to use only 160 because the rest of it goes to video chip for rendering.
     

Share This Page

Loading...