Revert back to old camera firmware?


Last Updated:

  1. paul89

    paul89 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    1,004
    Likes Received:
    84
    How do I revert back to the old camera firmware after I upgraded it? I tried flashing a new rom but camera still gives me the error?
     

    Advertisement
  2. lviv73

    lviv73 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    144
    Likes Received:
    13
    I flahed mine using BHMAN's Behold 2 1.6 rom and it worked.When you flashed yours what rom was you using?If you was on any Behold2 rom than it should have worked,now if u flashed usin Galaxy rom that might brick your camera.Try Behold2 1.6-it worked for me.
     
  3. paul89

    paul89 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    1,004
    Likes Received:
    84
    I used the behold rom no touch wiz to flash the new camera firmware. But when I open the camera it gives me an error, saying wrong firmware and that I needed to upgrade it. So I odin back to the same rom to see if that would fox it, but it didn't???
     
  4. tritran18518

    tritran18518 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 20, 2010
    Messages:
    330
    Likes Received:
    32
    +1. I'm running BHMAN's Behold 2 1.6, and camera is working fine
     
  5. paul89

    paul89 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    1,004
    Likes Received:
    84
    You did use that tip that lviv73 gave to update the camera firmware right? With anycut!
     
  6. paul89

    paul89 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    1,004
    Likes Received:
    84
    I even went back to stock touchwiz 1.5 and the camera still has that error " Firmware Version is wrong, you must update firmware" please help!?!!!
     
  7. behold_this

    behold_this Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,419
    Likes Received:
    243
    Time for a warrenty call cause your camera is toast! Sorry...that sucks.
     
  8. lviv73

    lviv73 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 6, 2010
    Messages:
    144
    Likes Received:
    13
    Did you try stock 1.6?
     
  9. behold_this

    behold_this Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,419
    Likes Received:
    243
    Paul always do a little research before messing with files on your phone when you don't know for sure what they do or why they are there. This was posted in the same thread as this so called tip.

    check out the link.
     
  10. paul89

    paul89 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    1,004
    Likes Received:
    84
    ya I saw that...you posted that after I already did it...my camera works fine, it just shows that error like we saw on the galaxy 1.5 rom or what ever it was. It only shows the error when the camera first starts up then its fine, it only shows it once...its just a little annoying!
     
  11. behold_this

    behold_this Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,419
    Likes Received:
    243
    Well that's good that at least it's working. Worst case the phone is not a year old so you could always get a refurb from tmo if you wanted.
     
  12. paul89

    paul89 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    1,004
    Likes Received:
    84
    all other camera apps dont work right though :( they will take the first pic but then then next time to take the picture again, the view jumps very slightly up and down and is locked on where i took that first pic??? WTF lmao. This sucks! Is there anyway to get the old firmware flashed back?
     
  13. behold_this

    behold_this Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,419
    Likes Received:
    243
    Don't believe there is. At least not away that I can find. Everything i've read says not to mess with camera firmware so no one is doing anything with flashing/updating/downgrading camera firmware.
     
  14. behold_this

    behold_this Well-Known Member

    Joined:
    Nov 18, 2009
    Messages:
    1,419
    Likes Received:
    243
    Paul push the camera fix posted in op of stock 1.6 rom. It just may fix things for you.
     
  15. paul89

    paul89 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 6, 2010
    Messages:
    1,004
    Likes Received:
    84
    I went back to stock 1.5 and tried to update firmware from there. The touchwiz camera no longer shows the error and other cameras are working in 1.5. So now I'm gonna go back to 1.6 and see if it will still be working there....God I HOPE it Does!

    .......YES!!!!!!!
     

Share This Page

Loading...