RiDATA 16GB Class 6 MicroSDHC?General


Last Updated:

  1. AdrianC14

    AdrianC14 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    776
    Likes Received:
    62

    Advertisement
  2. cableguynoe

    cableguynoe Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    2,030
    Likes Received:
    264
    If you need the extra GB's, then it's probably a good deal.
    I wouldn't do it just for the higher class though... if that's what you were going for.
     
  3. AdrianC14

    AdrianC14 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    776
    Likes Received:
    62
    If I were looking for a higher class, what do you recommend?
     
  4. DFA1

    DFA1 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    210
    Likes Received:
    10
    I've been searching for a class 6, 16gb card for a while now and I see reviewers that tested these cheap ones to just find out that the sandisk's class 2 outperforms them in speed anyway. So I'm holding back and will just get the 32gb Sandisk when the price drops
     
  5. cableguynoe

    cableguynoe Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    2,030
    Likes Received:
    264
    From past experience, and what I've read here, I'd say that a higher class isn't going to make a huge difference. Chances are you won't even notice the speed increase from the card.
     
  6. AdrianC14

    AdrianC14 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    776
    Likes Received:
    62
    Oh I see. What's a good 16GB sd card then?
     
  7. bad05gtt

    bad05gtt Well-Known Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    3
    i bought the same one from newegg and i have not had any issues with it. i wanted a 16gb for my music. i didnt notice any speed difference but i have plenty of room for my music !!!
     
  8. DDustiNN

    DDustiNN Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    580
    Likes Received:
    63
    $49 for an SD card... I'd pass. That's how much I paid for the phone when I got it... so that's a pretty absurd "upgrade" IMO. Unless you really need it for some reason, but that just doesn't seem likely...

    Even using Apps2SD on the stock card, I don't notice any degradation in performance. The only apps I keep internal are the ones that I use widgets (which of course is only a few). I honestly don't think it will make a noticeable difference, at least not enough to justify doubling the price of the phone.
     
  9. AdrianC14

    AdrianC14 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    776
    Likes Received:
    62
    I may be wrong, but I remember reading on here or XDA that Froyo ROMs don't like partitioned SD cards? Will I need a separate SD card just to use a Froyo ROM or can I keep my partitioned SD card and Froyo ROM together?
     
  10. cableguynoe

    cableguynoe Well-Known Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    2,030
    Likes Received:
    264
    I haven't heard anything about Froyo not working with partitioned cards. But if it's true, jus reformat yor current card and you are good.

    Again, my advice would be if you need a bigger card, find a cheaper 16GB. Even if it's a 2 class.
    If money isn't an issue, then go for it.
     
  11. Blue218

    Blue218 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    697
    Likes Received:
    81
    I got that one and have had NO problems.
     
  12. Demache

    Demache Well-Known Member

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    3,011
    Likes Received:
    341
    AdrianC14 likes this.
  13. pkopalek

    pkopalek Well-Known Member

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    837
    Likes Received:
    117
    I have the RiData and it's 100% legit.

    Great card. I love it. Had it since January, I think.
     
    AdrianC14 likes this.
  14. AdrianC14

    AdrianC14 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    776
    Likes Received:
    62
    Ok, so can I just put the SD card into a SD card reader, format it as fat32, put a froyo rom onto the Sd card, put it into my Eris, boot into recovery, and flash a froyo rom?
     
  15. carynis1doll

    carynis1doll Member

    Joined:
    Jun 16, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    1
    not to steal the post but will the 32gb work in the Eris
     
  16. MrWilliams

    MrWilliams Well-Known Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    88
    Likes Received:
    10
    Check into Transcend cards. I've always had a good experience with them.
     
  17. Demache

    Demache Well-Known Member

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    3,011
    Likes Received:
    341
    Yes. That is the maximum it can support.
     

Share This Page

Loading...