Ring countGeneral


Last Updated:

  1. John58543

    John58543 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    341
    Likes Received:
    27
    Does anyone know how to change the amount of times their phone rings before the caller is sent to voicemail? When I call my phone from another phone it only rings four to five times before it goes to voicemail. However, when I call my wife's eris it rings six to seven times before sending to voicemail....

    My phone is on v3 leak and my wifes is a stock 1.5.

    This is really frustrating because it already takes at least two rings from the other end before my phone even acknowledges someone is calling...and yes i've changed my slot cycle down to zero...so by the time it starts ringing the ringtone only lasts about five to ten secs...not enough time at all to even try to answer...

    Anyone have any ideas or suggestions?

    Thanks in advance.



    Sent from my Eris using Tapatalk
     

    Advertisement
  2. redplate

    redplate Well-Known Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    4
    I noticed that when I grabed the leak 2. It is really annoying. I find myself rushing to grab my phone so it doesn't go to voice mail. My eris has pretty much been a pager since I switched from 1.5
     
  3. Zerethusta

    Zerethusta Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    92
    Likes Received:
    5
    I'm at slot cycle 1, never miss calls. Usually sit there hemming and hawing over whether I want to answer it in the first place too.

    Anyway, I believe it's a voicemail setting, as in when you call in to the voicemail number and set up your name etc.
     
  4. John58543

    John58543 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    341
    Likes Received:
    27
    Zerethusta, are you on a leaked version of 2.1?
     
  5. Zerethusta

    Zerethusta Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    92
    Likes Received:
    5
    Yup, v3. Had 'em all, same way each.
     
  6. redplate

    redplate Well-Known Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    4
    I just installed V3 about 10 minutes ago. I was running v2 when I had the issues
     
  7. John58543

    John58543 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    341
    Likes Received:
    27
    Bump...can anyone offer suggestions on how to fix this?



    Sent from my Eris using Tapatalk
     
  8. jimigood

    jimigood Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    this might be a dumb?, but how do you set that? I have looked and can't find the answer. Thank you
     
  9. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra= VIP Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    22,479
    Likes Received:
    9,225
    Change the slot cycle by going to phone and dialing ##778 as if making a call.. press "call" then wait a bit.. then "edit mode," then "000000" as the password, then "modem," then "slot cycle index."

    Make your setting, then don't forget to press menu and save your settings. It'll reboot.
     
    E.two.one and jimigood like this.
  10. jimigood

    jimigood Well-Known Member

    Joined:
    May 13, 2010
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Ok. Did it. I picked slot 1. Is this good? What is the best slot? I was on 2.
     
  11. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra= VIP Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    22,479
    Likes Received:
    9,225
    Battery life is impacted by the lower settings, as those settings cause the device to poll cell towers more frequently for input/calls.

    The differences are in seconds and fractions thereof.

    Mine has been set on 0 for months, however, and I've found that other battery saving measures make up for the increased usage of the low slot cycle setting.
     
  12. lg4420

    lg4420 Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    1
    I have tried the ##778 and nothing is happening, doesn't appear to be rocket science! 2.1v3
     
  13. bberryhill0

    bberryhill0 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    2,607
    Likes Received:
    411
    Did you hit Call?

    I changed my Slot Cycle to zero but it didn't seem to change anything. My phone usually only rings three times. Leak 1.
     
  14. lg4420

    lg4420 Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    50
    Likes Received:
    1
    yup, hit call and the phone didn't even move, not sure
     
  15. John58543

    John58543 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    341
    Likes Received:
    27
    There has got to be a voicemail setting or something right? I dont see why my wifes eris is ringing two more times...



    Sent from my Eris using Tapatalk
     
  16. John58543

    John58543 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    341
    Likes Received:
    27
    Bump....



    Sent from my Eris using Tapatalk
     
  17. Zerethusta

    Zerethusta Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    92
    Likes Received:
    5
    Did you dial in to your voicemail and see if you can change it from there?
     
  18. John58543

    John58543 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    341
    Likes Received:
    27
    Yes I did, nothing really jumped out at me...I went through all the prompts...I thought there used to be something in the vmail settings where you could adjust the amount of rings before caller is sent to vmail....I guess not. I am going to try to call customer support today. I will post what I find. Thanks.
     
  19. John58543

    John58543 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    341
    Likes Received:
    27
    So I spoke with verizon and the amount out rings cannot be edited it is a carrier setting....oh well guess im left with my short ring.



    Sent from my Eris using Tapatalk
     
  20. Zerethusta

    Zerethusta Well-Known Member

    Joined:
    Jan 18, 2010
    Messages:
    92
    Likes Received:
    5
    Lame, guess it was my Pre on Sprint that had the number of rings option.

    Kind of odd that yours and your wife's are set differently though. Did they say anything about that?
     
  21. matthewlatawiec

    matthewlatawiec New Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    I called Verizon on this issue also and the rep said that it couldn't be done so i asked her to transfer me to tech support and he said that they just found out that they can change the ring length from 30 seconds (5-6 rings) to 40 seconds (8 rings) but not everybody knows that this can be done for some reason so i had him change mine and it works great.
     
    John58543 likes this.
  22. ACD168

    ACD168 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    1,885
    Likes Received:
    162

    What did they do to change this?
     
  23. John58543

    John58543 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    341
    Likes Received:
    27

    Well, i thought it had to do with me doing leak and hers still being factory settings...figured leak messed something up...I actually only messaged VZW Support on Twitter...not such a good idea. I will be calling tech support tomorrow to try and get someone to make my phone ring for forty seconds...sounds like a GREAT fix for this problem!!!:cool:
     
  24. John58543

    John58543 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    341
    Likes Received:
    27
    So I got to someone at tech support who knew about adjusting seconds until voicemail...he adjusted my wifes (on 2.1 OTA) and it made her's ring eight times before sending to voicemail!! Now, he did the same thing for my phone...it still only rings 3-4 times....frustrating!!!! I'm waiting for a call back from that tech now...sigh, so frustrating!!
     
  25. John58543

    John58543 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 27, 2010
    Messages:
    341
    Likes Received:
    27
    So I got a NEW (not refurb) Eris today (after sitting in a VZW store for 2 hours ) because of this exact issue and guess what...even with the official 2.1 OTA (1.47 HBOOT) my phone still only rings about three times before switching to voicemail...arrgggggghhhhhh...
     

Share This Page

Loading...